مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان مطرح کرد
توصیههای دامپزشکی برای مقابله با ویروس تازه منتشر شده در اصفهان
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در گفتوگو با فارس به بیان جزئیات کامل بیماری تب کریمه کنگو، عوامل ابتلا به آن و توصیههای دامپزشکی به مردم درباره این بیماری پرداخت.
به گزارش اصفهان شرق، شهرام موحدی در اصفهان در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: این بیماری، یک بیماری ویروسی حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش «کنه» و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی افزود: مخزن این ویروس در طبیعت اصولاً کنهها هستند و گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز به عنوان حاملین ویروس مطرح هستند.
راههای انتقال تب کنگو
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: تب کریمه کنگو از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) سبب ایجاد همهگیریهای ناگهانی میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی و غرب آسیا و کشورهایی مانند عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین مشاهده میشود، ادامه داد: شیوع بالایی از این بیماری در بین کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند از جمله دامداران و دامپزشکان مشاهده میشود.
بیماری که هیچگونه علائم مشخصی ندارد
موحدی بیان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد.
وی بیان کرد: همچنین تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود، باعث انتقال بیماری میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا این بیماری فقط مخصوص فصل گرما است، بیان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور که زمان رشد و تکثیر کنهها است، شیوع پیدا میکند.
هرگونه تماس میتواند منجر به انتقال بیماری شود
موحدی با بیان اینکه به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان میتواند بیماری به انسان منتقل شود، اضافه کرد: همچنین تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود، باعث انتقال بیماری میشود.
وی در رابطه با شیوع این بیماری در استان اصفهان اظهار کرد: برنامههای دامپزشکی استان در جهت افزایش آگاهی عمومی جامعه در مورد این بیماری به خصوص گروههایی مثل سلاخان، دامداران و غیره که در معرض خطر بیشتر هستند، پیشگیری از بروز بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: توصیه به دامداران جهت سمپاشی دام و اماکن دامی از طریق صدور اطلاعیههای لازم و اعلام از طریق وسایل گوناگون ارتباط جمعی، توزیع سم در بین شهرستانها جهت کمک به دامداران در جهت سمپاشی دام و اماکن دامی و برگزاری کلاسهای آموزشی و توزیع بستههای آموزشی در بین دامداران از جمله اقدامات پیشگیرانهای است که از سوی اداره دامپزشکی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: همچنین اداره دامپزشکی استان اصفهان در حوزه بهداشت عمومی اقداماتی را انجام داده است که تهیه برنامههای رادیویی و تلویزیونی با همکاری صدا و سیما، تهیه پیامهای بهداشتی و نشر آن در شبکههای اجتماعی به خصوص کانالهای شهرستانی از جمله آن اقدامات است.
توصیههایی برای جلوگیری از گسترش بیماری
موحدی از مردم درخواست کرد تا از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها به خصوص در منازل و معابر عمومی خودداری کنند، اصول بهداشتی را رعایت کرده و از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت دام استفاده کنند.
وی در ادامه توصیههای خود به مردم در خصوص بیماری تب کریمه کنگو تأکید کرد: همچنین توصیه میشود تا لاشه یا گوشت تازه خریداری شده، حداقل به مدت 24 ساعت در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد قرار گیرند و مردم از خرید گوشتهای بدون مهر و برچسب دامپزشکی و از مراکز غیرمجاز خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: همچنین خودداری از مصرف گوشت تازه، خودداری از مصرف جگر به صورت خام، استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، اجتناب کودکان، روستائیان و دامداران از برداشتن یا بازی کردن با کنهها و خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنهها توسط شیردوشان یا دامداران از دیگر توصیههای سازمان دامپزشکی به مردم برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است.
به گزارش فارس، دانشگاه علوم پزشکی روز گذشته اعلام کرد چهار مورد مشکوک ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در چند روز گذشته در استان اصفهان گزارش شده که یکی از آنها روز گذشته در یکی از بیمارستان های اصفهان فوت کرد.
انتهای پیام/فارس