سرویس: اجتماعی » پزشکی و سلامت 12:30 - شنبه 11 مرداد 1393

تهدید شیرابه ها را جدی بگیرید

تابستان فصلی است که با افزایش مصرف میوه همراه است و ضایعات میوه های مصرف شده پسماند تر را تشکیل می دهد و انباشته شدن پسماند های تر روی هم و فشار حاصل از آنها سبب تولید آب پسماند یا شیرابه می شود. یک قطره شیرابه پسماند هایی که در کوچه و خیابان رها شده اند می تواند مانند یک بمب میکروبی خطرناک عمل کند و به راحتی انواع و بیماری ها را شهروندان انتقال دهد.

به گزارش اصفهان شرق؛ کیسه زباله را با  شیرابه ای که از آن خارج می شود در کنار درب منزلش قرار می دهد و می رود. بوی نامطبوعی از این شیرابه بیرون و در هوا منتشر می شود. پس از چند روز این شیرابه ها در زمین فرو می رود و زمین را سیاه و کثیف می کند. مرد از خانه خارج می شود و می خواهد این سیاهی را با وجود کم آبی با آب مصرفی خانه اش بشوید. همین طور مدام آب می ریزد و این شیرابه های چرب همچنان بر روی زمین فرو رفته است و پاک نمی شود.
کم آبی و شیرابه پسماندها در تابستان به یک معضل تبدیل شده است و محیط زیست را آزار می دهد. محیط زیستی که اگر آسیب ببیند همه کائنات در آن در معرض خطر و نابودی می افتند. کم آبی از یک سو و عدم رعایت شهروندان برای جداکردن پسماند تر و خشک از سویی دیگر باعث شده است تا آنها خود به عنوان عوامل تهدید کننده محیط زیست سلامت همنوعان خود را به خطر بیندازند.
مقابله با این معضل یکی از مهمترین دغدغه های مدیریت شهری است که برای آن در سال های اخیر تدبیراتی اندیشیده شده است.
تابستان فصلی است که با افزایش مصرف میوه همراه است و ضایعات میوه های مصرف شده پسماند تر را تشکیل می دهد و انباشته شدن پسماند های تر روی هم و فشار حاصل از آنها سبب تولید آب پسماند یا شیرابه می شود. یک قطره شیرابه پسماند هایی که در کوچه و خیابان رها شده اند می تواند مانند یک بمب میکروبی خطرناک عمل کند و به راحتی انواع و بیماری ها را شهروندان انتقال دهد.
از حدود یک‌هزار تن پسماندی که روزانه در شهر اصفهان تولید می‌شود ۲۰۰ تن آن شیرآبه است.
اگر همه شهروندان به این نکته توجه داشته باشند که با رعایت نکات شهروندی و جداسازی پسماند تر و خشک می توانند به حفظ محیط زیست کمک کنند از بسیاری مشکلات زیست محیطی کاسته می شد. این وظیفه به عهده تک تک ماست که در حفظ این سرمایه بکوشیم و اگر خطایی از شهروندی مشاهده کردیم به او تذکر بدهیم.
این روزها به دلیل کم آبی حال اصفهان خوب نیست. درخت ها خشک شده اند و حنجره های آنها از بی آبی در عطش است.
در این روزهای گرم بخش بسياري از فضای سبز و کمربند سبز شهر از كم آبي و خشک شدن زاينده رود متاثر شده است و درختان شهر اصفهان در معرض شدید کم آبی قرار دارند و با تانکر آبیاری می شوند. فضاي سبز طبيعي حاشيه رودخانه زاينده رود در ناژوان نیز كه نقش موثري در تلطيف هواي شهر دارد و از آن به عنوان ريه اصفهان ياد مي شود از بحران كم آبي آسيب ديده است.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان در این باره می گوید: چند سالی است اصفهان با مشکل کم آبی روبروست و در چنین شرایطی با توجه به صنایع آلاینده و افزایش تعداد خودروهایی که در شهر تردد می کند، پنج هزار هکتار فضای سبز اکولوژیک اصفهان که وجودشان از اهمیت بر خوردار است در حال تهدید و نابودی هستند.
رنجبر با اشاره به این که وضعیت بحرانی آب سبب شده شهرداری با اضافه کردن زیرساخت ها وضعیت آبیاری فضای سبز را روز به روز ارتقا دهد، تصریح می کند: نیاز آبی عرصه های فضای سبز اصفهان مشخص شده است و با استفاده از سیستم هوشمند، آب مورد نیاز عرصه در اختیار پیمانکار قرار گرفته می شود و بر میزان هدررفت آب نظارت می شود.
وی روش های آبیاری تحت فشار، آبیاری زیر سطحی و استفاده از پساب را از راهکارهایی می داند که برای حفظ فضای سبز در شرایط بحران کم آبی به کار برده می شود.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان تاکید می کند: استفاده از روش های به زراعی و بهسازی بستر خاک برای افزایش راندمان و کاهش تلفات آب از دیگر اقدامات انجام شده است.
رنجبر ادامه می دهد: با توجه به وضعیت بحرانی آب در اصفهان استفاده از گونه های گیاهی مقاوم با نیاز آبی کم نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت شبانه روز در زندگی شهری پسماند تولید می شود، عنوان می کند: روزانه هزار تن پسماند از سطح شهر اصفهان جمع آوری می شود که مدیریت این پسماندها از اهمیت بر خوردار است.
رنجبر اضافه می کند:اگر شهروندان تفکیک از مبدا پسماندها را در منازل جدی بگیرند، مدیریت پسماندهای تولید شده ساده تر خواهد بود.
با توجه به این که  اکنون اصفهان در تفکیک پسماند در مبدا نمونه است اصفهانی ها باید برای کاهش مشکلات زیست محیطی شیرابه پسماندها ، رطوبت پسماندها را در منازل کاهش دهند.
پس بیاییم هر یک از ما در جداسازی پسماند تر و خشک دقت کنیم تا به محیط زیست در حال نابودی کمکی کرده باشیم.

منبع: ایمنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.