سرویس: غیر تولیدی 18:00 - شنبه 09 بهمن 1395

مدیر گروه سینمای دانشگاه هنر تهران

«حاتمی‌کیا» نبود نسل امروز نمی‌دانست بسیجی یعنی چه/ جوانان ارزشی به جای تولید فیلم فقط نقد می‌کنند

مدیر گروه سینمای دانشگاه هنر تهران نقش ابراهیم حاتمی‌کیا در سینمای ارزشی را بسیار مهم دانست و گفت: اگر حاتمی‌کیا نبود، هیچ کدام از بچه‌های نسل حاضر نمی‌دانستند بسیجی یعنی چه؛ در صورتی که می‌خواستند به خاطر یکی از فیلم‌هایش او را از جمع حزب‌اللهی‌ها طرد کنند.

به گزارش اصفهان شرق، هفته فیلم انقلاب اسلامی با محوریت نمایش و تحلیل فیلم‌های برگزیده گفتمان انقلاب اسلامی از 5 تا 11 بهمن ماه در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان از سوی کمیته فرهنگ رسانه سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و خانه انقلاب اسلامی در حال برگزاری است.

در سومین شب اکران و نقد فیلم‌، فیلم‌های کوتاه داستانی «دایو» و «سلام» به نمایش در آمدند.؛ در ادامه این برنامه شهاب اسفندیاری مدیر گروه سینمای دانشگاه هنر تهران در خصوص سینمای انقلاب سخنرانی کرد.

مدیر گروه سینمای دانشگاه هنر تهران، سینمای ارزشی را نیازمند تشویق و حمایت دانست و گفت: همین نشست‌ها مصداق بارز حمایت و تشویق و آشنایی فیلم‌سازان با یکدیگر است.

شهاب اسفندیاری با طرح این سؤال که آیا صرفاً انقلابی و مذهبی بودن برای فیلم‌سازی کفایت می‌کند، تصریح کرد: به تعبیر شهید آوینی بعد از جنگ جان باختن و از دست دادن خانواده مطرح نیست بلکه مادیات، ریا، منصب و موقعیت مهم است در واقع تشخیص حق از باطل، اخلاص از تظاهر، منفعت‌طلبی از کار ارزشی داستان را پیچیده می‌کند.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب، قشر مسلمان ایران تازه با سینمای ارزشی پیوند برقرار کرده بودند ولی چون هنرهای جدید به خاطر محتوا و معنا از نظر قشر مذهبی حرام بود، دیده نمی‌شد، با اینکه درک حضرت امام خمینی (ره) به سینمای ارزشی رسید اما تا سال‌ها بعد از انقلاب مشکل وجود داشت.

این استاد دانشگاه در انتقاد به حمایت نکردن مذهبیون از جوانان ارزشی در عرصه فیلم‌سازی اظهار کرد: متأسفانه امروز ضرورت وجود افراد مذهبی در عرصه هنر و سینما برای متدینین و روحانیون جا افتاده نیست در صورتی که اقشار دیگر چنین حمایتی از هنرمندان را دارند.

اسفندیاری با اشاره به اینکه رهبر انقلاب هر هفته برای هنر سخنرانی دارند، گفت: سؤال این است که امروز چه تعداد از جوانان ما که در حلقه صالحین هستند به هنر روی می‌آورند و آیا روحانیون و مذهبیون مثل رهبر معظم انقلاب جوانان را تشویق می‌کنند که به سمت هنر بروند؟

سازنده مستند جهان شهری‌ها با اشاره به جو زدگی عده‌ای برای ورود به این عرصه اظهار کرد: عده‌ای از سر تکلیف به این عرصه ورود می‌کنند در حالی که هیچ خلاقیتی ندارند این‌ها همان‌هایی هستند که بیت‌المال را حرام و آثار نسنجیده‌ای تولید می‌کنند.

این منتقد سینما با اشاره به اینکه هر کسی نمی‌تواند مدیر فرهنگی باشد، افزود: صرف بعضی کارهای فرهنگی نباید هر کسی مدیر فرهنگی در سطح کلان شود مثلاً کسی در راهیان نور خوش درخشیده دلیل نمی‌شود با بودجه چند میلیاردی یک سریال را مدیریت کند.

مدیر گروه سینما دانشگاه هنر تهران ادامه داد: متأسفانه جوانان حزب‌اللهی به جای تولید و خلاقیت مدام درگیر نقد فیلم‌های دیگر شده‌اند و برای اینکه رونق بازارشان زیاد شود، فضا را قطبی می‌کنند در صورتی که میدان خالی است و باید عرصه تولیدات تقویت شود.

اسفندیاری نقش ابراهیم حاتمی کیا در سینمای ارزشی را بسیار مهم دانست و گفت: اگر حاتمی کیا نبود، هیچ کدام از بچه‌های نسل حاضر نمی‌دانستند بسیجی یعنی چه؟ در صورتی که می‌خواستند به خاطر یکی از فیلم‌هایشان ایشان را از جمع حزب‌اللهی‌ها طرد کنند.

این برنامه از پنجم بهمن ماه به مدت 6 روز از ساعت 17:30 در محل کتابخانه مرکزی میزبان عموم شهروندان است که علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 32607529 تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/فارس

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.