یک متخصص تغذیه مطرح کرد؛
خط قرمزهای شب یلدا چیست؟
شب یلدا یا شب پرخوری؟! این سوالی است که بسیاری از مردم باید پاسخ بدهند؛ یعنی دقیقا همان هایی که در آخرین شب پاییز سال تا می توانند می خورند و به جنبه های سلامتی خود توجهی نمی کنند و مشکلاتی را برای خود به وجود می آورند.
به گزارش اصفهان شرق؛ شب یلدا فرصتی برای یادآوری رسم و رسوم قدیمی، گردهمایی اعضای خانواده و ایجاد صمیمیت بیشتر بین اعضای خانواده است اما گویا در بسیاری از خانواده های ایرانی موضوعات دیگری مد نظر قرار دارد، موضوعاتی نظیر پرخوری و به هم ریختن مزاج و سلامتی افراد مختلف.
شب یلدا هم باید و نبایدهایی دارد و هرگز نباید به سمت افراط در زمینه خوردن پیش رفت.
در شب یلدا نوع تغذیه چگونه باید باشد؟ پاسخ دادن به این سوال هنگامی ضروری به نظر می رسد که متوجه شویم آمار مراجعان به بیمارستان ها و درمانگاه ها به دلیل مسائلی نظیر بیرون روی و البته مسمومیت بالاست.
دکتر فریما گودرزی متخصص تغذیه درباره باید و نبایدهای شب یلدا به جام جم آنلاین گفت: باید به این موضوع توجه داشت که اگر فرد یا افرادی شب یلدا برایشان اهمیت زیادی دارد و می خواهند لحظات خوشی در کنار یکدیگر باشند پس باید در این شب شام را زودتر و البته سبک تر صرف کنند تا با توجه به مصرف دیگر تنقلات و میوه ها در این شب مشکلی به وجود نیاید و به قول عامیانه بیش از اندازه «روی هم خوری» نشود.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: تا جایی که امکان دارد در این شب از مصرف شیرینی پرهیز شود. خوردن شام، میوه، انواع تنقلات و البته شیرینی کالری زیادی را وارد بدن می کند، در واقع حجمی از این کالری مازاد بر نیاز بدن است بنابراین افراد تا جایی که می توانند در این شب در خوردن دقت کنند.
گودرزی افزود: باید بین مصرف مواد خوراکی و تنقلات در شب یلدا فاصله وجود داشته باشد. نباید فراموش کرد که مصرف همزمان دو نوع خوراکی مثلا هندوانه و آجیل می تواند باعث بروز لک و التهاب بر روی بدن شود و یا اینکه امراض دیگری نظیر به هم ریختن وضعیت عادی روده و معده را در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: در زمینه خرید آجیل نیز باید نهایت دقت را داشت. آجیل های کهنه حاوی آفلاتوکسین بوده که بسیار مضر است. آفلاتوکسین بر روی کبد تاثیر منفی می گذارد. بهتر است بخش عمده آجیل به صورت پوست نکنده خریداری شود، در این صورت فرد می تواند تشخیص بدهد که آیا این آجیل کهنه است یا نو.
متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: بسیاری در شب یلدا اقدام به مصرف خوراکی های مضر و پرچرب می کنند؛ همانند انواع اسنک ها، چیپس، پفک و …تنقلات دیگری که همیشه در رابطه با خوردن آنها هشدارهایی وجود دارد. این خوراکی ها اصولا دارای نمک فراوان، فرآورده های غذایی مضر و مصنوعی و البته اسید چرب ترانس بالا هستند.
گودرزی یادآور شد: افرادی که دارای فشار خون هستند از آجیل خام استفاده کنند. مصرف آجیل شور طبیعتا فشار آنها را بالاتر می برد.
وی تاکید کرد: مصرف آجیل به علت دارا بودن منابع غنی کالری برای سلامت افراد مفید اند اما مصرف بی رویه آن باعث چاقی و افزایش وزن می شود.
این متخصص تغذیه در پایان گفت: اسهال و استفراغ یکی از شایع ترین مشکلاتی هستند که در شب یلدا برای افراد مختلف به وجود می آید. ملاحظه در مصرف مواد خوراکی مختلف از بروز این مشکلات جلوگیری می کند. در ضمن نباید فراموش کرد که بسیاری از افراد به دلیل حساسیت به انواع مواد خوراکی و میوه دچار مشکلات خارشی، پوستی و… می شوند.
جام جم