به بهانه اکران فیلم محمد رسول الله(ص)؛
جایگاه شرق اصفهان در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کجاست؟
قسمت وسیعی از شهرستان اصفهان، اختصاص به بخش شرقی آن دارد و می طلبد مسئولان فرهنگی استان اصفهان، نسبت به ایجاد مراکز فرهنگی مطلوب در این منطقه اقدامی اساسی نمایند تا به فراخور محرومیت منطقه، فرهنگ و هنر این بخش دچار روند نزولی نشود.
به گزارش اصفهان شرق، استقلال فرهنگی و مصونیت جامعه از نفوذ فرهنگ اجانب مطالبه ای است که در هر زمان، از نیازهای اساسی مردم جوامع به شمار می آید و بر این اساس ایجاد امکانات و شرایط مورد نیاز از طرف مسئولان امر باید پیگیری شود تا بتوان ترویج و اقامه احکام الهی، نشر و تقویت اخلاق اسلامی و فضائل انسانی برپایه دین مداری و فرهنگ دینی را گسترش داد.
تقویت روحیه عزت، افتخار، خودباوری ملی، امیدواری و نشاط فردی و اجتماعی زاییده نگرش اساسی از نیاز جوامع به فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی تلقی می شود و بر این اساس متولیان امر باید بیش از پیش و قبل از اینکه جوامع غربی گوی سبقت را گرفته، به فریاد بی صدای فرهنگ در بین جوامع کوچک برسند.
تقویت روح تحقیق، تتبع و ابتکار در تمام زمینههای فرهنگی و هنر اسلامی و ایرانی از طریق تشویق و حمایت نویسندگان، شعرا، ادبا، هنرمندان و معرفی و بزرگداشت علما، عرفا و شخصیت های فرهنگی جهان اسلام و تولید و نشر آثار مربوط به آنان و همچنین پرورش استعدادها و ذوقفرهنگی و هنری افراد گوشه کوچکی از اهداف ارگان های فرهنگی در جوامع است تا بتوان زمینه بهره برداری مفید از نگاه یک شهروند شهری و روستایی از فرهنگ را برآورده کند.
مسلما هدفی که ما را برای دست به قلم شدن و تهیه گزارشی از روند کار فرهنگی در شرق اصفهان، آماده کرد، چیزی فراتر از برنامه های کیفی فرهنگی در بین مردم بود، مسیری که از فکر و ایده به توسعه و تجهیز و اداره کتابخانههای عمومی و تأسیسات فرهنگی، هنری و سینمایی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسید.
*جرقه ای از اکران فیلم محمد رسول الله و جای خالی مکان اکران در شرق اصفهان
انتظار برای دیدن فیلم «محمد رسول الله (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی به پایان رسید و اکران گسترده این فیلم سینمایی از ابتدای شهریور ماه امسال در ایران آغاز شد، فیلمی که جدای از شوق کارگردان در معرفی زندگی پیامبر اعظم(ص)، سانس های فوق العاده ای را در سینماهای سراسر کشور به خود اختصاص داد. جلوه ویژه ای که به گفته کارگردان، آزرده خاطر شدنش از توهین به ساحت مقدس پیامبر در رسانه ای در دانمارک باعث شد عزم خود را جزم و چراغ ساخت این فیلم سینمایی را روشن کند.
لیکن گستردگی اکران این فیلم در شهرستان های استان اصفهان و به تبع آن تیتر اول رسانه های هنری استان از پرداختن به زمان اکران، ما را بر ان داشت تا گذری کوتاه در شرق اصفهان که به سبب وابستگی به شهرستان اصفهان، وسعت بسیارش در هیچ کجا، مشهود نیست، بزنیم و از پنجره ای دیگر به نیازسنجی در خصوص نبود مراکز فرهنگی قوی در شهرهای این منطقه بپردازیم.
به گفته مهدی سیدیننیا رئیس حوزه هنری اصفهان، وقتی فیلم خوبی ساخته میشود، زمان اکران خوبی روی پرده میرود و تبلیغات خوب و گستردهای انجام میگیرد بنابراین مردم هم استقبال میکنند و ما اکنون این را مشاهده میکنیم ولی باید گفت، به راستی چرا مردمی در شرق اصفهان با هزاران ایده فرهنگی و اجتماعی نباید در زمان های خوب دیگر شهروندان شهرستانی، مانند انها از نگاه آسان به برنامه های مهم کشوری لذت ببرند و چرا هر زمان که از سالن های سینما، صدای اکران های زیبا و پرمحتوا به بیرون درز پیدا می کند، جوانان شرق اصفهان باید به دنبال متولیانی باشند که به زحمت و سختی، زمینه رفتن به سالن های پرمخاطب سینمای شهر اصفهان را برایشان فراهم کند و یا انکه در انتظار پخش فیلم پس از مدت ها بر صفحه رسانه سیما باشند.
وی ادامه داد: مسلما اگر اداره ارشاد مستقل و یا نماینده تام الاختیار از این ارگان به شرق اصفهان اختصاص می یافت، در بحث مجوز و محتوای هیئت های مذهبی و تعزیه خوانی های ایام محرم و صفر مفید واقع می شد ولی برای گرفتن یک مجوز تعزیه باید مسیر مناطق شرقی اصفهان تا مرکز شهر اصفهان را طی کنیم و گاها این بعد مسافت در روند کاری و محتوایی تاثیر مثبتی ندارد.
رحمت الله ترابی بخشدار جلگه گفت: برنامه های فرهنگی نیاز به مکان های اختصاصی و مناسب دارد و در این خصوص در شهرهای کوچک و با درامد پایین خانواده ها، اگر برخی برنامه های نظیر اکران ها به صورت رایگان انجام شود، قطعا با استقبال بالایی مواجه خواهد شد.
وی با توجه به دغدغه های فرهنگی در بین مسئولان تاکید کرد: مسلما اجرای برنامه های فرهنگی در بین جوانان بخش های شرق اصفهان، دغدغه ای در بین همه مسئولان است و اگر ارگانی مستقل برای اجرای موثر برنامه های فرهنگی در همه شهرهای شرق اصفهان بود، مسلما از نظر کمی و کیفی سودمند تر واقع می شد.
* فرهنگ در شرق اصفهان مظلوم است
همه نکات مطرح شده این نکته را می رساند که به علت پراکندگی مناطق بخش خصوصی رقبت ورود برای ساخت برخی نهادهای فرهنگی و سالن های امفی تئاتر را نداشته و باید در این خصوص اداره ارشاد اسلامی استان اصفهان ورود فعال پیدا کند تا لااقل بتوان با ساخت سالن های کوچک با همکاری مسئولان بخش ها اقدامی عملیاتی انجام داد.
* نمایندگان مجلس در مباحث فرهنگی ورود پیدا کنند