سرویس: غیر تولیدی » نقلی 15:05 - سه شنبه 09 تیر 1394

سنجش آب‌هاي زيرزميني هر سه دقيقه با رصد ماهواره اي

ماهواره به كمك زاينده رود مي آيد/آيا دعواي بالادست و پايين دست خاتمه مي يابد؟

با اعلام وزير نيرو مبني بر اينكه ماهواره‌ها به صورت منظم و هر ۳ دقيقه يکبار سنجش و اندازه‌گيري در خصوص آب‌هاي زيرزميني و لايه‌هاي موجود را انجام مي‌دهند مي توان اميدوار بود زاينده رود نيز به عنوان يكي از اهداف اصلي اين طرح از شرايط فعلي خارج و يا حداقل ميزان واقعي استفاده از آب هاي زيرزميني و سطح ورودي و خروجي اين رودخانه در بالا و پايين دست مورد ارزيابي دقيق قرار گيرد.

به گزارش اصفهان شرق؛ حمید چیت چیان با تاکید بر استفاده از سامانه‌های ماهواره‌ای برای پایش منابع آب کشور گفت: پروژه‌هايي که نياز به اعتبار کمتري دارند، ولي از تاثير بيشتري در جامعه برخوردار هستند، باید در اولویت قرار گيرد.

وزير نيرو در شورای آب وزارت نيرو با بيان اين مطلب که ماهواره‌ها به صورت منظم و هر ۳ دقيقه يکبار سنجش و اندازه‌گيري در خصوص آب‌هاي زيرزميني و لايه‌هاي موجود را انجام مي‌دهند اظهارداشت: همانطوري‌ که پايش داده‌هاي مربوط به آب سطحي و زيرزميني مهم است، يکي از بخش‌هاي مهم نيز ديتاهاي ماهواره‌اي است که بايستي جزو منابع اصلي داده‌هاي ما باشد.

وي ادامه داد: شيوه‌هاي سنجش ماهواره‌اي می تواند به بخش زيادي از نيازهاي ما پاسخ دهد. چیت چیان با بيان اينکه ما بايد از آخرين یافته‌هاي دنيا در این زمینه مطلع باشيم تصريح کرد: با وجود این بايد روي اين مسئله حساس باشيم، مواردي را که امکان توليد آن در داخل وجود دارد، از خارج کشور وارد نکنيم.

چیت چیان با تاکيد بر انتخاب منابع انساني متخصص، علاقمند و دلسوز براي پيشبرد اهداف طرح‌ها گفت: ‌نيروهاي کارآمدي که احساس مسئوليت و وجدان کاري داشته باشند، مي‌توانند طرح‌ها و پروژه‌ها را به بهترين شکل ممکن مديريت کنند.

وزیر نیرو با تاکيد بر توسعه مسائل مطالعاتي، شبکه انتقال ديتاي آب و برق، ‌ مطالعات آب و خاک و استفاده از عکس‌هاي هوايي بیان داشت: با استفاده از امکانات شبکه‌هاي ماهوارهاي جهانی، استفاده از آب‌هاي منطقه‌اي به منظور حصول نتيجه بهتر باید تحت بررسي قرار گيرد.

با توجه به تاكبد وزير نيرو به نظر مي رسد يكي از مهمترين بخش هاي كشور كه نياز به چنين فناوري دارد حوزه آبريز زاينده رود است.

بررسي روند استفاده از ذخاير آب هاي زيرزميني و وضعيت واقعي مصرف در بالادست و پايين دست با مطالعه سطح آب هاي زير زميني در اين حوزه مي تواند به سوال و ابهام چندين ساله مردم اصفهان مبني بر ميزان مصرف در سطوح مختلف اين حوزه پاسخ دهد.

با اين حساب مي توان انتظار داشت زاينده رود يكي از اولين حوزه هايي باشد كه مورد بررسي و مطالعه و بهره برداري اين ماهواره ها قرار مي گيرد تا شايد با تكنولوژي ماهواره اي بتوان طومار 400 ساله شيخ بهايي را احيا كرد.

منبع:ایمنا
دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.