سرویس: غیر تولیدی » نقلی 15:36 - شنبه 18 بهمن 1393

هرآنچه درمورد گندم تصفیه شده باید بدانید

گندم تصفیه شده بدون سبوس است/ نوع تصفیه شده گندم قند خون را بالا می‌برد

گندم تصفیه شده بدون سبوس است و تحقیقات جدید حاکی از این است یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی را برای انسان به همراه دارد.

به گزارش اصفهان شرق؛ اجماع عمومی در میان متخصصان پزشکی بر سر این مسئله است که غلات سبوس دار یک جزء ضروری رژیم غذایی ما است. غلات پایه اصلی هرم مواد غذایی رسمی اعلام شده از سوی وزارت کشاورزی ایالات متحده را تشکیل می دهد و بزرگسالان بین ۶ و ۱۱ دانه در هر روز باید مصرف داشته باشند. گندم تصفیه شده بدون سبوس است و تحقیقات جدید حاکی از این است یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی را برای انسان بهمراه دارد. سبوس جدار خارجی گندم را تشكیل می دهد و آن قسمت از گندم است كه دائماً در معرض آفتاب و هوا بوده و از تشعشع خورشید استفاده می كند. این قسمت دارای مقادیر زیادی از ویتامین هاست. به طور كلی تمام قسمت های فعال و زنده ی گندم در پوست آن جمع شده است. در سیلوهای بزرگ جدید، معمولاً آسیاب ها دارای نرده های بزرگ فلزی هستند. این نرده ها هنگام آسیاب كردن فشار زیادی ایجاد می كنند كه این فشار و حرارت سبب می شود كه چربی گندم به سبوس بچسبد و سپس با آن خارج شود.
لازم به ذكر است كه این روغن یا چربی دارای فواید و منافع بسیار زیادی است كه متاسفانه اكثر مردم از روی عدم آگاهی آن را به دور می ریزند. قسمت زنده و فعال گندم با الك كردن گرفته می شود و خاصیت حیاتی آرد در اثر ماندن از بین می رود. بهتر است كه گندم را به صورت احتیاجات روزانه آرد نماییم كه البته این كار عملاً غیر ممكن است. موادی كه به سبوس می چسبند عبارتنداز: مواد چربی، مواد فسفردار و از همه بالاتر گلوتن كه تنها قسمت ازت دار گندم است و در حقیقت جزومصالح ساختمانی بدن به شمار می رود. از جمله موارد مشکل زا عدم استفاده سبوس در محصولات تجاری عبارت است از:
گندم تصفیه شده قند خون را بالا می‌برد
با توجه به شاخص قند خون میزان قند نان گندم کامل نمره ۷۱ است. نه تنها این نمره برابر نان سفید است، بلکه بالاتر از کوکا کولا، فانتا هم اعلام شده است. مطالعات نشان داده اند که خوردن یک رژیم غذایی این چنینی مشکلاتی شامل مسائل قلبی عروقی و چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است. علاوه بر این، بررسی جامعه آمریکایی تغذیه بالینی اشاره کرد که مطالعات نشان داده اند ارتباط مثبت بين نمايه های غذایی و خطر سرطان روده بزرگ و پستان وجود دارد.
گندم تصفیه شده سرشار از اسيد فيتيك است
گندم سرشار از فيتيك، اسید “ضد ماده مغذی” است. این اسید از جذب مواد مغذی ضروری جلوگیری می کند. به عنوان مثال، تحقیقات در مجله آمریکایی تغذیه بالینی در ۲۰۰۴ نشان داد که اسيد فيتيك، جذب منیزیم را مختل می کند و این درحالی است که حدود ۸۰ درصد از جمعیت ایالات متحده دچار کمبود منیزیم هستند. اسيد فيتيك، همچنین میزان جذب روي و مس و آهن و کلسیم را مختل کرده و حتی افزایش خطر ابتلا به کم خونی، پوکی استخوان و دیگر شرایط جدی سلامتی را بهمراه دارد.
گندم تصفیه شده فاقد گلوتن است
اصلی ترین پروتئین موجود در گندم گلوتن، کامپوزیت است. با تصفیه زیاد گندم گلوتن موجو در آن از بین می رود. مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی گوارش در ۲۰۱۱نشان داد، فقدان گلوتن می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند درد و نفخ در افراد بدون بیماری سلیاک شود. مطالعات همچنین نشان داده اند که فقدان گلوتن موجب مشکلات روده و آلرژی در بیماران غیر سلیاک می شود.
گندم تصفیه شده خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد
تحقیقات بسیاری درخصوص گندم و تاثير منفی بر سلامت قلب و عروق انجام گرفته است. به عنوان مثال، مطالعه برجسته در جامعه تغذیه بالینی آمریکا نشان داد که مردان مبتلا به اضافه وزن که مصرف غلات و حبوبات گندم روزانه بالایی دارند بیشتر در معرض افزایش کلسترول بد LDL۱۴.۲ هستند. گروهی که جو مصرف دارند، کاهش در تمام عوامل خطر را تجربه کرده اند. این نتایج نشان می دهد که گندم می تواند عامل قابل توجه ابتلا به بیماری های قلبی که علت شماره یک مرگ برای مردان و زنان در ایالات متحده است شود. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.