اصفهان شرق همراه با گردشگران خارجی؛
ایران قدیم را در موزه تاریخی محمدآباد شناختم/ فرهنگ اصیل ایرانی مجزا از همه جهان
یکی از گردشگران خارجی به خبرنگار ما گفت: مردم ایران با خلاقیتی ویژه تصاویر مثبتی از سبک زندگی قدیم را به ما نشان می دهند.
به گزارش اصفهان شرق، قطار گردشگری در حرکت است و ایستگاه های احیا شده پتانسیل های گردشگری شرق اصفهان، طی این دو سال، محل تردد برخی از تورهای گردشگری خارجی بوده و امیدواریم با مدیریت صحیح، بتوان جذب توریسم با در نظر گرفتن همه مراتب فرهنگی- اسلامی را داشته باشیم.
کاروان سرای عباسی کوهپایه، روستای تاریخی قهی، هرند و تاریخ 2000 ساله و اب انبارهای تاریخی اش، تپه های ماسه ای ورزنه، اماکن مقدس شاهتور، کبوترخانه های اژیه، چشمه همیشه جوشان جرقویه، کوه محمد نوجوان، موزه مردم شناسی محمدآباد، مسجد جامع دشتی و منار زیار گوشه ای از گردشگری شرق اصفهان است که می تواند محل کسب درامدهای خوبی در راستای گردشگری برای مناطق شرقی شهرستان اصفهان داشته باشد.
در این خصوص می طلبد مسئولان نگاه ویژه ای به شرق اصفهان و مناطق شش گانه این قسمت از شهرستان اصفهان داشته باشند تا مغفول ماندن های این دیار، به مرور جای خود را به فرصت های ایده آل دهد.
در این زمینه و به منظور شنیدن نقطه نظرات گردشگری از بیان خارجی ها، بر آن شدیم تا با همکاری مترجم، تریبون رسانه ای خود را در کنار گردشگران برپا کنیم.
*تصویر مثبتی از ایران در ذهنم ماند
آنا یکی از گردشگران که محل کارش در دانمارک بود در حالی که با دیدن چادرهای عشایری جرقویه لذت خاصی در او احساس می شد، گفت: سال اولم است که به ایران امدم ولی مهمان نوازی مردم ایران، به طرز مثبتی شگفت زده ام کرد.
گردشگر خارجی اظهار کرد: ایرانیان فرهنگ غنی دارند به نحوی که با آنچه در فکر من وجود داشت، تفاوت هایی بسیار دارد.
وی با توجه به اینکه در موزه تاریخی محمدآباد توانستم ایران قدیم را در ذهنم مرور کنم، افزود: احیای موزه محمدآباد با سبک قدیم، توانست ایران قدیم را در مقابل ایران مدرن در ذهن من مقایسه کند به گونه یا که در دلم تصویر مثبتی از این مکان ماند.
ماریا اذعان کرد: قطعا اگر به کشورم بازگردم، فرهنگ غنی ایرانی را برای آنان بازگو می کنم تا ببینند مردم این مناطق با چه خلاقیتی، سنت های قدیم را به تصویر کشیدند.
*فرهنگی اصیل برای ایران
جوزف چون، از اساتید دانشگاه در حالی که 8 سال قبل به ایران آمده و امروز زیبایی موزه مردم شناسی محمدآباد هم به ان اضافه شد، گفت: آثار زیبایی در این موزه به تصویر کشیده شد ولی می طلبد تا قبل از ورود گردشگران در کنار موزه، راهنمای گردشگری توانمندی قرار گیرد و پس از بازگو کردن غرفه های موزه، گردشگر به دیدن دعوت شود و قطعا استقبال از دیدن غرفه های سنتی و سبک زندگی ایرانی به مراتب افزایش می یابد.
گردشگر خارجی اظهار کرد: فرهنگ ایرانی مجزا از دیگر مناطق جهان است و در مکان های سنتی و تاریخی این فرهنگ به مراتب دیده می شود.
وی افزود: سه مرتبه به ایران امدم و کیش و اصفهان را برای گردشگری انتخاب کردم ولی امروز حضور در شهرهای اطراف کلان شهر اصفهان، برایم جذاب بود.
چوزف در پایان تاکید کرد: کویر جاذبه های بسیار را در خود جای داده است و می تواند در گردشگری مناسب باشد، همانگونه که آثار باستانی شهر کویری محمدآباد مناسب و مطلوب بود.
*موزه به تنهایی راهکار جذب توریسم نیست
پروفسور جعفری در گفتگوی اختصاصی با این رسانه گفت: باید تکیه خوبی بر میراث فرهنگ باستانی و کهن ایرانی دااشت تا بتوان برند هایی مطابق با طبع ذوق و شوق شهروندان فراهم آورد.
جعفر جعفری اظهار کرد: باید گردشگران را جذب کرد و به آنها اطمینان خاطر داد که ایران از لحاظ کیفیت در جذب گردشگر در سطح توریسم بین المللی خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای جذب گردشگر احیای یک مکان به تنهایی کافی نیست، تصریح کرد: هر شهر سیستم گردشگری و جاذبه های متفاوتی دارد و مسئولان باید همه را به مرور توسعه داده تا گردشگران بیشتری جذب شوند.
*طعم خوش غذاهای سنتی کویر زیر دندان خارجی ها
خانم گردشگری در حال خوردن آش دوغ سنتی مردم محمدآباد گفت: واقعا طعم و مزه خوبی در غذاهای سنتی مردم این شهر دیده می شود که برایم متنوع و جال بود.
وی خاطرنشان کرد: همه اینها برگرفته از سنت های اصیل این مناطق است که امروزه به شیوه خوبی احیا می شود و همگان می توانند از آن بهره ببرند.
به گزارش اصفهان شرق، مسلما هدف ما از این گزارش، شناخت برخی افکار گردشگران خارجی قبل و بعد از ورود به ایران بود و به درستی گردشگران این حس را به ما منتقل کردند. گردشگران، فرهنگ ایرانی را مجزا از دیگر نقاط دانسته و با انگیزه تمام، به ما گفتند: آنچه درایران دیده ایم با آنچه در ذهن تصور می کردیم، متفاوت بود زیرا ایرانی را مهمان نواز، صاحب تلاش و فرهنگ دیدیم.
امید آن داریم تا مسئولان استانی دست به دست مسئولان محلی داده و با فراهم کردن تورهای مجاز گردشگری طبق قوانین اسلامی – اسلیمی، محیطی شاد و با درامد گردشگری فراهم کرد.
با سلام اگه توجه کنید هرند قدیمی تر از ورزنه – شاتور وکوهپایه می باشد ولی اسمی برده نمی شود . جای تامل دارد
آقا حمید . شما بدون مطالعه و تحقیق این مطلب را گذاشتید . وگرنه آنهایی که اطلاع دارند میدونند که مسجد جامع ورزنه قبل از اسلام آتشکده بوده و قدمت شهر ورزنه ازتمام شهرهای اطرافش بیشتره .