اگر مشکل تیروئید دارید، این مواد غذایی را مصرف نکنید
افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند باید در انتخاب مواد غذایی نکاتی را مد نظر قرار دهند.
به گزارش اصفهان شرق، غده تیروئید در قاعده گردن قرار گرفته و تقریبا همه فرآیندهای متابولیکی تحت تاثیر هورمونهای این غده قرار دارند.
زنان بعد از بارداری و یائسگی در معرض خطرات بالاتر تیروئید قرار می گیرند که این عوارض در صورت کم کار بودن تیروئید شامل خستگی، افزایش وزن و بیقراری است.
بنابراین در صورت ابتلا به تیروئید برای حفظ سلامتی بیشتر باید نکاتی را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید.
۱. شکر
کم کاری تیروئید باعث میشود که سوخت و ساز بدن کاهش پیدا کند و مصرف مواد قندی مانند شکر عوارض ناشی از این بیماری را افزایش میدهد.
۲. غذاهای چرب و سرخ شده
اگر شما از تیروئید رنج میبرید از مصرف مواد غذایی سرخ شده، سس مایونز، کره و چربی جلوگیری کنید.
۳. قهوه
افرادی که کم کاری تیروئید دارند باید مصرف کافئین را به حداقل برسانند. کافئین موجود در قهوه بر روی غدد فوق کلیوی تاثیر گذاشته و موجب ایجاد خستگی و دیگر علائم ناشی از کم کاری تیروئید میشود.
حداقل یک ساعت پس از مصرف قرص تیروئید، قهوه مصرف نکنید و رفته رفته میزان قهوه مصرفی تان در طول روز را به حداقل برسانید.
۴. سبزیجات
مصرف سبزیجات برای سلامتی بدن یک ضرورت است، اما در افرادی که دچار اختلال کم کاری تیروئید هستند، مصرف سبزیجات به خصوص کلمها موجب اختلال در هورمونهای تیروئید میشوند.
سبزیجات توانایی تیروئید را در جذب ید که برای سلامت این غده ضروری را است، کم میکند بنابراین مصرف کلم بروکلی، کلم، گل کلم، کلم پیچ و شلغم را در رژیم غذایی تان محدود کنید.
۵. سویا
افرادی که پرکاری تیروئید دارند باید از مصرف سویا خودداری کنند، زیرا سویا باعث عدم جذب هورمونهای تیروئید توسط بدن میشود. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مشکلی با مصرف سویا نخواهند داشت.
۶. گلوتن
شامل پروتئینی به نام گلیادین است که یک پروتئین خارجی برای بدن انسان محسوب میشود. تیروئید نیز آنزیمی شبیه به این پروتئین دارد. وقتی گلوتن توسط افراد با کم کاری تیروئید مصرف میشود، سیستم ایمنی بدن این فرد به این پروتئین خارجی و آنزیم حمله میکند.
گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو وجود دارد و بهتر است در صورت بروز مشکلات تیروئید از برنج، پاستا و نان و غلات استفاده کنید.
انتهای پیام/خبرنگاران جوان
دیدگاهتان را بنویسید