غیبت هوشمندانه تا آخر زندگی؛
روحانی میتواند به فضای سیاسی کشور بازگردد؟/ افکار عمومی با «شیخ دیپلمات» چه مواجههای خواهد داشت؟
سئوال اینجاست که با توجه به مشکلات فزاینده ای که کشور بعد از هشت سال مدیریت اجرایی روحانی داشته افکارعمومی جز پاسخگویی از وی چه چیزی طلب میکند و مردم با روحانی چه مواجهه دیگری خواهند داشت؟
به گزارش اصفهان شرق، چندی پیش بود که یکی از روزنامههای اصلاح طلب در یک مطلب و تیتر سفارشی از بازگشت دوباره روحانی با عنوان «شیخ دیپلمات» سخن گفت و غیبت دوماهه روحانی را خودخواسته و هوشمندانه نامید. به نظر میرسد این مطلب به نوعی آماده سازی دوباره افکارعمومی جهت حضور روحانی در فضای رسانهای کشور بوده است. روحانی پس از اینکه پست ریاست جمهوری را با میراثی از مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی و … تحویل داد با توجه به انتقادات شدید افکارعمومی نسبت به عملکرد ضعیف دولتش کمتر در فضای رسانهای کشور آفتابی شد. تا جایی که برخی از اخبار غیررسمی از استراحت وی در منزلش گزارش دادند اما به نظر میرسد جریان اصلاحات سعی دارد دوباره وی را به حوزه سیاسی تزریق کند. این درحالی است که هنوز افکارعمومی عملکرد دولت وی را فراموش نکرده است و حتی برخی از کاربران شبکه های اجتماعی خواستار بررسی برخی اتهامات نسبت به وی و اعضای کابینه اش هستند.
در همین رابطه خبر مهمی که روز شنبه روی خروجی رسانههای مختلف کشور قرار گرفت این بازگشت آقای دیپلمات را با سئوالات و ابهامات مهمی همراه ساخت. در همین رابطه برخی از مسئولان اقتصادی دولت روحانی که از جمله مدیران بلندپایه این دولت بودند به دلیل ایجاد اختلال در ثبات ارزی کشور محکوم به مجازات حبس شدند. «ولی الله سیف» رئیس بانک مرکزی دولت روحانی به تحمل ۱۰ سال و «احمد عراقچی»، معاون ارزی بانک مرکزی به ۸ سال حبس محکوم شدند. این افراد درحالی به حبس و زندان محکوم شدند که روایت هایی که آنها و همچنین خود روحانی ارائه داده نشان میدهد که رئیس دولت دوازدهم نیز در تصمیم گیری های ارزی و اقتصادی مداخله داشته است. در همین رابطه «حسن روحانی» درباره تصمیمات صورت گرفته در حوزه ارزی کشور بیان میکند: «سیف نامه میآورد که پای نامه ۹۰ امضا از افراد مختلف بود و تهدیدش میکردند، من میگفتم انجام بده و نترس در تاریخ از سیف به نیکی یاد میشود…»
حالا سئوالی که در این حوزه مطرح میشود این است که ظهور و بروز دوباره روحانی در فضای سیاسی کشور به چه صورت خواهد بود. آیا روحانی به این اتهامات پاسخ میدهد. امروز آنچه که با توجه به فضای اقتصادی و سیاسی کشور بوجود آمده و همچنین محاکمه مدیران اقتصادی و ارزی دولت روحانی تنها موضوعی که در خصوص وی در افکارعمومی پررنگ است، پاسخگویی رئیس جمهور سابق نسبت به اختلالات ارزی و اقتصادی است.
برخی سئوال می پرسند که امروز که سیف به ۱۰سال حبس محکوم شده آقای روحانی به عنوان بالا دستی و دستور دهنده نباید پاسخ دهنده اتفاقاتی که درحوزه اقتصادی کشور افتاده، باشد.
سئوال اینجاست که با توجه به مشکلات فزاینده ای که کشور بعد از هشت سال مدیریت اجرایی روحانی داشته افکارعمومی جز پاسخگویی از وی چه چیزی طلب میکند و مردم با روحانی چه مواجهه دیگری خواهند داشت؟
«ناصر قوامی»، یکی از چهرههای اصلاحطلب درباره ادامه حیات سیاسی روحانی عنوان کرده است: «آقای روحانی را نه با رفسنجانی میتوان مقایسه کرد و نه با خاتمی و احمدینژاد که گاهی حرفهای تندی هم میزند. به نظر من او کاملا محافظهکارانه و محتاطانه عمل میکنند تا بعد از هشت سال امکان بازگشت و تایید گرفتن داشته باشد. روحانی میخواهد در صحنه باشد اما با این شیوه که حرفهایی در لفافه و با کنایه که اثری هم ندارد، بگوید. مردم هم این رویکرد را قبول نداشته و میگویند که تو مسئول کشور بودی و زیر بار نمیروند. حرف روحانی هم به اندازه حرف آقای خاتمی در بعد داخلی و خارجی تاثیر ندارد. او ظرفیت آقای خاتمی را ندارد.»
با این حال به نظر می رسد که اصلاح طلبان حامی روحانی برای بازگشت وی به صحنه سیاست برنامه ریزی کرده اند و موضوع بازنشستگی سیاسی وی منتفی است اما به نظر می رسد هر کنش و واکنش وی در فضای سیاسی کشور بیشتر متبلور و یادآور عملکرد هشت ساله او در دولتهای یازدهم و دوازدهم خواهد بود و چندان وی و یارانش نمیتوانند با توجه به شرایطی که در کشور حاکم کرده اند خارج از این حصار عملکردی خود در فضای سیاسی کشور فعالیت کنند. شاید بهتر باشد رئیس جمهور سایق که طبق برخی نظرسنجی ها جزو منفورترین چهره های سیاسی کشور محسوب می شود تا سال ها به غیبت هوشمندانه و خودخواسته خود ادامه دهد.
بیشتر بخوانید:
چرا همه وظیفه داریم راه را برای بازگشت روحانی فراهم کنیم؟!
انتهای پیام/
منبع:جهان نيوز