سرویس: دین و اندیشه 20:57 - یکشنبه 21 شهریور 1395

در حرکت ابتکاری طلاب حوزه علمیه اصفهان؛

شناسنامه تبلیغی شهر‌های کوچک و روستاها تدوین شد +دانلود جزوه

به این نتیجه رسیدیم که لازم است برای محل‌هایی که ظرفیت تبلیغی وجود دارد شناسنامه ای تهیه گردد و حاوی اطلاعاتی باشد که مبلغ را قبل از ورود به محل راهنمایی کند تا طلبه توانمندی‌های خود و نیاز مخاطب را لحاظ نموده و با چشم باز قدم به آن نقطه گذارد

به گزارش اصفهان شرق، شناسنامه تبلیغی شهر‌های کوچک و روستاها به همت مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) و معاونت تبلیغ حوزه علمیه اصفهان تدوین شد.

در این طرح برای کلیه محل‌هایی که ظرفیت تبلیغی وجود دارد شناسنامه ای تهیه می شود که مبلغ قبل از ورود به محل از اطلاعات آن استفاده کرده و با در نظر گرفتن توانمندی‌های خود و نیاز مخاطب به آن منطقه قدم بگذارد.

در این جزوه سرفصل های زیر با دقت خوبی احصا شده است که به مرور توسط مبلغین تکمیل شده و به نرم افزار بانک اطلاعاتی حوزه علمیه اضافه می گردد:

جغرافیای محل، زیرساخت ها، مشخصات مسجد و حسینیه، اطلاعات هیئات مذهبی، پایگاه های بسیج، کانون های فرهنگی، مجموعه قرآنی، مراکز خیریه، حوزه های علمیه، کتابخانه، موقوفات و بقاع متبرکه، امکانات ورزشی، منابع انسانی، مردم شناسی، وضعیت سیاسی، وضعیت اقتصادی، فرق و ادیان، آسیب های اجتماعی و…

دریافت فایل کامل جزوه در قالب فایل PDF: دانلود

دریافت فایل کامل جزوه در قالب فایل Word: دانلود

تماس و پل ارتباطی

– حوزه علمیه حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه)

۳۱۳۴۴۶۳۴۷۷

– آقای عباس نفری

۰۹۱۶۲۹۹۲۶۰۶

– کتابفروشی مرکز مدیریت و دفتر فرهنگی

img13030731

در مقدمه این جزوه از اهداف و ضرورت کار به شرح زیر سخن گفته شده است:

سلام علیکم؛

حمد و سپاس فراوان به پیشگاه رب العالمین که بر ما منت گذاشت و ذره ای که بی ارزش و ناچیز بودیم هدایت نمود و در طریق عبودیتش قرار داد؛ اللَّهُ یَجْتَبی‏ إِلَیْهِ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدی إِلَیْهِ مَنْ یُنیبُ (شورى/۱۳)

و تاج هدایت گری بندگانش را بر سر ما نهاد همچنان که در کلام الهی این چنین آمده:

وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّهً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا وَ أَوْحَیْنا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْراتِ ( انبیا/۷۳)

وَأَنَا اخْتَرْتُکَ فَاسْتَمِعْ لِمَا یُوحَى (طه/۱۳)

شکر و سپاس خداوند مهربان که توفیق سربازی و جهاد در راه خودش را در دوران جوانی و بهار زندگی در رکاب مولی و سرور عالم و امام غایب از نظرهای غافلین، اما حاضر و ناظر بدون شک و با یقین به ما عنایت فرمود.

همچنین شکر و سپاس خداوند که ما را تحت تربیت خود توسط ولی الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداء قرار داد.

مَنْ یَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِ وَ مَنْ یُضْلِلْ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ وَلِیًّا مُرْشِداً (۱۷/کهف)

و نیز دوران حیات ما را در مقطعی از تاریخ قرار داد که با مجاهدت مومنان راستین، انقلاب اسلامی همچون خورشیدی در عالم تاریک و ظلمانی امروز می‌درخشد و دل‌های زنده همچون گل آفتابگردان چشم به تلألؤ آن دوخته و در سرتاسر عالم از نور آن بهره می‌برند. این دلهای تشنه و مستعد، نیازمند به زلال معنویت از سرچشمه‌های جوشان و خروشان آن یعنی قرآن و اهل بیت علیهم السلام هستند.

این مهم انجام نمی‌شود و استمرار نمی‌یابد مگر با جهد و اجتهاد با جان و مال توسط جوانان برومند این مرز و بوم؛ سرزمینی که نام حرم اهل البیت بر آن نهادن اغراق نیست.

کشوری و مردمی که در طول تاریخ درخشیده اند و همیشه پیشرو در علم و ادب بوده و از دیرباز تمدن ساز و طاغوت ستیز بوده اند.

ایها الاعزه، سربازان دلیر اسلام درمیدان علم و عمل، طلاب انقلابی حوزه علمیه، فردای جهان امروز در دستان شما رقم می‌خورد.

آیا این روایت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم را شنیده اید: «صِنْفَانِ‏ مِنْ‏ أُمَّتِی‏ إِذَا صَلَحَا صَلَحَتْ أُمَّتِی وَ إِذَا فَسَدَا فَسَدَتْ أُمَّتِی قِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَنْ هُمْ قَالَ الْفُقَهَاءُ وَ الْأُمَرَاءُ.»[۱]

این کلام، شعار، وهم و خیال نیست؛ کلام کسی است که معصوم از خطا وغلو وگزافه گویی و آیینه‌ی تمام نمای حق است.

آری صلاح و فساد امت در دستان فقیه است، آیا امام راحل ره یک فقیه نبود که دنیایی را به لرزه در آورد؟ آیا او یک مبلغ و فقیه واقعی نبود؟ این ضرب المثل که با یک گل بهار نمی‌شود حرف درستی در وادی معنویات نیست، دنیا با تک گل آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم گلستان می‌شود، «مهدیّ هذه الأمّه الّذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا»‏[۲]

صدای هل من ناصر امام حسین علیه السلام امروز توسط یوسف زهرا سلام الله علیهما در همه‌ی عالم طنین انداز است آیا کسی هست که امام خود را با جهاد با نفس، اجتهاد در کسب علم و تبلیغ جهادی یاری کند؟ امام حسین علیه السلام هفتاد و دو یار داشت و چنان انقلابی در دلهای عالمیان ایجاد کرد. آیا ما در سربازی و یاری خود نسبت به امام زمانمان کوتاهی نکرده ایم؟

بودن در حوزه لازم است ولی بعد از اصلاح نفس و کسب علم، فقط بودن کافی نیست بلکه همچون پیغمبر که طبیب دوار بطبه بود باید به دنبال مداوای درد فرهنگی امت اسلامی باشیم نه اینکه خود را محدود به مشکلات شخصی و مادی و اهل و عیال کرده و مصداق طبیب یداوی الناس و هو مریض باشیم.

تعدادی از آیات را ملاحظه بفرمایید، قضاوت با شما:

یا ایها الذین آمنوا ان تنصرو الله ینصرکم و یثبت اقدامکم (سوره محمد آیه ۷)

فأن أعرضوا فما ارسلناک علیهم حفیظا ان علیک الا البلاغ (سوره شوری آیه ۴۸)

قل ما أسئلکم علیه من أجر و ما أنا من المتکلفین (سوره ص آیه ۸۶)

إتبعوا من لا یسئلکم أجراٌ و هم مهتدون (سوره یاسین آیه ۲۱)

و بسیاری از آیات که وقتی آنها را مطالعه می‌کنیم ملاحظه می‌شود کأنّ قرآن با مبلغ سخن می‌گوید، از هدف تبلیغ گرفته تا نیت آن، نحوه برخورد با مردم وحتی مسائل مالی تبلیغ همه و همه در قرآن بیان شده است.

آیا وقت آن نشده که به رسالت خود عمل کنیم:

وَ بِالْحَقِّ أَنْزَلْناهُ وَ بِالْحَقِّ نَزَلَ وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ مُبَشِّراً وَ نَذیراً (اسراء/۱۰۵)

آیا این مردم که به پیروی از یک فقیه خودساخته همه چیز خود را فدای اسلام کردند سزاوار چنین جامعه ای هستند که امنیت اعتقادی و اخلاقی از دغدغه‌های مهم آنان شده باشد؟

آیا ما به رسالت خود عمل کرده ایم؟

آیا زمان آن نشده است که احساس خطر کنیم؟

این کار کوچک قدمی در راستای مهندسی فرهنگی است که معمار آن تک تک شما عزیزان و مبلغان فرهنگی می‌باشد.

علما و طلاب عزیز پس از مباحثات فراوان و مشورت با بزرگان و اساتیدی همچون حجج الاسلام رفیعایی، فرح زاد و نیلی پور و دیگر اعزه حوزه به این نتیجه رسیدیم که لازم است برای محل‌هایی که ظرفیت تبلیغی وجود دارد شناسنامه ای تهیه گردد و حاوی اطلاعاتی باشد که مبلغ را قبل از ورود به محل راهنمایی کند تا طلبه توانمندی‌های خود و نیاز مخاطب را لحاظ نموده و با چشم باز قدم به آن نقطه گذارد.

اشاره به بعضی از اهداف طرح:

الف: مخاطب شناسی قبل از ورود به محل و تطبیق نیازها با توانمندی‌های مبلغ یا کسب معلومات و مهارت‌های لازم قبل از اعزام.

ب: اذعان علما و فضلا پس از رؤیت تجمیع آمار واقعی به اینکه چقدر ظرفیت خالی و رها شده برای تبلیغ حتی در نزدیک ترین نقاط به حوزه‌های علمیه وجود دارد اما غفلت کرده ایم و عزم همگانی جهت جبران این خسارت.

ج: هم افزایی با گروه‌های جهادی بسیج سازندگی جهت تشخیص دقیق تر دردهای جامعه و چاره اندیشی عالمانه در عین حال مجاهدانه و عملی.

د: اعلان هشدار و خطر به همه‌ی کسانی که دلسوز اسلام و انقلاب هستند.

ه: لبیک گفتن به فرمان مقام عظمی رهبری حفظه الله مبنی بر حرکت‌های خودجوش و انقلابی خصوصاً در عرصه‌ی فرهنگی.

این جزوه کامل شده در اختیار شما قرار می‌گیرد تا مطالعه فرموده و نظرات خود را نیز با آن تطبیق نموده و سپس در صورت لزوم نظر حضرتتان را اضافه و آن را به ما عودت دهید تا مطالب را اصلاح کنیم. در صورتی که شناسنامه به صورت خام در اختیار شما قرار گرفت از شما خواهشمندیم با دقت مکفی و ذکاوت خاص در طول مدت تبلیغ خود آن را کامل کرده و به ما عودت فرمایید تا ضمن در اختیار قرار دادن آن برای دیگر مبلغان شناسنامه نگهداری شود و سال به سال از عیوب آن کاسته و به محسنات آن افزوده گردد.

***

در تهیه این جزوه زحمات زیادی کشیده شده است اما بی شک طی این مسیر بدون همکاری و ارائه نظرات همگان به خوبی میسر نمی‌شود. لطفا این طرح را از خود دانسته و با عضویت در طرح در ارائه نظر و تکمیل آن کوشا باشید.

تقدیم به بزرگ مبلغه‌ی صحرای کربلا زینب کبری (سلام الله علیها)

ومن الله التوفیق

——————————————

[۱] ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول – قم، چاپ: دوم، ۱۴۰۴ / ۱۳۶۳ق.

[۲] هلالى، سلیم بن قیس، کتاب سلیم بن قیس الهلالی – ایران ؛ قم، چاپ: اول، ۱۴۰۵ق.

منبع: ندای اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.