سرویس: رپورتاژ آگهی 17:58 - پنجشنبه 30 آذر 1402

مقایسه دستگاه سیل حرارتی و سیل القایی در بسته بندی

با مقایسه دستگاه‌های سیل حرارتی و سیل القایی، گزینه‌ی بهتر برای خرید دستگاه بسته‌بندی را می‌توانید انتخاب کنید. دستگاه سیل حرارتی قابلیت تولید در ابعاد مختلف و طرح‌های متنوع را دارد، با توانایی اجرای امکاناتی چون وکیوم و تزریق گاز. به طور مشابه، دستگاه سیل القایی، با ایجاد میدان مغناطیسی، در چند مدل دستی، نیمه […]

با مقایسه دستگاه‌های سیل حرارتی و سیل القایی، گزینه‌ی بهتر برای خرید دستگاه بسته‌بندی را می‌توانید انتخاب کنید. دستگاه سیل حرارتی قابلیت تولید در ابعاد مختلف و طرح‌های متنوع را دارد، با توانایی اجرای امکاناتی چون وکیوم و تزریق گاز. به طور مشابه، دستگاه سیل القایی، با ایجاد میدان مغناطیسی، در چند مدل دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک عرضه می‌شود. این دستگاه به ویژه برای ظروفی با درب پلاستیکی مناسب است .

معرفی دستگاه سیل

قبل از بررسی دستگاه‌های سیل، نکته مهمی است که مفهوم سیل به معنای مهر و موم کردن یا پرس کردن است. دستگاه سیل برای پرس کردن ظروف پلاستیکی و جلوگیری از نشت مواد داخل آن‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها با مدل‌های مختلف از دستی تا اتوماتیک در دسترس هستند. 

تفاوت دستگاه سیل القایی و سیل حرارتی

آیا در مورد تفاوت دستگاه سیل اقایی و سیل حرارتی اطلاعاتی دارید؟ در این مقاله شما را با تفاوت های این دو مدل دستگاه آشنا می کنیم. در ابتدا به چند مورد از ویژگی های این دو دستگاه می پردازیم.

دستگاه سیل حرارتی:

مناسب برای محصولات بدون درب: برای محصولاتی که به درب نیاز ندارند، این دستگاه مناسب است.

انطباق با اندازه‌های مختلف: این دستگاه نیاز به قالب جدید برای تغییر اندازه ندارد.

استفاده از المنت‌های حرارتی: گرما از طریق المنت‌های حرارتی تولید می‌شود.

دستگاه های سیل القایی:

قیمت کمتر و عملکرد ساده: این دستگاه با قیمت کمتری عرضه می‌شود و عمل سیل را از طریق ایجاد میدان مغناطیسی انجام می‌دهد.

مقایسه سیستم عملکرد سیل القایی و حرارتی

مقایسه سیستم عملکرد دستگاه سیل حرارتی و القایی در انتخاب دستگاه مناسب به ما کمک شایانی می کند.در این قسمت با نوع عملکرد هر دو دستگاه کاملا آشنا می شویم.

عملکرد دستگاه سیل حرارتی: این دستگاه در مدل های مختلف دستی، نیمه اتوماتیک، اتوماتیک، روتاری و خطی ساخته می شود.روش کار با این دستگاه به این صورت است که فویل مورد نظر از طریق خود دستگاه برش داده می شود و با کمک المنت های حرارتی به دهانه ظرف چسبانده می شود.

عملکرد دستگاه سیل القایی: سیل القایی هم مانند اکثر دستگاه های صنعتی در سه مدل دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک ساخته می شود. این دستگاه برای ظروف غیر فلزی مناسب است و همچنین برای ظروفی که درب فلزی هم دارند مناسب نیست. نوع کار این دستگاه به این صورت است که واشر را بر روی درب بطری قرار داده و از طریق میان مغناطیسی ایجاد شده عمل سیل شدن انجام می شود.

مقایسه سرعت بسته بندی سیل حرارتی و القایی

مقایسه دستگاه سیل حرارتی و القایی از نظر سرعت بسته بندی با توجه به مدل های مختلفی که ساخته می شود متفاوت است. اما به طور کلی می توان گفت که سرعت دستگاه سیل القایی بالاتر است. برای اینکه ظرفیت تولید دستگاه سیل حرارتی را بالاتر ببریم باید به تعداد ردیف یا قالب های آن اضافه کنیم. اما سیل القایی با توجه به اینکه قطعه مکانیکی خاصی ندارد عمل سیل کردن را در مدت زمان کمتری انجام می دهد. به صورت میانگین می توان گفت که سیل القایی می تواند دو هزار ظرف را در ساعت سیل کند. اما سرعت در دستگاه سیل حرارتی کمتر است.

نقش نوع و شکل ظرف در انتخاب دستگاه سیل

نقش نوع و شکل ظرف در انتخاب دستگاه سیل بسیار اهمیت دارد و به ما کمک می کند تا مناسب ترین دستگاه را با توجه به نیازمان تهیه کنیم. دستگاه سیل حرارتی این قابلیت را دارد که در ابعاد و قالب های مختلف ساخته شود. بنابراین تنوع در شکل قالب در سیل های حرارتی بسار زیاد است.

معمولا ظروف گرد و لیوانی که دارای در هستند و انواع بطری ها، قوطی و دبه با دستگاه سیل القایی پلمپ می شوند. اما برای ظروف پلاستیکی با هر شکلی می توان از دستگاه های سیل حرارتی استفاده کرذ.

بسته بندی ظروف لیوانی مثل لیوان های آبمیوه، دوغ، بسته بندی و …  از دستگاه سیل لیوان حرارتی در مدل های دستی، نیمه اتومات و اتوماتیک استفاده می شوند.

امکان تزریق گاز در دستگاه سیل

امکان تزریق گاز در دستگاه سیل به این جهت است که زمان ماندگاری محصولات را بالاتر ببرد. این امکان در دستگاه سیل القایی وجود ندارد. بنابراین برای داشتن سیستم تزریق گاز باید از دستگاه های سیل حرارتی استفاده کنیم. گاز استفاده شده در این دستگاه ها برای مواد غذایی مناسب است و از لحاظ بهداشتی و سلامت مشکلی ایجاد نمی کند.

امکان وکیوم ظرف در دستگاه سیل حرارتی

امکان وکیوم ظرف در دستگاه سیل وکیوم و سیل حرارتی امکان پذیر است. در واقع این سیستم را روی دستگاه سیل القایی نمی توانیم داشته باشیم. فساد در مواد غذایی از ارتباط اکسیژن با محصول ایجاد می شود. سیستم وکیوم نصب شده روی این دستگاه به شما کمک می کند تا ماندگاری محصول را تقریبا دو برابر کنید. سیستم وکیوم هوای داخل ظرف را به صورت کامل تخلیه می کند و همین امر باعث می شود که اکسیژن داخل ظرف از بین برود و مواد غذایی دچار فساد نشود.

موارد استفاده دستگاه سیل حرارتی و سیل القایی در صنایع مختلف

دستگاه‌های سیل حرارتی و سیل القایی در صنایع مختلف به کار می‌روند. دستگاه سیل حرارتی برای بسته‌بندی انواع محصولات غذایی، لبنیات، مواد غذایی نیمه‌آماده و… استفاده می‌شود. در عین حال، دستگاه سیل القایی بیشترین کاربرد را در صنایع دارویی دارد.

در واقع دستگاه سیل برای محافظت از مواد درون ظروف گزینه مناسبی است. دستگاه سیل وکیوم برای بسته بندی انواع میوه ها، سبزیجات، گوشت و مرغ، ماهی ، لبنیات، مواد غذایی نیمه آماده و غیره استفاده می شود. با توجه به اینکه این دستگاه یک پوشش کاملا بهداشتی بر روی ظروف می کشد، جایگاه خاصی در صنایع غذایی پیدا کرده است. با در نظر گرفتن این مورد که امروزه سبک زندگی عوض شده و تقاضا برای محصولات بسته بندی و نیمه آماده بیشتر شده باید سیستمی را اجرا کرد که زمان ماندگاری محصولات را بالا ببریم و این کار با کمک سیستم وکیوم امکان پذیر است.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا تفاوت های دستگاه سیل حرارتی و القایی شرح داده شود. اگر تولید کننده محصولات غذایی، بهداشتی و دارویی هستید و در خط بسته بندی خود نیاز به این نوع از دستگاه بسته بندی را دارید، به شما پیشنهاد میکنیم علاوه بر خواندن مطالب این چنینی، حتما از مشاوره های تخصصی شرکت های سازنده دستگاه سیل وکیوم استفاده کنید. شرکت آراد ماشین (aradmachinery.com) یکی از سازندگان مطرح در زمینه ساخت ماشین آلات صنایع غذایی است که می توانید از مشاوره های آنلاین و حضوری کارشناسان این شرکت استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.