سرویس: اخبار شهرستان » جرقویه سفلی 20:26 - یکشنبه 20 اردیبهشت 1394

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی:

گردشگری پایدار، جایگزین تهدیدات خشکسالی شرق اصفهان است/ معرفی محمدآباد به عنوان قطب گردشگری استان

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی گفت: شهر محمدآباد را به سرمایه گذاران معرفی خواهیم کرد تا بتوان اشتغال زایی خوبی در این زمینه برای مردم و بومیان منطقه به بار آورد.

به گزارش اصفهان شرق: دستاوردهای گردشگری در شرق اصفهان و گرویدن به درآمد پایدار، به مراتب می تواند جایگزین مناسبی برای مشاغل آبی در منطقه آسیب دیده از خشکسالی به شمار رود. پتانسیل های بالای گردشگری در مناطق کویری شرق اصفهان چندسالی است که با حضور سرمایه گذاران رونق بسیاری به خود گرفته تا اندازه ای که امسال براورد جمعیتی بالای 100 هزار نفر را در شرق اصفهان شاهد بودیم.
تپه های ماسه ای، مکان های احیا شده گردشگری بن رود، قلعه تاریخی قورتان، آب گرم ورتون، روستای تاریخی قهی و آب انبارهای هرند، چشمه همیشه جوشان جرقویه علیا و همچنین اثار احیا شده و تاریخی جرقویه سفلی همه و همه می تواند نقش موثری در جذب گردشگران و توریسم های خارجی به شرق اصفهان دارد تا بتوان گردشگری را به نحو احسن به مردم کشور و سرمایه گذاران جهان معرفی کنیم.
بر این اساس گفتگویی با سید علی اقازاده مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی داشتیم تا بتوان برخی از حواشی توسعه گردشگری را از مسئول مربوطه جویا شویم.
اصفهان شرق: دستاوردهای گردشگری طی چندسال اخیر توسط حوضه های گردشگری کشوری و استانی را معرفی کنید؟
اصفهان قطب گردشگری ایران نام گرفته است و تمثیل اصفهان نصف جهان قطعا برازنده این شهر می باشد. در حوضه میراث گردشگری کشور، اصفهان به عنوان قطب بسیار مهم و حیاتی در زمینه های صنعت گردشگری می دانیم و برای مسئولان شرق و غرب اصفهان مطرح نیست بلکه مهم کل استان تاریخی اصفهان است.
اصفهان شرق: حضور شما در شهر محمدآباد به عنوان نقطه ای از شرق اصفهان مسلما می تواند در توسعه گردشگری پیگیری مشکلات مفید واقع شود، اهداف حضور شما در شرق اصفهان چیست و آیا تا کنون توانسته اید برآوردی مناسب از این حضور داشته باشید؟
شرق اصفهان به خصوص منطقه جرقویه با داشتن آثار بسیار خوب تاریخی باستانی تا اندازه ای مغفول مانده است و از دید کل استان تا حدودی حق گردشگری این مکان نادیده گرفته شده است. طی حضوری که در شهر محمد آباد در هفته گذشته داشتیم هدف اصلی را بر احصا مشکلات و احیای صنعت گردشگری و همچنین معرفی محمدآباد به عنوان قطب گردشگری در استان اصفهان گذاشتیم. اعتبارات دولتی در مرمت و احیای آثار کم و اندک است و به این منظور باید برنامه ریزی مدون برای حضور سرمایه گذاران خارجی را به ایران فراهم کنیم.
اصفهان شرق: شما در سفر گذشته خود به شهر محمد آباد دو قول را در جهت معرفی صنعت گردشگری این شهر و همچنین جذب سرمایه گذار به منظور احیای اثار تاریخی محمدآباد دادید، زمان دقیق عملیاتی کردن وعده های شما کی و به چه نحوی است؟
تلاش خود را به جذب سرمایه گذارن خصوصی و خارجی به این مکان خواهم گذاشت و مسلما اگر این طرح در نظر برخی از سرمایه گذاران خوش نیامد، به مرور و با ورود دیگر سرمایه گذاران به استان، شهر محمدآباد را به آنها معرفی خواهیم کرد تا بتوان اشتغال زایی خوبی در این زمینه برای مردم و بومیان منطقه به بار آورد.

 

اصفهان شرق: خشکسالی های عدیده ای طی سالیان گذشته شرق اصفهان را تهدید کرده است، مسلما ورود هدفمند به صنعت گردشگری ان هم مطابق با فرهنگ بومی مردم می تواند سودمند واقع شود، نظر خود را بیان کنید؟
در طول 20 سال اخیر تنها صنعتی که هیچگونه افت و خیزی را شاهد نبوده، بحث گردشگری نام برده می شود و این درحالی است که برای مثال در شرق اصفهان طی سالیان اخیر با ورود خشکسالی و مشاغل وابسته به آب، درآمد مردم و به تبع مشکلات اقتصادی بر این قشر حاکم شد.
این وضعیت در کل کشور مشهود بود و می توان از آن جمله( پایین امدن دلار، رکود اقتصادی و پایین امدن قیمت نفت را نام برد.
مسئولان باید به این نکته توجه جدی داشته باشند که ارتقاء گردشگری می تواند موتور محرک اقتصاد و اشتغال زایی و همچنین توسعه اقتصادی در مناطق کم برخوردار باشد و مطمئنا رسیدگی به این صنعت جایگزین مناسبی در مواجه شدن مشکلات ناشی از رکود و خشکسالی است.
اصفهان شرق: ابعاد سیاسی و مذاکرات اخیر توانسته است بر ارتقاء یا بالعکس رکود صنعت جذب توریسم اثر بگذارد؟
حتی اتفاقات سیاسی باعث نشده که جلوی رونق این صنعت گرفته شود و در طول 20 سال گذشته که دنیا با رکود مواجه بوده است، ما 10 درصد رشد را در گردشگری کشور ملاحضه کردیم.
به گزارش اصفهان شرق: قطعا پرداختن به برخی از موضوعات نباید مسئولان را از مشکلات و مباحث دیگر شهری خارج کند. مسلما صنعت گردشگری نقش بسزایی در ورود درامد و ارز به کشور ایفا می کند ولی در نظر داشته باشید که برخی ارمان های اصیل ایرانی و علی الخصوص سنت های تاریخی و دینی مردم بومی شرق اصفهان نباید دستخوش برخی سبک های زندگی سرمایه گذاران خارجی شود.
مسئولان توجه کافی داشته باشند که نهایت دقت در پایداری صنعت گردشگری را در شرق اصفهان به خرج دهند و نگذارند تا جذب توریسم و درامد پایدار بهانه ای برای ورود برخی آداب و سنن غیر اسلامی به شهرها باشد که اگر این چنین مسائلی به مرور به وجود امد، رنگ زیبایی آثار تاریخی احیا شده ما در حاله ای از شبه فرهنگ ها فرو می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.