سرویس: غیر تولیدی » نقلی 09:02 - دوشنبه 06 مهر 1394

منا قربانگاه حجاجی که در آسمان احرام بستند؛

طاق نصرت هایی که جای خود را به پارچه های عزا داد

کاروان های سفر رفته حجاج به ایران باز می گردند با کوله باری از غم و درد، این ساعت های آخر گوشه و کنار ایران حال و هوای عجیبی حاکم است تعدادی در تدارک استقبال از حاجیان از حج برگشته اند و جمعی مشغول جمع ریسه ها و طاق نصرت ها و نصب پارچه های عزا برای حاجیانی که در آسمان احرام بسته اند.

به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از صاحب نیوز, تا این لحظه ۱۶۹خانواده داغدار نرسیدن عزیزانشان به خانه شد و بیش از ۲۹۸خانواده هنوز در انتظار خبری از حاجی سفر رفته شان و این یعنی به درد آمدن قلب ایرانیان از داغی بزرگ.

امروز اولین گروه حاجیان ایرانی از سرزمین وحی بازمی گردند اما امسال خبری از حلقه های گل و ریسه بندی و طاق نصرت های آنچنانی برای استقبال از زوار نیست، امسال چشم های بیشماری منتظر بازگشت جنازه حاجیان به سفر رفته شان است تا برای همیشه تن کبود و ستم دیده پدر، برادر و شاید مادرشان را به آغوش خاک بسپارند.

زُوار ایرانی روزهاست جای خالی همسفرانشان را نظاره می کنند همسفرانی که پس از سالها چشم انتظاری با اشک شوق پا به سرزمین وحی گذاشتند و حالا تنها جسدی از آنها به وطن باز می گردد.

شاید هیچ کس نداند در دل کودکی که در انتظار آغوش دوباره پدر مانده و همسری که چشم به راه بازگشت مرد زندگی اش است و جوانی که دیدن لبخند پر مهر پدر یا مادرش برایش تبدیل به حسرت شده است چه می گذرد.

امسال سفر بازگشت حجاج، سفر غریبی است پر از یاد و خاطره آنهایی که قرار است به جای خانه روانه آرامگاه ابدی خود شوند و دیگر فرزندانشان را به چشم نبینند تا برایشان از دلی که در صحرای عرفات جا گذاشته اند و زمزمه ی دعاهایی که در کنار خانه خدا کرده اند بگویند.
حاجیان بازمی‌گردند اما در گوشه و کنار کشورمان خانواده ایی هستند که با آب و قرآن و آیینه مسافرانشان را بدرقه‌ کرده‌ بودند با قلبی داغدار و با تابوت هایی سیاه به استقبال می روند.

این ساعت های آخر خانه های زائران خانه خدا حس و حال غریبی دارد برخی گوسفند آماده می‌کنند برای قربانی کردن پیش پای حاجیان و برخی پارچه‌های عزا و عرض تسلیت برای حاجی خود که در آسمان احرام بسته نصب می کنند.

فاجعه منا حج خونین را رقم زد که طعم شیرین زیارت را با تلخی سفری بی‌بازگشت درهم آمیخت تا داغی همیشگی بر دل مسلمانان بماند.
چهار روز از فاجعه خونین منا می گذرد و هنوز بسیاری از خانواده ایرانی بین یاس و امید مانده اند و انتظار شنیدن صدایی و یا خبری از مسافرانشان ذره ذره وجودشان را آب کرده است و در این روزهای آخر چشم های نگرانشان هنوز هم در بین اسامی و اخبار به دنبال نشانی و اسمی از عزیزان سفر کرده شان می گردد.

سفر به سرزمین وحی جایی که روزگاری قدمگاه پیامبر صلح، دوستی و محبت بوده برای هر مسلمانی یک آرزوست، آرزویی که با تحقق آن شوق وصف ناپذیری در دل های حاجیان جوانه می زند.

لباس سفید احرام، زمزمه های لَبَیک از نزدیک ترین فاصله به خانه خدا، زیارت بقیع با همه غریبی و مظلومیتش همه و همه حاجیان را هر روز مشتاق تر می کرد برای رفتن به حج و امسال هم حاجیان با چه اشتیاقی چمدان بستند و پس از مدتها انتظار به سرزمین وحی قدم گذاشتند تا با خدای خود در بهترین روزهای سال راز و نیاز کنند.

تراژدی حج امسال پس از سقوط دردناک جزثقیل با به خون نشستن بیش از ۲هزار حاجی کامل شد و در روزهایی که حاجیان در غم از دست رفتن مظلومانه تعدادی از همسفران خود در زیر تکه های آهن عزادار بودند فاجعه ای بزرگ غروب غم انگیز منا را با انبوه اجساد برای زُوار رقم زد.
این مصیبتها حجم کوچکی از غم و اندوه زن و کودک و پیر و جوانی را به تصویر میکشد که برای طواف خانه خدا رفته بودند.

این روزها جهان اسلام در سوگ عظیمی به سر می برد آن هم نه به خاطر بلایی طبیعی و یا اتفاقی که ممکن بود هر زمانی و برای هر کسی رخ دهد به دلیل فاجعه ای بزرگ که ملتی و ملتهای بسیاری را پریشان و داغی همیشگی را بر دل بازماندگان حج ۹۴ گذاشته است.

شاید آمار رو به افزایش کشته های ایرانی و مفقودین حادثه منا ایران را بیش از سایر کشورهای اسلامی در شوک فرو برد و باعث شد تا ملت ایران همراه با بسیاری از کشورهای مسلمان رخت عزا بر تن کند.

کسی از زمزمه های دعای عرفه حاجیان باخبر نیست که از ته دل در صحرای عرفات چه خواستند شاید سفر به سوی معبود در روزهایی که از گناه پاک شده اند آرزوهایشان بود و ساعاتی بعد حاجی های سفید پوش به خاک و خون غلتیدند و مظلومانه به قربان گاه رفتند. حاجیان آماده بودند تا شیطان را از خود برانند و قربانی خود را به قربانگاه بفرستند و حاجی شدن را به یکدیگر تبریک بگویند اما خود قربانی سو مدیریت و بی کفایتی آل سعودی شدند که دستانش به خون چندین و چند هزار مسلمان آغشته است.

۲ میلیون حاجی، تنها ۲ مسیر برای تردد، شلوغی غیر قابل باور، فشار جمعیت ، گرمای صحرا و بی آبی هرکدام به تنهایی کافی است تا فاجعه ای خارج از تصور رقم بخورد و تنگ و تنگ تر شدن مسیر های رفت و برگشت آن هم بدون هماهنگی و ماندن حاجی ها زیر دست و پا باعث شد تا جوی خون در منا جاری شود.

امسال زوار خانه خدا ناجوانمردانه به خون نشستند تاهیچ گاه از خاطر این حج خونین از خاطر هیچ مسلمانی پاک نشود.

این سفر برای همه سخت تمام شد و این روزها برای همه بد گذشت اما برای آنها که همسفرانشان رفتند و خود با کوله باری از غم ماندند و دیدن مرگ حاجیانی که پس از حادثه هنوز هم نیمه جان در طلب کمک بودند و نبود نیروهای امدادی باعث تلف شدنشان شد و یا بدون مشاهده هیچ عکس العملی از سوی مسئولین عربستانی شاهد تلف شدن همسفران، خویشان و دوستان خود بودند این حج سخت تر و سخت تر شده است.

حج امسال باری از اندوه همراه زُواری شد که با هزار آرزو و لبخند به سرزمین مکه آمده بودند و جان دادن همسفران خود را به چشم دیدند با خاطراتی تلخ ماندند تا به جای خاطره شیرین غمی همیشگی از سفر به سرزمین وحی در قلبشان سنگینی کند.

و نباید آسان از چشمان اشکبار منتظران این سفر کرده های همیشگی گذشت همان هایی که با هزار امید و آرزوها حاجیانشان را بدرقه کردند و صدای پر مهر و محبت عزیزانشان بین جمعیت چند میلیونی برای همیشه خاموش شد.

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.