سرویس: رپورتاژ آگهی 11:15 - جمعه 31 شهریور 1402

علت کرم زدن گردوی خشک شده

دلایل زیادی مانند، نور، رطوبت، دمای بالا و غلظت اکسیژن در کرم زدن مغز گردو وجود دارد، برای اینکه مغز گردو کرم زده یا کپک زده نشود، بهتر است نکات بهداشتی را در نگهداری این ماده غذایی ارزشمند رعایت کنید.

منظور از آفت کرم گردو چیست؟

آفت کرم‌ گردو خشک شده، که به کرم خرما نیز معروف است، از حشرات خرماخوار‌ی است که در باغات گردو زندگی می‌کند، دو گونه از این کرم‌ها، به نام کرم‌های تناسلی و بیولوژیکی باعث آلوده شدن درختان گردو می‌شوند، پس باغداران باید در خرید نهال گردو دقت داشته باشند تا نهال‌های مقاوم را خریداری کنند، این کرم‌ها در فصل بهار از طریق گذر کرم یا تخم، وارد درختان گردو شده و هم اندازه میوه رشد می‌کنند.

این کرم‌ها از برگ و میوه های گردو تغذیه کرده، و خسارت زیادی به باغات گردو وارد می‌کنند و با ایجاد حفره‌های نامنظم در میوه وبا باز شدن پوسته‌های میوه،  باعث ایجاد موادی مانند خرسندگی یا پیازی در داخل میوه شده و باعث خراب شدن میوه گردو می‌شوند، برای کنترل این کرم‌ها و جلوگیری از آسیب رساندن آن‌ها به میوه درختان، از عناصر سمی، و یا از آزاد کردن پلی‌باکتری‌ها استفاده می‌شود.

 

دلایل کرم زدگی گردو در منزل چیست؟

علت کرم زدن گردوی خشک شده، به عوامل مختلفی بستگی دارد، برای مثال، اگر گردو‌های خشک شده در شرایط نامناسبی مانند، رطوبت بالا، دمای بالا یا پایین، هوای مرطوب باشند، باعث رشد و سرعت پیشرفت کرم‌ها می‌شود.

اگر گردوی خشک شده کهنه باشد، احتمال کرم زدگی بیشتر است، در گذر زمان، گردوها تحت تاثیر آب و هوا و عوامل دیگر قرار گرفته و امکان کار برای حشرات را فراهم می‌کنند یا درکنار مواد زیان‌آور، مثل بادام‌ها یا کشمش‌ها نگهداری شود، باعث می‌شود چرخه زندگی حشرات بهتر شده و احتمال آلودگی کرمی را افزایش می‌دهد.

اگر خشک کردن گردو، ناصحیح صورت گرفته باشد، امکان دارد حشرات در داخل گردو باقی بمانند و یا در طول زمان وارد شوند، همچنین امکان دارد گردوی خشک شده، از خرده‌ فروشان بی اعتبار خریداری شده باشد، که حشرات را در داخل بسته بندی قرار داده‌اند.

برای پیشگیری از ایجاد آفت، باید محصولی سالم خریداری کرد، اگر در خرید نهال گردو دقت کرده و نهال گردو اولیه شما که خریده‌اید تا بکارید، نهالی سالم بوده و عاری از بیماری باشد، احتمال کمتری وجود دارد که دچار آفات و بیماری‌ها شود، اما اگر از همان ابتدا نهالی سالم نخرید، بعد از زمان کوتاهی پس از کاشت، دچار آفت خواهد شد، برای جلوگیری از کرم زدن گردوی خشک شده، باید به موارد زیر توجه کرد:

  • گردوها را در جاهای خشک، سرد و خنک نگه داشته  و از رطوبت و حرارت بالا جلوگیری کنید.
  • به تاریخ انقضای گردوها توجه داشته و حتماً گردوهای خشک شده تاریخ انقضای مناسب داشته باشند.
  • از فروشگاه‌ها و فروشندگان معتبر و مورد اطمینان خرید کنید.
  • در صورت مشاهده گردو‌های آلوده، از مصرف آن خودداری کنید.

مضرات استفاده از کرم گردو چیست؟

باغداران با خرید نهال گردو اصلاح شده می‌توانند میوه‌های با کیفیت و مرغوب تولید کنند که انبارمانی بالایی داشته حتی بعد از خشک شدن نیز دچار کرم زدگی نمی‌شود، مصرف کنندگان به هنگام مصرف گردوی کرم زده باید مراقب باشند و آنها را اصلاً مصرف نکنند چون استفاده از گردوی کرم زده، باعث مشکلات زیر می‌شود.

  • گردو کرم‌زده، موجب عوارض و مشکلات جدی برای بدن می‌شود.
  • کنتامینه‌های موجود در گردو منبع اصلی عفونت‌ها هستند، باکتری‌ها و ویروس‌های موجود در گردوی کرم زده ، باعث ایجاد عفونت‌ می‌شوند.
  • مصرف گردو کرم زده، باعث عفونت‌های گوارشی می‌شود که منجر به علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و نفخ می‌شود.
  • برخی افراد ممکن است به گردو کرم زده، حساسیت داشته باشند و با مصرف آن به علایمی مانند خارش، قرمزی، سردرد و تنگی نفس مبتلا شوند.
  • مصرف غیر معمول گردو کرم زده باعث می‌شود، تعادل میکروبیوم دستگاه گوارش دچار مشکل شده، و باعث بروز عوارضی مانند، عفونت‌های گوارشی و دیسبیوز واژنی منجر شود.

کلام آخر

کرم مغز خوار گردو، یک نوع آفت است،  که باعث از بین بردن  ۳۰% از محصول باغ می‌شود، مهندسین کشاورزی به هنگام فروش نهال تاکید زیادی بر کنترل این آفت دارند، اگراین آفت را مشاهده کردید، میوه‌های ریخته شده از درخت را جمع کرده واز باغ خارج کنید، تا کرم‌ها، زمان کافی برای رشد و خروج از آن را نداشته باشند، البته در سایت تخصصی پاییز نهال مجلات علمی زیادی در این باره درج شده است.

 

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

 

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.