سرویس: اجتماعی 15:20 - یکشنبه 21 مهر 1392

به مناسبت روز جهانی پست

اولین پستچی شهر حسن آباد

گفتگو خبرنگار اصفهان شرق در جرقويه عليا با پستچي بازنشسته ی این شهر، خاطرات گذشته ی این دیار را در آلبوم تمبر هایش برایمان تازه کرد.

 DSC03077

به مناسبت روز جهاني پست به سراغ پستچي قديمي شهرمان رفتيم او خود را چنين معرفي كرد : اينجانب ابراهيم جمشيدي معروف به حاجي نادر حسن آبادي.
حاجی نادر از شغلش گفت:

در سال 1351 از طريق راديو شنيدم كه اداره پست اصفهان جهت نامه رساني در اصفهان و روستا هاي حومه به تعدادي مرد با مدرك ششم ابتدايي نياز دارد من و چند نفر از دوستانم سيد علي حسيني ، محمد علي قيصري، محمد علي رحيمي و يكي هم از روستاي كمال آباد بنام علي حيدري به اصفهان رفتيم در ان زمان اداره پست مركزي در ميدان امام فعلي و ميدان شاه سابق بود ، از ما امتحان گرفتند و در بين آنها من پذيرفته شدم. در تاريخ 1/4/51 دفتر پست حسن اباد را ازرحمت الهز شاهچراغي تحويل گرفتم و مشغول كار شدم .

وي در مورد ميزان حقوق خود در آن زمان گفت : من در سال اول 750 تومان و 150 تومان حق موتور سواري كه جمعا 900 تومان می شد، دريافت مي كردم  كم كم در سال 1357 كه دولت شاهنشاهي سقوط كرد و دولت موقت مهدي بازرگان آمد حقوق من 3200تومان شد . من بعد از 28 سال سابقه در سال 1381 باز نشست شدم .

از چه زماني پست در حسن اباد شروع به كار كرد :

پست در سال 1342 در حسن اباد شروع به كار كرد و صندوق پست در ان زمان از طريق كد خدا محل به رنگ پرچم در كنار منبر گلي كه در ان زمان معروف به بازارچه بود نصب گرديد در ان زمان كسي سواد نداشت و اين صندوق را به مرحوم حسن صادقي معروف به حسن ميرزا حسين دادند و نمدانستند كه پست چيست و كاري هم انجام نمي دادند تا اينكه در سال 1343 انجمن 5 نفري در حسن اباد تشكيل شد ( اقا محمد جلال ، محمد رضا جمشيدي ، حسن طيبي ، غلام محمد رحيم و حاج محمد قيصري )  زميني را براي ساخت ساختمان پست ( دفتر فعلي ) واگذار كردند .

رحمت اله شاه چراغي از اداره پست اصفهان امد و دفتر را تحويل گرفت و شروع به كار كرد و  پس از يك سال سيد اصغر حسامي مدير دفتر شد  و در سال 1351 دفتررا به بنده تحويل دادند .

وقتي براي تحويل صندوق هاي پستي به روستاهاي هم جوار رفته بودم نامه اي را در صندوق ما لواجرد ديدم كه به مدت دو سال در صندوق مانده بود و كسي سراغ ان نرفته بود، بنده از سال 1351 با تحويل گرفتن يك دستگاه موتور سيكلت 125 كارم را شروع كردم و نامه ها را به درب منازل مي بردم چون نامه ها بيشتر از سربازان بود.در آن زمان هم خواننده نامه و هم نوسینده ی نامه های مردم شهر بودم.

خاطره هاي پست در دوران جنگ تحميلي را بگوييد:

در سال 1359 در سال هاي اول انقلاب نامه اي به مخابرات كل كشور نوشتم و درخواست يك خط تلفن كردم كه بعد از بازديد كارشناسان از منطقه خطي به شماره 25605 در دفتر پست نصب كردند كه مدت 5 سال بطور شبانه روزي كار مي كرد چون دوران جنگ بود در هر روز 500 الي 700 نامه از رزمندگان از مناطق جنوب و غرب كشور رد و بدل مي كردم .
در زمان جنگ نه تلفني در منازل بود نه تلفن همراهي هر موقع نامه اي از يك سرباز يا بسيجي يا رزمندهاي مي امد درب منزل كه مي بردم اهل خانواده خيلي خوشحال مي شدند و در ان زمان در روستا ها موتور سيكلت كم بود وقتي من نامه ها را به دهات مي بردم تا صداي موتور مرا مي شنيدند مي گفتند كه نادر پستچي اومد و خيلي خوشحال مي شدند .

وقتي نامه اي از رزمندگان  را به درب منزل مي بردم بعضي سواد نداشتند مي گفتند نامه را برايمان بخوان بعد از من مي خواستند نامه اي را دوباره بنويسم و مي گفتند ان را ببر و پست كن.همین امر و نهی آن خانواده های گذشته برایم لذت بخش بود، چه دوران خوبي بود .

خاطره اي در مالواجرد اتفاق افتاد در اين روستا يك روز نامه اي از رزمنده اي را به منزلي بردم مادرش خيلي خوشحال شد و او يك عدد سكه 10 ريالي قديمي به من هديه داد كه در حال حاضر اين سكه را دويست تومان مي خرند .

در سال 70 در ماه اسفند كه عيدي و حقوق كارمندان را مي دادند من همرام خودم حدود 2 ميليون تومان پول و نامه هاي منطقه رامشه را با موتور سيكلت به طرف رامشه بردم  چند كيلومتر از حسن اباد كه دور شدم در وسط بيابان اتومبيلي جلو من را گرفت  و دو چرخ موتور را پنچر كرد ومن که امانت مردم دستم بوداز خدا کمک می خواستم و خداوند به من کمک کرد که امانت مردم سالم بماند. اين خاطره هميشه در ذهن من مانده و خواهد ماند .

ايا از تمبر هاي ان روز كلكسيوني داري ؟

در اواخر خدمتم چند نوع از تمبرها را جمع آوري كردم كه به فرزندانم هديه دادم .

هم اكنون مدير دفتر پست حسن آباد پسرم  حميد رضا جمشيدي مي باشد از سال 1381 تا كنون اين دفتر را اداره مي كند .

DSC03000

به دیدار حمید رضا جمشیدی پستچی جدید شهرمان رفتیم تا از خدمات ارائه دهنده به مردم بپرسیم.

از او پرسيدم هم اكنون با وجود اینترنت و رايانه پست چه خدماتي به مردم مي دهد ؟

حميد جمشيدي  خدمات پست به مردم را چنين بيان كرد :

ارسال مرسوله به تمام نقاط كشور و خارج از كشور، توزيع قبوض تلفن همراه و ثابت، جمع آوري نسخه هاي پزشكان، صدور حكمت كار، توزيع ابلاغيه هاي تامين اجتماعي ، سرويس خريد و فروش اينترنتي ، توزيع گواهينامه هاي فني حرفه اي، ارسال مدارك دانش آموزان و دانشگا ه ها، سرويس تمبر شخصي و بطور كلي پست در تمامي خدماتي كه بتواند از رفت و امد زياد مردم بكاهد و منجر به صرفه جويي در وقت گردد استقبال مي كند و تا حدامكان ان ها را انجام مي دهد .

 

همچنین بخوانید:

4 نظر در مورد “اولین پستچی شهر حسن آباد”

  1. نسرین گفت:

    خسته نباشید خدمت همه ی ماموران پست.
    الان بیشتر کارها را محول به پست بانک کردند اگه راست میگید یه روز به دیدار مسئولان پست بانک برید و از اونها بپرسید چغدر تلاش دارند……
    اون وقت تفاوت را در جوانان قدیم و جوانان الان بیشتر متوجه میشید.
    یادتون نره …

  2. سینا گفت:

    سلام ما که زیاد تبادل داریم
    این پسره که کنار پیرمرده نشسته خبرنگار سایتتونه؟؟؟
    خبر خیلی خوبی است

  3. 777 گفت:

    خانم نسرین شمام اگه امکان داره یکم سواد تونو بیشترکنید بعدا راجع به این مسایل اظهارنظرکنید

  4. کاشفی گفت:

    از شنیدن خبر ناگوار فوت آقای حاج نادر جمشیدی بسیار متاثر شدیم از خداوند بزرگ صبر جزیل برای خانواده محترمشان خواستاریم. روحشان شاد

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.