سرویس: غیر تولیدی » نقلی 08:30 - پنجشنبه 24 مهر 1393

وزیر بهداشت:

مصرف قند، نمک و شکر در کشور محدود می‌شود

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت فقط به حوزه بهداشت و درمان توجه ندارد بلکه آموزش و اطلاع رسانی در حوزه محصولات پُرخطر غذایی نیز از اهداف دیگر این طرح است. از محدودیت مصرف قندهای ساده، نمک و شکر در کشور خبر داد.

به گزارش اصفهان شرق؛ سید حسن هاشمی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دو مقوله غذا و هوا از مهمترین نیازهای بشری هستند، اظهار داشت: بنابراین فراهم کردن امکان دسترسی کافی به غذای سالم جزو وظایف دولت ها و از ارکان توسعه است.

به گفته هاشمی در قوانین کشور به زنجیره تولید و عرضه غذا که در سلامت نقش ویژه ای دارد توجه اساسی شده است. یکی از این قوانین سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است که در قالب این سیاست‌ها وزارت بهداشت به عنوان متولی تامین سلامت و امنیت غذایی معرفی شده است.

وزیر بهداشت همچنین ادامه داد: البته نکات مرتبط دیگری در همین سند از جمله تاکید بر اصلاح سبک زندگی و اولویت پیشگیری بر درمان مورد تاکید قرار گرفته است.

به گفته هاشمی بحث امنیت غذایی و هوا باید در محیطی کاملا علمی و منطقی پیگیری شده و از همه حواشی و نگاه های سیاسی به دور باشد. اهمیت این دو حوزه باید از تریبون هایی اعلام شود که کاملا نگاه علمی دارند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت یازدهم محیط زیست و سلامت است و همین امر نشان می‌دهد در این دولت باید جهت سالم سازی غذا و ایجاد امنیت غذایی به سرعت پیش رویم و دغدغه ای جز رعایت حقوق مردم جدا از تمام حاشیه سازی‌ها نداشته باشیم.

هاشمی در ادامه سخنانش افزود: خوشبختانه صنعت غذا یکی از صنایع پیشرو در کشور محسوب می‌شود و مدیران آن بر نقش خود نسبت به امر پیشگیری و رعایت بهداشت در تولید مواد غذایی واقف هستند. ضمن اینکه در حال حاضر 12 هزار واحد تولیدی مشغول فعالیت هستند و برای بیش از 45 هزار پروانه بهداشتی نیز پروانه و مجوز صادر شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امروزه 25 درصد از هزینه خانوارها صرف خرید مواد غذایی می شود، توضیح داد: اگرچه اکثر تولیدات داخلی مواد غذایی در داخل کشور مصرف می‌شود، ولی سهم صادرات این مواد ناچیز و در حدود 1.3 درصد است و ضروری است در بازارهای بین المللی جهت ارتقاء کیفیت محصولات غذایی حضور بیشتری داشته باشیم.

هاشمی ضمن تشکر از رسانه‌ها به دلیل اطلاع رسانی مناسب در حوزه امنیت غذایی تاکید کرد: مراقب باشیم که در اعلام خبرهای هشدار دهنده از پشت تریبون‌ها باعث ایجاد نگرانی و رعب و هراس در مردم نشویم چون همین امر منجر به آسیب‌های روانی شده و آنها را در خرید مواد غذایی با شبهه مواجه می‌کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید با متانت و وظیفه شناسی موارد هشدار دهنده را گوشزد کنیم، عنوان کرد: در این میان رسانه‌هایی که صاحب نفوذ هستند نیز باید مراقب درج خبرهای هشدار دهنده باشند.

به گفته هاشمی؛ وزارت بهداشت در محدود کردن انرژی دریافتی روزانه در مردم برنامه‌های متعددی دارد. در حال حاضر قریب به 50 درصد مردم ایران اضافه وزن دارند ضمن اینکه الگوی مصرف چربی در مردم ما از چربی اشباع باید به سوی چربی‌های غیر اشباع برود. محدود کردن دریافت قندهای ساده، نمک و شکر نیز از برنامه‌های دیگر وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت با اشاره به این که در حال حاضر میزان مصرف نمک و شکر در ایرانی ها از میزان تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت بسیار بالاتر است، خاطرنشان کرد: طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت مصرف شکر باید روزانه حدود 10 درصد و مصرف نمک حدود 5 گرم باشد در حالی که در کشور ما آمارها نشان دهنده افزایش مصرف شکر به 30 درصد است و همچنین شاهد افزایش دو  و نیم برابری مصرف نمک در ایرانی ها هستیم.

هاشمی همچنین با بیان اینکه امیدواریم صنایع نیز به تولید محصولات کم نمک توجه کنند، ادامه داد: طرح تحول سلامت فقط به حوزه بهداشت و درمان توجه ندارد بلکه آموزش و اطلاع رسانی در حوزه محصولات پُرخطر غذایی نیز از اهداف دیگر این طرح است.

به گفته وی برچسب گذاری محصولات غذایی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در حوزه امنیت غذایی است، گفت: این کار حق مسلم مردم ایران است که بدانند مواد غذایی که مصرف می‌کنند تا چه میزان برای سلامتی آنها مفید است و امیدواریم طبق برنامه ریزی‌های وزارت بهداشت تا یک سال و نیم آینده تمام مواد غذایی حاوی برچسب‌های هشداردهنده باشند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: دولت باید با کمک مجلس در بحث تعیین مالیات و عوارض بر محصولات آسیب رسان وارد شود ضمن اینکه محصولاتی که حاوی برچسب و نشان سبز هستند باید مورد تشویق قرار گیرند.

به گفته هاشمی تعیین فرآورده‌های  غذایی آسیب رسان و تحویل فهرست آنها به مسئولان امر، توسعه و گسترش پایش مواد غذایی و پایش باقی مانده سموم و آفت کش ها در محصولات غذایی در کنار غنی سازی مواد غذایی از اقدامات دیگر وزارت بهداشت در بحث تامین امنیت غذایی است.

در این راستا پیش از سخنرانی هاشمی در مراسم روز جهانی غذا، تولید کنندگان برتر مواد غذایی معرفی و تجلیل شدند و لوح نشان سیب سلامت و تندیس سرآمدی به آنها اعطا شد. همچنین در این مراسم توسط وزیر بهداشت از دستورالعمل  ضوابط برچسب گذاری مواد غذایی و آشامیدنی رونمایی شد.

به گزارش وزارت بهداشت، در تعریف این دستورالعمل لازم به توضیح است، توصیه وزارت بهداشت به صنعتگران و تولید کنندگان مواد غذایی، استفاده از نشانگرهای رنگی در صفحه اصلی برچسب فرآورده‌های غذایی است. این نشانگرها مقدار کالری، چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند فراورده های غذایی را در یک سهم علاوه بر مقدار کمی با استفاده از رنگ‌های قرمز (منع مصرف)، نارنجی (محدودیت در مصرف)، و سبز (عدم محدودیت در مصرف) به نمایش می‌گذارد.

واکنش وزیربهداشت به انتشار فیلم‌ اتاق عمل

در این راستا وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره انتشار فیلم‌هایی از اتاق عمل و همچنین درباره لزوم رعایت حریم خصوصی بیماران در مراکز درمانی عنوان کرد: مطمئن باشید آنچه که اکنون در فضای مجازی مطرح شده هیچ ارتباطی به مجموعه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ندارد و ساحت حوزه پزشکی از این آلودگی‌ها بری است.

هاشمی افزود: این چنین فیلم‌هایی مربوط به مراکز درمانی ما نیست البته همه نوع فیلمی را می‌توان ساخت، در اینترنت قرار داد و بعد هم کنار آن حاشیه ایجاد کرد و به نوعی باعث آزار مردم شد اما مطمئن باشید آنچه که اخیرا مطرح شده هیچ ارتباطی به مجموعه بیمارستان‌های ما ندارد.

وی در این باره بیان داشت: در بیمارستان‌های ما صرفا فیلم‌های آموزشی تهیه می‌شود، به عنوان مثال در حوزه چشم می‌توانم بگویم که روی میکروسکوپ‌های اتاق عمل که من خودم جراحی می‌کنم حدود 25 تا 26 سال است که دوربین نصب است و تمام اعمال ما ضبط می‌شود؛ البته از فیلم عمل و چشم بیمار فیلم گرفته می‌شود.

وزیر بهداشت افزود: مباحثی هم که اخیرا مطرح شده مشابه دیگر جوسازی‌هایی است که در فضای مجازی صورت می‌گیرد. مطمئن باشید که ساحت حوزه پزشکی از این آلودگی‌ها بری است.

هاشمی خاطرنشان کرد: این قاطعیت هم به دلیل اطلاعم از مراکز دانشگاهی و دولتی است. البته من این فیلم‌ها را مشاهده نکرده‌ام اما گزارشی از آن به من رسیده است. باز هم تاکید می‌کنم ساحت پزشکی از چنین مسائلی بری است. از طرف دیگر هر روز در فضای مجازی حاشیه‌ای درست می‌کنند که بهتر است رسانه‌ها به این حاشیه‌ها وارد نشوند.

انتهای پیام

منبع:تسنیم

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.