سرویس: اجتماعی 09:30 - دوشنبه 10 خرداد 1395

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان:

غبار روبی فرصتی بی بدیل برای ذخیره عمل صالح/ ۵ هزار مسجد میزبان زائران ماه ضیافت الهی

حجت الاسلام صالحیان گفت: هدف و اولویت نخست ما در غبار روبی مساجد مشارکت مردم دراین امر خداپسندانه و معنوی است، به همه متولیان وهیئت امنای مساجد توصیه کرده ایم که احاد مردم محلات را برای این امر به کمک بطلبید.

به گزارش اصفهان شرق، حجت الاسلام محمد رضا صالحیان در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز به مناسبت نزدیکی ایام  به ماه مبارک رمضان  و دهه بهداشت و غبارروبی مساجد  اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۵هزار مسجد در کل استان اصفهان و ۸۰۰ مسجد در شهر اصفهان وجود دارد که از افتخارات اصفهان این است که در بیش از ۳۰۰ مسجد شهر اصفهان نماز صبح اقامه می شود.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان بیان کرد: براساس تقسیم کار مجلس شورای اسلامی در زمینه مساجد، سخت افزار مربوط به اوقاف و نرم افزار، ائمه جماعت، هیئت امنا و کارهای فرهنگی مربوط به امور مساجد است، در این میان اوقاف، دولت و خیرین باید کمبودهای موجود را برطرف کنند.

وی  تاکید کرد: دهه اخر ماه شعبان برای داشتن بهترین نوع ورود به ماه مبارک رمضان ماه خدا، دهه بهداشت مساجد نامگذاری شده است که دراین عرصه نقش آحاد مردم مسلمان در غبار روبی مساجد بی بدیل بوده است، البته خانه خدا باید همیشه پاک و تمیز باشد ولی درحقیقت این دهه  هچون خانه تکانی عیدنوروز است که تمیزی فضای مساجد نوعی اماده شدن برای ماه ضیافت الهی است.

حجت الاسلام صالحیان ضمن بیان اهمیت نقش مساجد، به جایگاه ویژه متولیان مساجد اشاره کرد و گفت: مسجد مکانی مهم و مقدس است و کسانی که در مساجد برای رفاه حال نماز گزاران، خدمت رسانی می نمایند و شرایط مناسبی را برای عبادت خدا فراهم می سازند، از جایگاه و منزلت والایی برخوردارند.

مسئول دفتر رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان در ادامه سخنانشان اضافه کرد: اگر اعمال و رفتار و گفتار ما همواره خوب باشد، عبادت است.

وی بابیان اینکه برای برگزاری هفته بهداشت مساجد در دهه آخر شعبان، به همه هیئت امناها و متولیان مساجد ابلاغ می شود که با کمک مردم  در راستای غبار روبی و تمیز ساختن مساجد به صورت اساسی  و عمیق اقدام کنند، گفت: شست و شوی محیط مساجد، پرده ها و درب ها و پنجره ها، فرش ها و عطر افشانی مساجد، برداشتن مهرهای از بین رفته و  ادعیه های احیانا پاره شده و جایگزین نمودن قران ها و مفاتیح الجنان های نو از جمله اقداماتی است که توصیه می شود.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تصریح کرد: دراسلام چند نوع بهداشت تعریف شده است که از آن جمله می توان به بهداشت فکری و عقیدتی است که بسیاری از جنگ ها و کودک کشی ها و ویرانی ها ناشی از اعتقادات آلوده است، بهداشت دوم بهداشت عمل است، اسلام بر رعایت های بهداشت عمل تاکید می کند، اخلاص همان بهداشت عمل است، منت گذاشتن و از جمله اموری است که بهداشت عمل را از بین می برد.

وی ادامه داد: بهداشت ظاهر سومین بهداشت است، خداوند زیبا است و زیبایی رادوست دارد، در روایت آمده است خداوند نعمتی را که به شما داده است، به زیبایی به نمایش در بیاورید، نامگذاری هفته بهداشت مساجد و حرکت زیبا و خداپسندانه غبار روبی مساجد براین اساس است.

حجت الاسلام صالحیان مسئول دفتر رسیدگی به امور مساجد استان افزود: مساجد باید ساده باشند و از  تجملات و تشریفات بپرهیزند تا نمازگزاران در عبادت خدا تمرکز حواس بیشتری داشته باشند.

وی در تشریح بهترین هیأت امنا و متولیان مساجد گفت: کسانی که هنگام اذان صبح، ظهر و عصر، مغرب و عشاء اذان از مساجدشان پخش شود، صفوف نماز جماعت منظم و فشرده داشته باشند، در اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی کوشا باشند، از مشارکت اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان بهره گیرند، با تشویق و ترغیب کودکان،  نوجوانان و جوانان آن ها را به مساجد جذب کنند، به نظافت سرویس های بهداشتی و وضوخانه ها توجه خاصی داشته باشند و به پروژه های توسعه و عمران مسجد توجه داشته باشند.

حجت الاسلام صالحیان  افزود: اگر مساجد نقش خود را به خوبی ایفا کنند آن زمان با وجود انسان های متعادل، حکومت شایسته اسلامی خواهیم داشت و همه کار ها به خوبی انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: هدف و اولویت نخست ما در غبار روبی مساجد مشارکت مردم دراین امر خداپسندانه و معنوی است، به همه متولیان  وهیئت امنای مساجد توصیه کرده ایم که احاد مردم محلات را برای این امر به کمک بطلبید، چرا که حقیقتا معتقدیم که هفته بهداشت مساجد فرصتی بی بدیل برای ذخیره عمل صالح و محیا شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان در توضیح نامگذاری ایام هفته بهداشت و تکریم مساجد  در پایان عنوان کرد: ۸خرداد، مصادف با  ۲۱ شعبان ؛ مسجد، بستر ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی ،۹ خرداد، ۲۲ شعبان ؛ مسجد، مأمن کودکان، نوجوانان و جوانان، ۱۰ خرداد، ۲۳ شعبان؛ مسجد، کانون نقش آفرینی بانوی مسلمان در جامعه ، ۱۱خرداد، ۲۴ شعبان؛ مسجد، جلوه گاه پرچمداری روحانیت شیعه ، ۱۲خرداد، ۲۵برابر شعبان؛  مسجد، مرکز رشد فضایل اخلاقی و ترویج سبک زندگی اسلامی،۱۳ خرداد، ۲۶ شعبان؛ مسجد، مروج امر به معروف و نهی از منکر، ۱۴ خرداد، ۲۷ شعبان؛ مسجد، پایگاه انتظار، امامت و ولایت ،۱۵ خرداد، ۲۸ شعبان؛ مسجد، کانون انقلاب و بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت ،۱۶ خرداد، ۲۹ شعبان؛ مسجد، بستر مرکز بصیرت بخشی و روشنگری  و ۱۷ خرداد، ۳۰ شعبان؛ مسجد، پرچمدار نشر معارف قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) است.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.