سرویس: سیاسی 12:01 - پنجشنبه 22 تیر 1396

تحلیلگر مسائل سیاسی مطرح کرد؛

عملکرد ضعیف دیپلماسی دولت عامل مشکلات امروز کشور/ نگاه روحانی به اروپا واقع بینانه نیست

باقری با بیان اینکه این حجم از واردات و مشکلات موجود در کشور به دلیل عملکرد ضعیف در عرصه دیپلماسی است، گفت: نگاه روحانی به اروپا یک نگاه ساده اندیشانه بوده و واقع بینانه نیست.

به گزارش اصفهان شرق، تحلیلگر مسائل سیاسی پیرامون روابط خارجی دولت روحانی، اظهار کرد: پایه و اساس سیاست خارجی دولت روحانی، به طور دقیق همان اصول فکری دولت اصلاحات است و تفاوتی با سیاست های آقای خاتمی ندارد.

حمید باقری اصول این سیاست ها را تنش زدایی و گفت و گوی تمدن ها دانست و تصریح کرد: روحانی و خاتمی به دنبال این بودند که با یک “بده بستان” خارجی، مشکلات کشور را رفع کنند.

بده بستان ها با کشورهای غربی هزینه دارد
وی با اشاره به صحبت های رهبر معظم انقلاب پیرامون این نوع سیاست خارجی، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در تذکرهای دقیقی فرمودند که “این بده بستان ها هزینه دارد”، اینکه مدام مطرح می کنند که انقلابی گری هزینه در بردارد، مطمئن باشند هزینه سازش بیشتر است.

برجام نمونه بارز هزینه بر بودن سازش است
کارشناس مسائل سیاسی نمونه بارز هزینه دار بودن سازش را را برجام معرفی کرد و گفت: ما در قضیه برجام بر سر میز مذاکره نشستیم تا چیزی داده و چیزی بگیریم، رهبری در همان موقع تذکر دادند که این رویه غلط بوده و این نوع اقدامات جواب نمی دهد؛ ما با این وجود بر سر میز مذاکره نشسته و امتیازاتی از جمله کاهش سانتریفیوژها، بتن ریزی در آب سنگین را دادیم و هنوز نتیجه ای ندیده ایم.

باقری با بیان اینکه متاسفانه این رویه هنوز در دولت آقای روحانی ادامه دارد، خاطرنشان کرد: شاهد این هستیم که برجام های 2 تا 7 را در کشور مطرح می کنند که رهبری فرمودند این رویه غلط محض و سم مهلک است؛ دولتی که تجربه برجام را مانند آینه دق جلوی خود دارد، چگونه برجام های 2 به بعد را مطرح می کند؟

وی ادامه داد: دولت چگونه می خواهد در بحث منطقه بر سر میز مذاکره بنشیند؛ امروز نوع برخورد عربستان با ما مشخص است و حتی جیبوتی و امثال آن ها دنباله روی سیاست سعودی ها هستند.

آمریکا با اساس حکومت اسلامی مشکل دارد
این کارشناس با بیان اینکه سیاست های خارجی روحانی به دنبال این است که با بده بستان های سیاسی مشکلات را رفع کند، عنوان کرد: رهبری فرمودند برخی مسائل ما با آمریکا مبنایی است و آمریکا با اساس نظام اسلامی ما مشکل دارد؛ ما چگونه می خواهیم برسر مسائل مبنایی به گفت و گو بنشینیم.

باقری با اشاره به هشیاری دشمن در عرصه سیاست خارجی، گفت: اثرات این نوع تفکر این است که دشمن از این نوع کنش های ما استفاده کرده و واکنشی نشان می دهد که نتیجه آن قرارداد با توتال فرانسه و تحمیل قراردادهای دیگر است.

تحریم های جدید سپاه نمونه پیشروی دشمن در عرصه سیاست خارجی است
وی با بیان اینکه دشمن در این نوع سیاست خارجی روزبه روز یک قدم جلوتر می آید، گفت: نمونه پیشروی دشمن، تحریم سپاه است، ما در سال 2006 و 2007 تنها با تحریم نیروی قدس سپاه مواجه بودیم اما امروز مشاهده می کنیم که کل سپاه با 98 رای سنا از مجموع 100 رای تحریم می شود.

کارشناس مسائل روز افزود: سپاه و افرادی که در راستای منافع ملی ما قدم برداشته، تحریم شده و قراردادهایی به ما تحمیل می شود که نمونه بارز آن قرارداد مونتاژ خودرو 2008 است.

قراردادهای جدید، تقویت کننده رویکرد وارداتی است
باقری اذعان کرد: مجموع این اقدامات و قراردادها موجب می شود که ما به جای اینکه در حوزه تولید و صنعت رویکرد داخلی داشته باشیم به سمت رویکرد وارداتی برویم و روز به روز واردات ما بیشتر شود.

وی گفت: دولت به جای اینکه به مشکلات بنگاه های اقتصادی خرد و کلان در سطح جامعه بپردازد، رو به واردات خودروی 2008 آورده است.

تحلیلگر مسائل سیاسی با انتقاد از حجم بالای واردات کالا، اظهار کرد: متاسفانه شاهد این هستیم از دسته بیل تا مسواک و خاک اره به کشور وارد می شود.

مشکلات موجود در کشور ناشی از عملکرد ضعیف دیپلماسی دولت است
باقری با بیان اینکه این حجم از واردات و مشکلات موجود در کشور به دلیل عملکرد ضعیف در عرصه دیپلماسی است، تصریح کرد: رهبر معظم به زیبایی فرمودند “منافع ملی باید تابع هویت ملی باشد، اگر منافع ملی تابع هویت اسلامی نبود، منافع تخیلی می شود، اما اگر منافع ملی براساس هویت دینی ما شکل گرفت، ما نتیجه می گیریم”.

وی بیان کرد: متاسفانه این دولت به جای اینکه منافع و اصول دینی و انقلابی را مدنظر بگیرد و عقلانیت سیاسی را ملاک قرار دهد، منافع حزبی-جریانی را در نظر گرفته است که اثرات آن را هم در عرصه سیاست خارجی و هم در عرصه اقتصاد مشاهده می کنیم.

نگاه روحانی به اروپا ساده اندیشانه است
تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه نگاه روحانی به اروپا یک نگاه ساده اندیشانه است، گفت: ما با ایرباس قرارداد بستیم، بویینگ اعتراض کرده و می گوید چرا ایران از من خرید نمی کند، آمریکا خود را همه کاره برجام می داند و آمریکا خواه یا ناخواه تابع آمریکا هستند؛ شاید آن ها در مباحثی که به منافع ملی آن ها گره خورده با آمریکا اختلافاتی داشته باشند اما تابع سیاست های آمریکایی ها هستند.

باقری افزود: اینکه ما فرض بگیریم چون آقای روحانی با آقای ترامپ روبرو شده به سمت اتحادیه اروپا برود، جبران مافات می شود، تفکر غلطی است؛ آمریکا اجازه چنین اقدامی را نمی دهد.

وی با بیان اینکه بهترین رویکرد تمرکز بر روی توان داخلی است، تصریح کرد: سردار عبداللهی به زیبایی گفت که ما از لحاظ تکنولوژی و تامین مالی در زمینه قراردادهای نفتی مشکلی نداریم، ما که می توانیم با این توان داخلی مشکلات خود را رفع کنیم چرا به سراغ کشورهای خارجی می رویم؟

آمریکا در برابر قراردادهای سودآور اروپا با ایران ساکت نمی ماند
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکا اگر ببیند که برای مثال ما با فرانسه قرارداد بستیم و این کشور نان قرارداد برجام را می خورد، آیا ساکت می ماند؟

باقری خاطرنشان شد: نتیجه این تفکر این است که ما با فرانسوی ها یک قرارداد ببندیم، ولی نصیب آن ها شود، شرکت پژو نیز از ورشکستگی نجات پیدا کند.

قدرت موشکی امروز، تجربه زیبای اتکا به توان داخلی
وی در پاسخ به خبرنگار ما پیرامون بهترین راه برای ارتباط صحیح با جهان برای تامین منافع ملی درکنار ورود تکنولوژی های جدید به صنعت کشور، تصریح کرد: ما در بحث توان موشکی، تجربه بسیار زیبایی در مورد تکیه بر توان داخلی داریم؛ شهید تهرانی مقدم در اوج جنگ به روسیه رفت تا تکنولوژی اسکاد را بگیرد؛ همان جا روسیه ای ها آب پاکی را روی دست ما ریختند و به گفته شهید کاظمی مسخره هم می شویم.

کارشناس مسائل روز ادامه داد: ما پس از اینکه از روسیه نتیجه نگرفتیم، کار را با لیبیایی ها آغاز کردیم، لیبی هم تحت فشار کار را رها کردند و رفتند؛ اما ما با استفاده از مهندسی معکوس به این تکنولوژی دست پیدا کردیم.

باقری با بیان اینکه رسیدن به تکنولوژی روز زمان بر بوده اما امکان پذیر است، خاطرنشان کرد: رسیدن به تکنولوژی روز آسان نیست و هزینه های متعدد از جمله زمان بر بودن را به همراه دارد، اما ما را در این زمینه خودکفا می کند.

وی با بیان اینکه ما منکر این نیستیم که باید از تکنولوژی روز استفاده کرد، گفت: سوال اصلی این است که آیا امروز کشورهای صاحب تکنولوژی روز مانند انگلیس، فرانسه، ایتالیا و امثالهم تکنولوژی خود را به آسانی به ما می دهند؛ این ها یا برای تکنولوژی های خود هزینه های بسیار گزافی دریافت می کنند و یا مانند سابق ما را در حد یک مونتاژکار تقلیل می دهند.

این کارشناس تاکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، ما هم جوان آماده به کار، هم نیروی انسانی و منابع و هم علم تکنولوژی را داریم و باید کار را شروع کنیم.

باقری با بیان اینکه ما در اوج تحریم ها در عرصه هوافضا به رتبه هشتم جهان رسیدیم، عنوان کرد: ما در اوج تحریم ها در زمینه هسته ای به سوخت 20 درصد رسیدیم و این ناشی از توان بالای جوانان ایرانی است.

وی گفت: در این نگاه اگر کشورهایی منصفانه و با یک رویه عادلانه با ما مراوده کرده و تکنولوژی روز را به قمیت اصلی به ما بدهد، ما استقبال می کنیم، اما کشورهای صاحب تکنولوژی به راحتی این تکنولوژی خود را در اختیار دیگران نمی گذارند.

توجه به توان داخلی، کشورهای صاحب تکنولوژی را به سمت ایران می کشاند
تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اگر ما این رویکرد را پیش بگیریم، کشورهای صاحب تکنولوژی نیز رویکرد خود را نسبت به ما تغییر می دهند.

باقری افزود: وقتی آن ها مشاهده کنند ما در حال پیشرفت هستیم با این استدلال که ایران که درحال پیسرفت است، ما به او کمکی کنیم تا فردا بتوانیم بازار خود را در این کشور حفط کنیم به سمت ما می آیند.

وی نمونه این بازگشت را تحویل موشک های اس 300 به ایران دانست و تصریح کرد: کشورهای غربی وقتی مشاهده کردند ایران در عرصه هسته ای از 3/5 درصد به 30 درصد رسید پای کیز مذاکره نشستند.

رسیدن به غنی سازی 20 درصد عامل حضور غرب پای میز مذاکرات
کارشناس مسائل روز خاطرنشان کرد: برخلاف آن چه روحانی می گوید و مذاکرات را به نام خود تمام می کند، این مذاکرات به نام امثال شهید شهریاری و احمدی روشن است؛ وقتی آن ها رسیدن ایران به توان غنی سازی 20 درصد را دیدند، صحبت از نشستن پای میز مذاکره کردند وگرنه پیش از آن ما را تحویل نمی گرفتند.

باقری اظهار کرد: برهمین اساس وقتی مشاهده کنند ما در سایر عرصه ها مانند هوافضا و نانوتکنولوژی پیش می رویم، سمت ما می آیند؛ اما وقتی ما نشسته ایم که سرمایه گذار خارجی وارد کشور شود، آن ها نیز به اصطلاح ناز می کنند.

انتهای پیام/صاحب نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.