سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس:
نقدینگی افسارگسیخته ریشه معضلات در بازار مسکن است
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ریشه معضلات در بازار مسکن نقدینگی افسار گسیختهای است که در اقتصاد کشور به وجود آمده و هیچ تناسبی با رشد تولیدات ندارد.
به گزارش اصفهان شرق؛ مهدی طغیانی با اشاره به افزایش قیمت زمین و مسکن اظهار داشت: بخشی از وضعیتی که ما در حوزه زمین و مسکن شاهدیم مربوط به بازارهایی است که معمولاً افراد از آنها استفاده میکنند تا داراییهای خود را در مقابل شوکهای تورمی حفظ کنند؛ زمین، ملک، ارز و طلا زمینههایی هستند که افراد برای حفظ ارزش، داراییهایشان را به آن تبدیل میکنند.
وی با بیان اینکه نقدینگی ریشه این معضل است، عنوان کرد: ریشه این وضعیت، نقدینگی افسار گسیختهای است که در اقتصاد کشور ما ایجاد شده و هیچ نسبتی با رشد تولیدات نداشته است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: یعنی نقدینگی در کشور سالانه بیش از 20 درصد بالا رفته درحالی که اساساً در بعضی از سالها نرخ رشد اقتصادی ما منفی بوده و در بعضی سالها هم یا رشد بسیار کمی داشتیم یا نزدیک به صفر بوده است.
وی در ارتباط با تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی در افزایش قیمت زمین و مسکن بیان کرد: از یک طرف بحث نقدینگی و از یک طرف بحث بیثباتی متغیرهای کلان اقتصادی مثل تورم، نرخ بالای بیکاری و نوسانات ارز سبب شده که افراد تلاش کنند داراییهایشان را در این بازار تبدیل کرده و سرمایهگذاریهای غیر مولدی انجام بدهند و با پول خود ملک، زمین و آپارتمان بخرند.
طغیانی با بیان اینکه نظام پولی و عدم اخذ مالیات مشوق افراد برای سرمایهگذاری در زمین و مسکن است، گفت: از طرفی ما سازوکارهای بازدارندهای نداشتیم که در این زمینه مانع افراد بشود؛ به عنوان مثال بحث مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر زمین یا مالیات بر عایدی سرمایه وجود نداشته و بنابراین این نگرفتن مالیات، افراد را برای سرمایهگذاری در این زمینهها تشویق میکند.
وی با اشاره به اقدامات دولت و مجلس برای کنترل قیمت زمین و مسکن تصریح کرد: بحث مالیات بر عایدی سرمایه را به عنوان یکی از اولویتها در دست بررسی داریم و طرحی بود که دو هفته پیش اعلام وصول شد اما دولت هم گفته است که یک لایحهای را در این زمینه میخواهیم ارائه کنیم و در یک یا دو ماه آینده طرح مجلس یا لایحه دولت مورد بررسی قرار گرفته و مصوب میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: مالیات بر خانههای خالی هم در سال 95 تصویب شده و الان در مرحله اجرا است و بیشتر نیازمند نظارت است.
وی با تاکید بر عدم توقف در عرضه مسکن و ساختوساز اظهار داشت: ما در دهه 60 و اوایل دهه 70 رشد جمعیت داشتیم و متولدان این دو دهه امروز به سنی رسیدهاند که باید مستقل شوند و زندگی تشکیل بدهند، عرضه مسکن و ساختوساز در کشور نباید به هیچ عنوان متوقف شود بلکه باید با سرعت پرشتابی جلو برود.
طغیانی افزود: عرضه به اندازه است اما ما فقط تقاضای مصرفی نداریم و تقاضای سرمایهای هم وجود دارد که باید آن را مهار کنیم و این مالیاتها برای بحث مهار تقاضاهای سرمایهای است.
وی در ارتباط با کسانی که به دنبال زمینهای مناسب برای ورود سرمایههای سرگردان خود هستند، عنوان کرد: افراد باید به مشاوران سرمایه گذاری مراجعه کنند و اگر بخواهیم از دید مصلحت اقتصاد ایران بگوییم صرفا فضای کسبوکار و تولید برای ورود سرمایه سرگردان مناسب است.
انتهای پیام/تسنیم