سرویس: اقتصادی » اقتصاد مقاومتی 14:00 - سه شنبه 26 آبان 1394

در فاز اول بیابان زدایی دشت سجزی مطرح شد؛

دشت سجزی شانزدهمین کانون بحران اصفهان/ نگاه اجرایی بسیج سازندگی در شرق اصفهان ادامه دارد

جانشین فرماندهی سپاه صاحب الزمان(عج) خبر داد: 307 هکتار نهال کاری با اجرای بسیج سازندگی شرق اصفهان افتتاح گردید که 125 بوته نهال در 40 هزار هکتار کاشت میشود.

به گزارش اصفهان شرق، امروز در نهمین کارگروه مقابله با گرد و غبار استان اصفهان در دشت سجزی که به مناسبت آغاز فاز اول طرح کاشت، ده هزار هکتار نهال برگزار شد، پروژه عظیم مقابله با بیابان زایی با نظارت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اصفهان کلید خورد.

قرارگاه بسیج سازندگی سپاه ناحیه امام علی(ع) با به کار گیری نیروی خدوم و متخصص، نهالکاری، مراقبت و آبیاری این پروژه 100 هکتاری را طی دو سال به انجام خواهد رساند.
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اهم برنامه های اجرایی مطرح شده در کارگروه های تخصصی گفت: تامین حقابه زیست محیطی و تغییر الگوی کشت نیاز به برنامه های زمان دار و شیوه اجرای صحیح دارد.

ظهرابی با توجه به ساماندهی واحدهای گچ و سیمان در شرق اصفهان اظهار کرد: نوع تکنولوژی قدیمی و آلودگی محیطی کوره آجرپزی، روند را به سمت تغییر کابری و یا تعطیلی واحدهای تولید گچ و آجر ببرد.

وی افزود: همه تلاش ما به نتیجه رسیدن در بحث آلاینده زدایی از محیط زیست است تا با کم ترین خسارت و آسیب به صاحبان واحدهای تولیدی آلاینده بتوان فعالیت مفید داشت.

رئیس محیط زیست استان اصفهان از 139 واحد دارای مجوز موقت محیط زیست خبر داد و گفت: تصمیم بر آن شده که حدود هفت تا ده کارخانه مدرن تولید آجر با رفع کامل آلودگی راه اندازی شود و باقی واحدها با مجوز موقت به سمت تغییر کاربری بروند.

وی خاطرنشان کرد: بخش محمدآباد تنها مجموعه ای است که با تصویب هئیت دولت در شعاع 50 کیلومتری شهر مستقر شدند و مقرر شد با ارتقای تکنولوژی، روزآمدی و حذف رس ساماندهی شود.

تبدیل دشت سجزی به پارک کویری

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه کانون سجزی شانزدهمین کانون بحران استان است، خاطرنشان کرد: در صورت عدم بیابان زدایی این کانون، سالانه 35 میلیارد تومان به این بخش وارد می شود و امید داریم تا با همت همه جانبه، تا پایان دولت رفع مشکل شود.

شاملی تصریح کرد: مشکل خشکسالی، روان آب های بالادست، برداشت از منابع زیرزمینی و مشکل عدم پوشش گیاهی باعث شد تا سجزی کانون ریزگردها شود.

وی با اشاره به اینکه 5 میلیون هکتار  عرصه استان آمادگی، فرسایش دارد، افزود: اگر مدیریت صحیح در نهال کاری و بیابان زدایی انجام نشود، باید هزینه های گزافی در حل مشکل کانون ها انجام شود.

مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان با توجه به نهال کاری 14 هزار هکتار از اراضی شرق شهرستان اصفهان، گفت: 10 هزار هکتار در سجزی و 4 هزار هکتار در انارک نایین زیر کشت نهال خواهد رفت و سعی بر این است، بتوان از انتقال پساب به منظور آبیاری نهال های کاشته شده استفاده کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با با اجرای طرح 10 هزارهکتاری نهال کاری به ازای هر هکتار یک تن اکسیژن وارد هوا میشود، همچنین 27 تن مهار ریزگرد را داریم.

شاملی از تبدیل دشت سجزی، به پارک کویری در آینده ای نزدیک خبر داد.

 اقدامات بسیج سازندگی در شرق اصفهان

سردار فدا، بسیج سازندگی سپاه را به عنوان یکی از دستگاه های اجرایی قلمداد کرد و افزود: 8هزار و 750 هکتار کاشت نهال و مهار کانون بحران، یک میلیون و 800 هزار کاشت نهال مقاوم و 16 هزار هکتار آبیاری سنواتی عرصه های کاشت شده طی مدت دو سال و همچنین بکارگیری نیروی متخصص نزدیک به 850 هزار نفر از پتانسیل به کار گرفته شده بسیج سازندگی استان بوده است.

وی تصریح کرد: عمده فعالیت بیابان زدایی و مقابله با طرح گرد و غبار در نایین، انارک، خورو بیابانک و شرق اصفهان در بسیج سازندگی دنبال شد.

فدا اجرای اردوهای هجرت، عملیات کشاورزی و آبخیزداری و رفع محرومیت را از دیگر اقدامات بسیج سازندگی عنوان کرد.

وی با بیان افتتاح 307 هکتار نهال کاری با اجرای بسیج سازندگی شرق اصفهان بیان کرد: 125 بوته نهال در 40 هزار هکتار کاشت میشود و آبیاری و نگهداری به عهده بسیج سازندگی است تا تلاش بسیجیان در مدت سه سال به ثمر رسد.

جانشین فرماندهی سپاه صاحب الزمان در ادامه با تاکید بر اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: از 3 هزار پروژه بسیج سازندگی، 2 هزار و 300 پروژه سهم اصفهان بود و تا کنون 19 میلیارد تومان به متقاضیان عرصه ها پرداخت شده است.

وی از بهره برداری 143 طرح در  راستای اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت:  اشتغال 2500 نفر در این خصوص صورت گرفت و در هفته بسیج شاهد افتتاح  برخی طرح ها هستیم.

فدا در پایان خاطرنشان کرد: در راستای کمک به اقتصاد مقاومتی 150 طرح صنایع تبدیلی در استان اصفهان مشخص شده است.

گفتنی است پس از اتمام جلسه، همه حضار به منظور کاشت نمادین نهال در دشت سجزی حضور یافتند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.