سرویس: غیر تولیدی » نقلی 15:20 - سه شنبه 28 بهمن 1393

اعتیاد به متادون بهتر از اعتیاد به سایر مخدرها است

کارشناس مسئول پیشگیری اعتیاد اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: پروتکل متادون درمانی یک روش بین‌المللی است و تمام افرادی که می‌خواهند ماده مخدر را کنار بگذارند به ویژه تزریق، باید از شربت یا قرص متادون استفاده کنند.

به گزارش اصفهان شرق؛ مجتبی ناجی  با بیان اینکه 85 درصد از افرادی که به کمپ‌های ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند دوباره اعتیاد را از سر می‌گیرند، اظهارکرد: اعتیاد معمولاً در جوانی و نوجوانی یعنی سنین 15 تا 25 سالگی آغاز و در میان تمام اقشار اجتماعی و اقتصادی دیده می‌شود.

وی افزود: اقشار کم‌ درآمد به دلیل نبود حمایت مالی پس از اعتیاد به مواد مخدر کارتن‌خواب و بی‌خانمان می‌شوند و معمولاً این تصور شکل می‌گیرد که اعتیاد در میان اقشار کم‌درآمد بیشتر است در حالی‌که نمود بیشتر اعتیاد در میان اقشار پایین جامعه به دلیل نبودن حمایت مالی است.

این کارشناس مسئول تصریح کرد: البته این به این معنی نیست که اعتیاد در میان اقشار پردرآمد جامعه کم‌تر است بلکه فقط در این اقشار به دلیل حمایت مالی کمتر بروز می‌کند.

ناجی در خصوص عملکرد کمپ‌های ترک اعتیاد افزود: وجود این کمپ‌ها بهتر از نبودشان است و اما عملکرد آن‌ها متوسط است.

وی در خصوص روش‌های ترک اعتیاد در این کمپ‌ها اظهار کرد: پروتکل متادون درمانی یک روش بین‌المللی است و تمام افرادی که می‌خواهند ماده مخدر را کنار بگذارند به‌خصوص تزریق باید از شربت یا قرص متادون استفاده کنند.

این کارشناس اعتیاد با بیان اینکه در اکثر موارد در متادون درمانی ترک کامل صورت نمی‌گیرد زیرا متادون نیز یک ماده‌ مخدر است، تصریح کرد: جایگزین کردن تریاک و هروئین با متادون مزیت‌هایی مانند قطع ارتباط فرد شبکه قاچاق، کاهش خطرات تزریق ماده مخدر مثل ابتلا به بیماری‌های عفونی و کاهش عوارض مواد مخدر ناخالص دارد.

ناجی با اشاره به روش‌های ترک ماده مخدر متامفتامین یا شیشه تصریح کرد: متامفتامین یک ماده دارویی است و برای ترک آن ماده جایگزینی وجود ندارد؛ بنابراین فرد برای ترک باید با مراجعه به مشاور تحت درمان‌های غیر دارویی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه کم‌خوابی، کم‌اشتهایی و افزایش تمرکز انگیزه‌ اکثر افرادی است که به مصرف متامفتامین روی می‌آورند، ادامه داد: اگرچه مصرف ماده مخدر شیشه در کوتاه‌ مدت این آثار را به دنبال دارد اما به مرور زمان و با مصرف بیشتر، عوارض خطرناکی مانند توهم نیز در فرد ایجاد می‌کند.

این کارشناس اعتیاد اضافه کرد: مصرف زیاد مخدر شیشه باعث تحلیل انتقال‌ دهنده‌های عصبی مغز می‌شود و سیستم عصبی را دستخوش اختلال می‌کند در نتیجه فرد مصرف ‌کننده نسبت به کوچک‌ترین محرکی واکنش نشان می‌دهد، آستانه‌ تحمل پایین می‌آید و نسبت به شکست‌ها و ناکامی‌ها واکنش‌های عصبی پرخاشگرانه‌ای نشان می‌دهند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.