سرویس: دین و اندیشه » روحانیت 19:00 - جمعه 30 آبان 1393

در دیدار کمیته اجرایی همایش ملی آسیب‌های غنا و موسیقی مطرح شد/

توصیه‌های آیت‌الله طباطبائی‌نژاد در زمینه آسیب‌های غنا و موسیقی

امام جمعه اصفهان در دیدار کمیته‌های اجرایی همایش ملی آسیب‌های غنا و موسیقی گفت: غنا عامل ایجاد نفاق در دل مؤمنان بوده و باید بر آسیب‌های غنا و موسیقی پژوهش‌های مناسبی صورت گیرد.

به گزارش اصفهان شرق؛ آیت‌الله سید‌یوسف طباطبایی‌نژاد در دیدار کمیته اجرایی همایش ملی علمی، فرهنگی آسیب‌های غنا و موسیقی، بر ضرورت برگزاری چنین همایشی تاکید و اظهار کرد: بر اساس روایات، غنا نفاق و دو‌رویی را در قلب می‌رویاند، همانطور که آب زراعت را می‌رویاند.

وی افزود: علاوه بر بررسی آسیب‌های روانشناسی و اجتماعی، روایات متعدد اهل بیت (ع) در باره موسیقی و غنا را جمع‌آوری و آسیب‌هایی را که روانشناسان و جامعه‌شناسان امروز به آن رسیده‌اند را با آنها انطباق دهید.

امام جمعه اصفهان بیان کرد: نظرات و فتاوای علما در باره موسیقی و غنا بسیار متفاوت بوده، ولی آنچه در این همایش باید بیشتر بر روی آن کار شود، روایات ائمه معصومین(ع) بوده که در اصل آسیب‌های اجتماعی و روانی موسیقی و غنا را مطرح کرده‌اند.

وی تصریح کرد: غنا مربوط به خواندن بوده و موسیقی مربوط به صدا، بنابراین در مباحث باید به‌صورت جداگانه بررسی شوند.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد موسیقی را مطابق میل علاقه حیوانی انسان دانست و گفت: ترک حرام از آن جهت ثواب دارد که باید با امیال حیوانی خود مبارزه کرد.

وی خاطرنشان کرد: روح انسان در مبارزه رشد کرده همانطور که جسم انسان نیز در مبارزه با میکروب‌ها رشد می‌کند.

امام جمعه اصفهان به آیه “لقد خلقنا الانسان فی کبد” استناد و اظهار کرد: میل حیوانی انسان به موسیقی علاقه بسیار دارد، مگر این‌که به آن آموخته باشیم که آن‌چه خداوند حرام کرده، به صلاح انسان نبوده و باید از آن دوری کرد.

وی به روایت از رسول خدا (ص) اشاره کرد و افزود: 4 چیز قلب را قصی و نفاق را در قلب می‌رویاند، همانگونه که آب درخت را رشد می‌دهد، که یکی از آن‌ها استماع لهو است.

در ابتدای این دیدار دبیر اجرائی همایش ملی آسیب‌های غنا و وموسیقی به ارائه گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته پرداخت و گفت: این همایش با همت جامعه فرهنگی اجتماعی عبدالرحمن بصیر که نهادی مردمی بوده و با همکاری چند دانشگاه و مرکز علمی برگزار می‌شود.

راعی دهقی  بررسی آسیب‌های غنا و موسیقی در ابعاد مختلف را از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان و بیان کرد: از اهداف برگزاری این همایش، اطلاع‌رسانی به متولیان فرهنگی نسبت به مضرات غنا و موسیقی، آگاه‌سازی آحاد جامعه نسبت به تبعات استفاده از غنا و موسیقی، ارائه روش‌های ترک اعتیاد به موسیقی و ارائه برنامه‌های جایگزین مناسب برای غنا و موسیقی است.

وی با بیان این مطلب که این همایش به‌صورت ملی برگزار می‌شود، تصریح کرد: با وجود اینکه بعد از انقلاب هزاران جشنواره موسیقی و کنسرت در کشور برگزار شده، این نخستین همایشی بوده که به بررسی آسیب‌های غنا و موسیقی می‌پردازد.

دبیر اجرائی همایش ملی آسیب‌های غنا و وموسیقی محور‌های همایش را تبیین و خاطرنشان کرد: آسیب‌شناسی از دیدگاه قرآن و عترت، روانشناسی، جامعه‌شناسی، فلسفی، پزشکی، برنامه‌های جایگزین مناسب برای غنا و موسیقی، اعتیاد به موسیقی و روش‌های ترک آن، برنامه‌های دشمنان و استکبار جهانی در ترویج غنا و موسیقی، سیره علما در مواجه با غنا و موسیقی و غفلت‌های فرهنگی در ترویج غنا و موسیقی در جامعه محورهای مطرح شده در همایش است.

منبع: فارس

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.