رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان :
زاینده رود جاری نشود، تمام عرصه فضای سبز اصفهان با مشکل مواجه می شود
زاینده رود جاری نشود، تمام عرصه فضای سبز اصفهان با مشکل مواجه می شود
به گزارش اصفهان شرق؛ رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان که میهمان ویژه جلسه علنی دیروز شورای اسلامی شهر اصفهان بود، با اشاره به اینکه از طریق قانون حفظ کاربری به عرصه کشاورزی ورود پیدا می کنیم، گفت: طبق این قانون، سازمان جهاد کشاورزی مامور است اراضی کشاورزی تغییر کاربری پیدا نکند و ما مسوول حفظ کاربری اراضی هستیم.
قاسمی در ادامه با تاکید بر اینکه از حدود 7/10 میلیون هکتار سطح استان، تنها 500 هزار هکتار آن اراضی کشاورزی است افزود: از این لحاظ، 96 درصد اراضی استان غیرکشاورزی است و این500 هزار هکتار اراضی کشاورزی نیز در سطح استان توزیع شده است. وی ادامه داد: هر چند سطح اراضی زیادی داریم، اما اراضی که بتوانیم با منابع آبی در آن کشاورزی کنیم، همین 500 هزار هکتار است که 200 هزار هکتار آن نیز در حوضه زاینده رود
قرار دارد و این قانون برای حفظ این 500 هزار هکتار اراضی کشاورزی است.
وی گفت: طبق نقشه های ماهواره ای از 30 سال قبل،
شهرستان های اطراف زاینده رود به سرعت اراضی اطراف شهر را به اراضی غیرکشاورزی تبدیل می کنند و اگر حساسیت برای حفظ اراضی کشاورزی نداشته باشیم، طی30 سال آینده در حاشیه زاینده رود، عرصه ای نداریم که سبز باشد و اکسیژن تولید بکند، از این رو بایستی وجب به وجب اراضی کشاورزی را حفظ کنیم.
قاسمی با بیان این پرسش که اگر عرصه کشاورزی و سبز نداشته باشیم برای تولید اکسیژن می خواهیم چه کار کنیم، تصریح کرد: یکی از معضلات جدی امروز به واسطه وضعیت رودخانه، تغییرکاربری اراضی کشاورزی است، به گونه ای که سال گذشته بالای 1200 پرونده خلاف سازی در اراضی کشاورزی به دادگستری ارجاع دادیم. حال اگر متوسط هر پرونده ای که تغییر کاربری داده است را محاسبه کنیم، متوجه خواهید شد که اراضی کشاورزی به چه سمتی می رود و با این آهنگ، سرعت تغییر کاربری اراضی اطراف شهر بالاست.
وی ادامه داد: خوشبختانه شهرداري اصفهان براي تغيير كاربري اراضي كشاورزي به شدت مقابله مي كند، اما در اطراف شهر اصفهان اين انگيزه وجود ندارد و لازم است براي حفظ اراضي كشاورزي تلاش مضاعفی داشته باشیم.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان با اشاره به اینکه ناژوان را به عنوان ریه تنفسی شهر دیده ایم، تصریح کرد: اگر آب به زاینده رود نیاید، تمام عرصه فضای سبز با مشکل مواجه
می شود، از این رو برای حیات شهر اصفهان اعضای شورا مشارکت کنند تا اتفاق ناگواری که شهر اصفهان را از بین می برد رخ ندهد.
قاسمي تاکید كرد: اگر آب در رودخانه جاري نشود، تا دو ماه آينده براي حفظ عرصه فضاي سبز شهر مشكلاتي ايجاد مي شود که حيات شهر را از بين خواهد برد. وی همچنین از بزرگنمایی در خصوص کشت برنج در اصفهان انتقاد و تصریح کرد: در شرایط کنونی، از 500 هزار اراضی کشاورزی سطح استان، تنها سه هزار هکتار آن برنج است؛ یعنی کمتر از یک درصد اراضی به برنج اختصاص دارد و حتی اگر امسال آمار بگیرند، از این میزان هم کمتر است، بنابراین اینکه خودمان سوژه ای برای سوء استفاده به دیگر استان ها می دهیم، کار درستی نیست.
قاسمی از تغییر الگوی کشت خبر داد و گفت: با تغییر الگوی کشت، هم مصرف آب را کاهش می دهیم و هم ارزش تولید را چندین برابر می کنیم و باید به سمتی برویم که از واحد آب حداکثر استفاده را برای تولید داشته باشیم و این رسالت جهاد کشاورزی است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان ضمن تاکید بر این نکته که در بخش کشاورزی باید از قطره قطره آب استفاده کنیم، اظهار داشت: شهرمان دارد کویر می شود و اگر بخواهیم حیاتی داشته باشیم، باید در اصفهان کشاورزی وجود داشته باشد.
وی در رابطه با خسارات خشکسالی در استان تصریح کرد: شش سال خشکسالی پیاپی در استان بیش از 53هزار و425 میلیارد ریال خسارت به کشاورزی استان وارد کرده و پیش بینی
می شود سال زراعی93-92 بخش کشاورزی با 7هزار و817 میلیارد ریال خسارت روبه رو است.
قاسمي همچنین در خصوص سالم بودن محصولات کشاورزی تصریح کرد: در خصوص محصولات سالم، نوعاً محصولاتمان سالم است و باید با ایجاد بازارهایی برای ارایه محصولاتی سالم، استفاد از این محصولات اقتصادی شود.
وی ضمن درخواست از خدمات شهری شهرداری اصفهان برای ارایه محصولات سالم در بازارهای کوثر، گفت: مردم مطمئن باشند محصولات سالم در بسیاری از گلخانه ها و واحدهای مرغداری تولید می شود و فقط باید مرکز عرضه آن فراهم شود و در این راستا از شهرداري اصفهان می خواهیم با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان زمینه ارایه این محصولات را در بازارهاي روز كوثر فراهم کند.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان با اشاره به اینکه آب پشت سد با توجه به آنچه تا آخر سال نیاز داریم کافی نیست، خاطرنشان ساخت: با توجه به این شرایط، هم باید
صرفه جویی کنیم و هم باید تلاش کنیم تا با تخصیص اعتبارات ملی زیرساخت های این موضوع را فراهم کرده و شرایط را بهبود بخشیم.
منبع:اصفهان زیبا