سرویس: اجتماعی » پزشکی و سلامت 13:06 - سه شنبه 06 مرداد 1394

عضو انجمن گیاهان دارویی ایران مطرح کرد:

عرق کردن خوب است یا بد؟

با فرارسیدن فصل تابستان مسئله تعریق بیش از حد بدن به یکی از معضلات مهم بسیاری از افراد تبدیل می‌شود. در این گفتگو دلایل تعریق زیاد بدن و پارامترهای موثر در ان را بررسی کرده‌ایم.

به گزارش اصفهان شرق؛ عضو هیئت پژوهشی انجمن گیاهان دارویی ایران با اشاره به اینکه عرق، فضله هضم سوم و چهارم است که از راه منافذ پوست خارج می‌شود، بیان داشت: اخلاط وقتی از کبد خارج می‌شوند برای عبور از مجاری یا عروق باریک نیاز به آب و صفرا دارند تا بتوانند از مجاری عبور کنند و به اندام‌ها برسند.
وی ادامه داد: آب، اخلاط را رقیق و روان می‌کند تا اخلاط از عروق عبور کنند. ضمنا این مایع رقیق و روان برای عبور از مجاری تنگ و باریک نیاز به ماده‌ای دارند که با تندی و تیزی خود سبب عبور آن بشود و آن صفراست.
نصیری، صفرا را سبب عبور اخلاط از مجاری ضیقه (باریک) عنوان کرد و گفت: در اندام‌ها بیشتر این آب وارد دستگاه ادراری می‌شود و به صورت ادرار دفع می‌شود، از آب باقیمانده مقداری بخار می‌شود و از منافذ بدن خارج می‌شود و مقداری هم با فضولات اندام‌ها مخلوط می‌شود و به صورت عرق بیرون می‌آید.
وی ادامه داد: اگر فضولات اندام‌ها غلیظ‌تر باشند، با این آب ترکیب می‌شوند و به صورت چرک در سطح پوست می‌ماند که باید با حمام رفتن و کیسه کشیدن آنها را از سطح پوست پاک کرد.
عضو هیئت پژوهشی انجمن گیاهان دارویی ایران با بیان این موضوع، عنوان کرد: عرق از وضعیت اخلاط بدن خبر می‌دهد به همین دلیل هر کس خلط خاصی در بدنش زیاد شود، عرقش بو و خصوصیات آن خلط را دارد.
وی ادامه داد: لذا اطبا عقیده دارند که عرق از وضعیت خون و چگونگی هضم و اوضاع فضولات اندام‌ها خبر می‌دهد.
نصیری اظهار کرد: اگر همراه عرق، حدّت (تندی) و صفرا باشد، عرق حاد (تند) می‌شود و در بعضی اعضاء مثل زیر بغل اندکی جوش و در اصطلاح عامیانه عرق‌سوز ایجاد می‌شود.
وی بیان داشت: اگر اخلاط بدن عفونت داشته باشند، عرق متعفن می‌شود و بوی گند عفونت می‌دهد و اگر حرارت بالا باشد عرق حار(گرم) و اگر در بدن، برودت یا سردی باشد عرق سرد است.
این عضو هیئت پژوهشی انجمن گیاهان دارویی ایران زیادی عرق را بنا به گفته حکما به 6 علت دانست و گفت: زیادی رطوبت بدن، رقت رطوبات بدن، گشادی منافذ پوست، زیادی قوه دافعه، ضعف قوه ماسکه(قوه نگهدارنده) و گداختن اعضاء از دلایل عرق زیاد است.
وی با اشاره به اینکه عرق طبیعی مفید به حال بدن است و باعث صحت و سلامتی و اعتدال مزاج می‌شود، اظهار کرد: به هردلیلی که عرق زیاد باشد سبب ضعف بدن و کاهش قوت می‌شود ولی وقتی ماده زائدی در بدن باشد که ایجاد اختلال در بدن کند، قوت دافعه بدن آن را دفع می‌کند که این حالت برای بدن سودمند بوده و سبب سلامتی می‌شود.
نصیری خاطرنشان کرد: چنانچه زیادی عرق، همراه قوه دافعه باشد و بدن دچار امتلاء (زیادی اخلاط) باشد و بعد از تعریق، نشاط و شادابی و سبکی ایجاد شود سودمند است.
وی تصریح کرد: اگر زیادی عرق به علت ضعف قوه ماسکه (نگهدارنده) باشد بسیار بد است. چون وظیفه قوه ماسکه نگهداری و حفظ رطوبات غریزی است که بدن به آنها نیاز دارد.
این عضو هیئت پژوهشی انجمن گیاهان دارویی ایران اظهار کرد: زمانی که فرد سالم است و زیاد عرق می‌کند و ظاهراً هیچ علت خاصی نداشته باشد نشانه آن است که فرد غذا بیشتر از نیاز خود و توان بدن خورده است.
وی ادامه داد: اگر غذا زیاد نخورده است نشانه آن است که فضولات و مواد زائد در بدن تجمع پیدا کرده است و بدن نیاز به استفراغ (دفع مواد زائد) دارد.
نصیری عنوان کرد: علل کمی عرق نیز کمی رطوبات بدن، بسته بودن منافذ پوست، غلظت یا خامی مواد در بدن و ضعف قوت دافعه است.
وی با بیان اینکه اندامی که بیشتر عرق می‌کند، نشانه آن است که مواد زائد در آن عضو بیشتر است و یا  تحلیل ماده بیماری در آن عضو بیشتر صورت می‌گیرد، گفت: وقتی ماده در همه بدن باشد، عرق از همه بدن می‌آید و در این حالت سردی عرق ناحیه سر و گردن و سینه نشانه بدحالی است.
این عضو هیئت پژوهشی انجمن گیاهان دارویی ایران یادآور شد: عرق یک ماده واجب‌الدفع است و اگر اجتماع و غلظت آن در سوراخ پوست، مانع جریان یافتن آن شود، در پوست حبس شده و سبب سنگینی و احساس ملالت می‌شود.
وی تاکید کرد: پس باید به حمام رفت و با آب شستشو داد و عرق را به جریان انداخته، حفظ صحت کرد.

منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.