سرویس: اجتماعی 16:00 - دوشنبه 21 تیر 1395

پای فرهنگ سازی قوی در زمینه حجاب هم می لنگد

بحران حجاب وقتی بیشتر احساس شد که پای فضای مجازی به خانواده ها کشیده شد و شبکه های اجتماعی فرصتی به دست افراد داد تا عکس های نامناسب و مد های سبک در بین افراد جامعه دست به دست شود و تا جایی پیش رفت که قبح بد حجابی ریخته شد اما همچنان جای برنامه های فرهنگی در این میان خالی است.

به گزارش اصفهان شرق، به نقل از صاحب نیوز- یادداشت تحریریه/  مرواریدی در صدف شاید این بهترین جمله باشد برای تعریف یک زن محجبه که می خواهد خود و گوهر وجودی اش را در جامعه به زیبا ترین شکل حفظ کند.

موضوع حجاب از جمله بحث های گسترده ای است که مخصوصا در سالهای اخیر بسیار دچار تغییر شده و این تغییرات ناگهانی آنقدر زیاد بوده که برای حل آن و راهنمایی جامعه به سمت و سوی بهتر مدیران، کارشناسان و تحلیلگران بارها برای آن پیشنهاد داده اند اما همچنان آنچه در جامعه دیده می شود با چیزی که باید باشد تفاوت فاحش وجود دارد.
حجاب حق‌ خداوند است و حتی اگر همه افراد راضی شوند به بی حجابی قرآن به این موضوع رضایت نمی دهد و از جمله مواردی است که بارها بر آن تاکید کرده چون حرمت زن و حیثیت زن به عنوان حق خداوند مطرح است.

این یک مسوولیت سنگین است که بر عهده انسان گذاشته شده تا با انجام برخی باید ها رضایت خداوند کسب شود.
فلسفه های مختلفی برای موضوع حجاب بیان شده اما قرآن به عنوان محکم ترین و جامع ترین کتاب مسلمانان می گوید زن حرمت دارد و باید حجاب داشته باشد برای این‌که مورد آزار قرار نگیرد و احساس امنیت کند.

در ایران قبل از اسلام هم بحث پوشش مطرح بوده و با ورود اسلام کاملتر شده است اما مانند هر جامعه ای در ایران هم روند حفظ حجاب و پوشش تغییراتی را با خود به همراه داشته است به طور مثال در دوران پهلوی با مطرح شدن کشف حجاب سعی بر این بود تا موضوع پوشش اهمیت خود را از دست بدهد و کمرنگ تر شود.
با پیروزی انقلاب اسلامی دوباره موضوع حجاب و پوشش مناسب برای زنان جان گرفت و تاریخ نشان می دهد که در سال ۵۹ با دستور امام خمینی (ره) از ورود زنان بی حجاب به ادارات جلوگیری به عمل آمد و به دنبال آن ۴ سال بعد با تصویب مجلس شورای اسلامی و به موجب قانون مجازات اسلامی از این پس هرکس در معابر عمومی حجاب را رعایت نکند، به ۷۲ ضربه شلاق محکوم می شود.

این به معنای اهمیت حجاب در ایران و خط بطلان بر باور همه آن هایی بود که حفظ حجاب را چندن جدی نگرفتند و یا برای آن ارزشی قایل نبودند.
در شواهدی که از آن زمان بر جا مانده مانند عکسها، فیلم و یا روزنامه های آن دوران دیده می شود که حجاب در چادر، مانتوهای بلند و روسری های بلند تعریف شده است اما رفته رفته در کمتر از ۳۰ سال این ارزش ها تغییر پیدا کرد و پوشش زنان جامعه امروز بیش تر از هر زمان دیگری دچار تغییر و تحول شد تا جایی که مانتو های بلند جای خود را به لباس های کوتاه و تنگ داد و روسری ها هم داخل چمدان ها رفت و شال های باریک جایگزین آن شد.

کارشناسان اجتماعی بارها گفته اند که به دلیل باوری اشتباه زنان امروز حجاب را محدودیت می دانند و علت آن هم نداشتن تعریف مناسب و درست از مسئله حجاب است و ادامه داده اند برای همراه کردن نسل جوان باید با روش هایی جوان پسند و فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی به سمت محجبه کردن جامعه پیش رفت آن زمان است که هر فردی حجاب و عفاف را با جان و دل می پذیرد چون درک درستی از آن دارد.

در طول تاریخ با پیشرفت جوامع تغییرات پوششی و حجاب در دراز مدت قابل تشخیص بود اما این موضوع در جامعه ایران بسیار با شتاب پیش رفت در شرایط بهتر و قبل از اینکه فضای مجازی گسترده شود دیده می شد مادر و دختر که فاصله سنی چندانی با یکدیگر ندارند با دو حجاب کاملا متفاوت در جامعه حاضر می شوند و در کنار آن پوشش هایی که روز به روز از ضخامت آنها کاسته شد توجه ها را جلب کرد اما برنامه قوی فرهنگی برای جلوگیری از این معضل پیاده نشد و این ها زنگ خطری برای جامعه ی اسلامی بود که نشان می داد پای فرهنگ سازی قوی در زمینه حجاب  هم می لنگد.

فعال شدن گشت های ارشاد اهمیت کار فرهنگی را دوچندان کرد و ثابت کرد که حجاب با زور و اجبار جای خود را در جامعه باز نمی کند که اگر این چنین بود گشت های ارشاد موفق به این کار شده بود اما امروزه همان بی حجاب ها در کنار این گشت های ارشاد به راحتی تردد می کنند.

بحران حجاب وقتی بیشتر احساس شد که پای فضای مجازی به خانواده ها کشیده شد و شبکه های اجتماعی فرصتی به دست افراد داد تا عکس های نامناسب و مد های سبک در بین افراد جامعه دست به دست شود و تا جایی پیش رفت که قبح بد حجابی ریخته شد.

امروز دیگر آمار دخترانی که در فضای مجازی از عکسی استفاده می‌کنند که در شان یک بانوی مسلمان نیست از شمار خارج شده و حتی دیدن برخی از این تصاویر احساس خوبی را ایجاد نمی‌کند.

دیگر فرصت تشکیل میز گرد و ارائه پیشنهاد و راهکار بسیار کاهش پیدا کرد و باید برای جلوگیری از بحرانی تر شدن اوضاع دست به اقدام زد تا از فضای مجازی که روز به روز گسترده تر می شود و در ذهن و فکر جوانان نفوذ می کند عقب نیفتاد موضوع حجاب در جامعه امروز نیاز به یک حرکت فرهنگی قوی و جذاب برای جوانان با همکاری ارگان های متعدد دارد.

جوانان را می توان به سوی حفظ حجاب تشویق کرد و توطئه های دشمنان که برای جامعه اسلامی کشیده شده را نقش بر آب کرد اما این کار نیاز به عزم جدی، دستی پر و ورود از میدان حرف به میدان عمل دارد

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.