سرویس: دین و اندیشه 14:30 - سه شنبه 13 تیر 1396

کارشناس مسائل مذهبی:

لزوم انجام «کار فرهنگی تمیز» در مقوله عفاف و حجاب/ راهپیمایی روز حجاب مایه دلگرمی مؤمنان است

حجت الاسلام صغیرا گفت: رهبر فرزانه انقلاب، راه اصلی مقابله با تهاجم فرهنگی را کار فرهنگی دانسته اند؛ اولین وظیفه ما کار فرهنگی بوده که در بحث آتش به اختیار بر کار فرهنگی تمیز تاکید شده است.

به گزارش اصفهان شرق، کارشناس مسائل مذهبی با بیان این که دین رسمی کشور ما دین اسلامی است، اظهار کرد: یکی از دستورهای دینی ما که در سوره نور و سوره احزاب، خداوند به آن فرمان داده، حجاب است.

حجت الاسلام علی صغیرا، با بیان اینکه این حجاب هم برای مردان و هم برای زنان مقرر شده است، تصریح کرد: حجاب از سوی زنان به دلیل زیبایی های ظاهری بیشتر باید رعایت شود و حفاظت و مراقبت آن ها نیز باید بیشتر باشد؛ البته مردها نیز تا حدی باید حجاب داشته باشند.

زُل نزدن به نامحرمان از دستورات قرآن به مردان است
وی با بیان اینکه قرآن به مردها امر کرده است که چشم خود را نگه دارند، تصریح کرد: زل نزدن و خیره نشدن به نامحرم از تاکیدهای قرآن به مردان است.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: حصرت عل(ع) در حدیثی بیان می کنند، کسی که حیا ندارد، دین ندارد یعنی ولو این فرد نماز بخواند، روزه بگیرد باز دین ندارد.

حجت الاسلام صغیرا یکی از علائم بی حیایی در جامعه را بی حجابی دانست و گفت: بی حجابی آثار بد فردی، اجتماعی و خانوادگی فراوانی به همراه دارد.

کم کاری 20 ارگان متولی امر حجاب در جامعه
وی با بیان اینکه بیش از 20 ارگان در ایران مسئول تروریج عفاف و حجاب در جامعه هستند، اذعان کرد: متاسفانه طبق آمارهای ارائه شده هیچ کدام از این نهادها  آن طور که باید به وظایف خود عمل نمی کند.

استاد حوزه و دانشگاه یکی از عوامل سقوط کشور آندلس و تغییر دین رسمی آن را پس از چندین قرن حکومت مسلمانان در این کشور را بی حجابی زنان و دختران دانست و خاطرنشان کرد: کشور آندلس با وجود اینکه چندین بار مورد هجوم قرار گرفته بود و شکست ناپذیر به نظر می رسید با بحث بی حجابی و سست کردن مقاومت جوانان این کشور از طریق بی حجابی زنان به نابودی کشیده شد.

حجت الاسلام صغیرا ادامه داد: تمام سرداران شهید ما، کسانی که جان خود را فدای کشور کرده اند و مدافعان حرم پرورش یافته مادران عفیفه هستند.

وی با اشاره به نمونه هایی از حیای مادران شهدا، گفت: مادر شهید بهشتی به بحث حجاب و عفاف اهمیت ویژه ای می داد  و این گونه بیان می کرد که خوشی من این بود در خانه ای زندگی می کردیم که چاه آبی در اتاق ما بود و نیازی نبود به سر حوض بروم و بردارشوهرها، من را ببینند.

راهپیمایی روز حجاب حمایت از قوانین الهی است
کارشناس مسائل مذهبی در پاسخ به خبرنگار ما پیرامون تاثیر راهپیمایی روز عفاف و حجاب بر افزایش عفاف و حجاب، بیان کرد: خداوند می فرماید: کسی که شعائر الهی را بزرگ بدارد، از تقوای او نشئت می گیرد؛ یکی از شعار الهی حجاب است و کسانی که در این راهپیمایی شرکت می کنند، حمایت خود را از حکم الهی اعلام می کنند.

حجت الاسلام صغیرا ادامه داد: با وجود حجم بالای تبلیغاتی که علیه حجاب و عفت در ایران و دنیا می شود، عده ای هم هستند که فریاد عفاف و حجاب، اسلام خواهی و عمل به دستورهای دین اسلام سرداده و همین حرکت ها و برنامه ها نیز خوب است.

وی خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن می فرماید که «من شما را به یک چیز دعوت می کنم که برای خدا یا به صورت جمعی و یا اگر جمع با شما همراه نشدند به صورت فردی قیام کنید»؛ یکی از نمونه های این قیام ها همین راهپیمایی عفاف و حجاب است که هم دلگرمی برای افراد محجبه و مومنان در جامعه بوده و هم ضربه ای به کسانی که در زمینه بی حجابی و بی عفتی تبلیغ می کنند.

استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این شبهه که دین اسلام استدلال قوی در بحث حجاب ندارد، این گونه گفت: ما پیش از این 27 آسیب بی حجابی در جامعه را به طور کامل بیان کرده ایم و ااین در رسانه ها نیز منتشر شده است که به عنوان استدلال عقلی می توان به آن رجوع کرد.

دستورهای الهی بر پایه عقل است
حجت الاسلام صغیرا با طرح این سوال که آیا دستورهای الهی خلاف عقل است، اظهار کرد: بر طبق حدیث « کُلُّ ما حَکَمَ بِهِ الْعَقْلُ حَکَمَ بِهِ الشَّرْع» فرامین الهی به طور دقیق برپایه عقل است.

وی تصریح کرد: برخی که این شبهه را مطرح می کنند، آیا به عنوان مسلمان استدلال آن ها برای نماز، وضو و حج چیست؟ ما بیان می کنیم که دستورات دین در حوزه عقل را باید بر طبق نظر دین و خداوند عمل بکنیم و در بحث اصول دین تحقیق و اجتهاد کنیم.

این کارشناس با ارائه مثالی تاکید کرد: ما برای درمان بیماری و رجوع به پزشک، تخصص آن پزشک را باید بررسی کنیم، ولی پس از اینکه متوجه شدیم تخصص او بالا است، باید به دستورات او عمل کنیم؛ حال آیا متخصصی معصوم تر از خدا می توان یافت.

حجت الاسلام صغیرا با بیان اینکه بر طبق حدیثی از امام رضا (ع) هیچ چیزی در دین حرام نشده مگر این که ضرری برای انسان دارد، عنوان کرد: امیرالمومنین (ع) می فرمایند که خداوند علت بعضی از احکام را بیان نکرده تا مردم به جهل خود پی ببرند و بفهمند که بنده هستند؛ مانند بیماری که علت بسیاری از دستورات یک پزشک یا تجویز داروها را نمی داند.

لزوم انجام کار فرهنگی تمیز در مقوله عفاف و حجاب
وی با اشاره به مهم ترین وظیفه نهادهای فرهنگی در مقوله عفاف و حجاب، گفت: مقام معظم رهبری راه مقابله با تهاجم فرهنگی را کار فرهنگی دانسته اند بنابراین اولین وظیفه ما کار فرهنگی است که در بحث آتش به اختیار بر کار فرهنگی تمیز تاکید شد و باید توجه کرد برخی مواقع ما اقداماتی انجام می دهیم که اثر عکس دارد.

استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به لزوم افزایش آگاهی مردم نسبت به عفاف و حجاب، اظهار کرد: البته نسبت به کسانی که به دنبال قانون شکنی و دهن کجی به حکم خداوند هستند، باید اقدامات با قاطعیت، بدون خشونت مانند سایر قوانین کشور انجام شود.

حجت الاسلام ادامه داد: اگر قاطعیت نباشد، کار فرهنگی به خودی خود کافی نیست، البته نباید در این قاطعیت خشونتی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/صاحب نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.