جهانگیری در جلسه شورای عالی آب؛
مصوبه ۹ ماده ای بهترین گزینه برای مدیریت حوضه آبریز زاینده رود است
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مصوبه ۹ ماده ای بهترین گزینه برای مدیریت حوضه آبریز زاینده رود است بر لزوم اجرای جدی و دقیق مصوبات حوضه آبریز زاینده رود توسط وزارت نیرو و استانداران اصفهان، چهار محال و بختیاری تاکید کرد.
به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در جلسه شورای عالی آب با تاکید بر ضرورت اجرای مصوبه ۹ بندی دهمین جلسه شورا در خصوص حوضه آبریز زاینده رود، اظهارکرد: این مصوبه بهترین گزینه برای مدیریت حوضه آبریز زاینده رود است.
وی خاطرنشان کرد: همه صاحبنظران و مسئولین مرتبط و نیز شورای هماهنگی مدیریت حوضه آبریز زاینده رود نسبت به این مصوبه اتفاق نظر دارند و لازم است که اجرای آن با دقت و جدیت دنبال شود.
جهانگیری مسئله محدودیت منابع آب را یکی از مشکلات جدی کشور بیان کرد و افزود: برای مدیریت منابع آب و حل مشکلات این بخش باید با تدبیر و همفکری، به دنبال راهکار و چاره اندیشی باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به محدودیت منابع آب در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مردم این دو استان مردمانی بزرگ و با فرهنگ هستند و به دولت در مسیر مدیریت منابع آب کمک خواهند کرد.
در این جلسه که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استانداران اصفهان و چهارمحال و بختیاری و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز حضور داشتند، گزارشی از روند اجرای مصوبات دهمین جلسه شورای عالی آب در خصوص حوضه آبریز زاینده رود ارائه شد.
همچنین مشکلات پیش روی اجرای این مصوبات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد مسئولین استانهای اصفهان و چهار محال و بختیاری با هماهنگی وزیر نیرو مصوبات دهمین جلسه شورای عالی آب را اجرایی کنند.
در این نشست همچنین وزیر نیرو و رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از آخرین وضعیت بارندگی کشور و نیز پیش بینی دمای هوا در استان های مختلف ارائه کردند.
زاینده رود مهمترین رودخانه در مرکز فلات ایران بطول حدود ۳۵۰ کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در باتلاق خشک شده گاوخونی است.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است که ۹۳ درصد مساحت و ۹۸ درصد جمعیت حوضه در استان اصفهان و هفت درصد مساحت و دو درصد جمعیت حوضه در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
طرح ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود در سال ۹۳ با هدف هماهنگی و اعمال مدیریت واحد بر این حوضه آبریز در موضوعات منابع، مصارف و حقابه ها به تصویب شورای آب کشور رسید.
بندهای « طرح ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود » به شرح زیر است:
بند نخست: وزارت نیرو مکلف است نسبت به تاسیس واحد مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود اقدام کند.
بند دوم: تشکیل شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود با حضور استانداران اصفهان، چهارمحال وبختیاری و یزد و معاونین وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و نمایندگان اصناف کشاورزی ؛ وزارت نیرو مکلف شده درمدت ۳ ماه نسبت به تشکیل این شورا اقدام کند.
بندسوم: تعیین میزان حقابه ها، سهم آبه ها و صاحبان حق اشتراک و حقابه زیست محیطی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی توسط وزارت نیرو.
بند چهارم: ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف در این حوضه .
بند پنجم: ساماندهی برداشت آب در استان های اصفهان، یزد و چهارمحال وبختیاری و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز.
بند ششم: فراهم کردن تسهیلات لازم برای تغییر شیوه های آبیاری توسط وزارت جهادکشاورزی در منطقه .
بند هفتم: تأسیس صندوق تأمین خسارت خشکسالی در حوضه آبریز زاینده رود، براساس این بند مصرف کنندگان بخش صنعت که در زمان خشکسالی بدون کاهش سهم خود آب دریافت می کنند باید خسارات کمبود آب سایر مصرف کنندگان حوضه را پرداخت کنند.
بند هشتم: انجام مطالعات تونل آبرسانی به اصفهان با عنوان طرح گلاب (انتقال آب) توسط وزارت نیرو.
بند نهم: وزارت نیرو باید درباره طرح انتقال آب بهشت آباد که صرفاً به منظور تأمین آب شرب طراحی شده است ، بررسی های دقیق را انجام داده و ضمن ارزیابی زیست محیطی ، طرح را به اجرا در آورد.»
ایرنا