در سومین جلسه احیای زکات جرقویه مطرح شد:
احیای زکات را در کنار بحران آب و خشکی زاینده رود مطرح کنیم
امام جمعه نصرآباد گفت: اگر در جامعه اسلامی زکات پرداخت نشود، ثمره آن خشکسالی و قحطی است و لازم است مسئولان در کنار جلساتی که برای تأمین آب مناطق دارای بحران آب تشکیل می دهند، جلساتی هم برای پیدا کردن ریشه اصلی و علت اساسی این مشکل که همان عدم پرداخت زکات است بگیرند.
به گزارش ولی اله عرب مختاری، خبرنگار افتخاری اصفهان شرق، سومین جلسه ستاد احیای زکات بخش جرقویه سفلی با حضور رئیس ستاد احیای زکات استان اصفهان در محل بخشداری جرقویه سفلی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا فرهنگ امام جمعه شهر نصرآباد، مطالبی درباره زکات و برکات پرداخت و عواقب منع آن بیان و گفت: اگر در جامعه اسلامی زکات پرداخت نشود، ثمره آن خشکسالی و قحطی است و لازم است مسئولان در کنار جلساتی که برای تأمین آب مناطق دارای بحران آب تشکیل می دهند، جلساتی هم برای پیدا کردن ریشه اصلی و علت اساسی این مشکل که همان عدم پرداخت زکات است بگیرند.
وی با بیان اینکه شخصی که معاد را همواره جلوی چشم خود ببیند، واجب الهی را ترک نمی کند،گفت:ما وظیفه داریم مردم را نسبت به این وظیفه شرعی آگاه کنیم و برکات آن را برایشان یادآوری نماییم تا با آگاهی و شناخت به ادای این وظیفه دینی بپردازند.
در ادامه جلسه حجت الاسلام کوهگرد مسوول ستاد زکات بخش با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس شهدا و ایثارگران در صحنه نبرد حماسه آفریدند ؛گفت: امیدواریم ما هم بتوانیم در احیای زکات، این واجب فراموش شده الهی، حماسه بیافرینیم.
نامبرده با اشاره به اثرگذاری تبلیغات در احیای زکات، بر ضرورت اطلاع رسانی و تبلیغ برای رسیدن به هدف از طریق دیوار نویسی مکانهای پر تردد از جمله مدارس، ارسال پیامک، برگزاری جلسات و مسابقات متعدد با موضوع زکات و درج عبارات مرتبط با زکات در سربرگ مکاتبات، استفاده از ظرفیت مدارس و تبیین آثار زکات برای دانش آموزان و … تأکید کرد.
سپس حسن جعفری هرندی، بخشدار جرقویه سفلی، گزارشی از وضعیت فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی بخش ارائه و با توجه به بالا بودن میزان محرومیت در بخش که همجوار مرکز استان است، شاخصه مردم منطقه را قناعت و قنوت خواند و افزود: علیرغم مشکلات و محرومیت ها در بخش، مردم همواره در همه صحنه ها در دفاع از ولایت و کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی حضوری و چشمگیر فعال داشته و شخصیت ها و فضلای بزرگی به جامعه تحویل و شهدای زیادی تقدیم اسلام و قرآن نموده اند.
در ادامه سایر اعضای حاضر در جلسه گزارش، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه و پس از آن حجت الاسلام و المسلمین رنجبر، رئیس ستاد احیای زکات استان اصفهان، طی سخنان مبسوطی با استناد به آیات و روایات و سیره عملی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه اطهارعلیهم السلام ، به تشریح ضرورت احیای زکات و بیان برکات آن پرداخت و با بیان لزوم احیای فرهنگ امدادرسانی در جامعه گفت: اگر خدا را فراموش نکنیم ، خدا هم ما را فراموش نمی کند، خدا همان خدایی است که در گذشته باران های رحمتش را بر ما نازل می کرد ، وقتی ما از خدا فاصله گرفتیم ، خدا هم از ما فاصله گرفت و افزود: اگر کسی بین خودش و بستگانش فاصله بیندازد ، خداوند رحمتش را از او می گیرد.
مسئول ستاد احیای زکات استان اصفهان با تأکید بر اینکه اولویت هزینه کرد زکات باید کمک به فقرا باشد گفت: تا فقیر باشد خرج کردن زکات جای دیگر نه مقبول است نه مشروع .
در این جلسه مقرر شد با توجه به نقش آموزش و اطلاع رسانی در احیای فریضه زکات با هماهنگی اداره آموزش و پرورش کمیته زکات آموزش و پرورش راه اندازی و برنامه ریزی لازم جهت تبلیغ زکات و تبیین این فریضه الهی در مدارس صورت گیرد، ضمن این که با توزیع قبض زکات، مبالغ دریافتی صرف دانش آموزان بی بضاعت همان مدرسه شود و با توجه به راه اندازی کارگروههای فرهنگی و اجرایی درستاد احیای زکات بخش همه اعضا بویژه روحانیت معظم همکاری ویژه ای را با کارگروه فرهنگی داشته باشند.
همچنین قرار شد شورای زکات در هر شهر و روستا تشکیل و گزارش برنامه ها به ستاد احیای زکات بخش ارسال و به منظور ساماندهی زکات های پرداخت شده و فراهم شدن امکان نظارت ، دریافت زکات صرفاً در قبال تحویل قبض های تهیه شده توسط ستاد احیای زکات به پرداخت کنندگان انجام شود .
در تصمیم دیگری با توجه به در پیش بودن دهه ولایت و اعیاد سعید قربان و غدیر مقرر شد: تبلیغ و اطلاع رسانی شود تا گوشتهای قربانی در روز عید قربان برای توزیع بین فقرا حتی المقدور تحویل کمیته امداد امام خمینی (ره) گردد و در مراسم ویژه ای که روز عید غدیر خم در نصرآباد برگزار می شود ، از پرداخت کنندگان زکات با اهدای لوح سپاس تقدیر شود.