تاثیر کمبود خواب بر رژیم غذایی و سلامت قلب
خواب بخشی مهمی از زندگی هر فرد است و متأسفانه بسیاری از آمریکاییها به این امر توجهی که سزاوارش است، نمیکنند. یک فرد بالغ معمولی تقریباً هر شب به ۸ ساعت خواب نیاز دارد و دلایل مختلف زیادی وجود دارد که چرا بسیاری از ما به آن دست نمییابیم.
به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از فرارو یک مطالعه جدید نشان داده است که بین خواب ضعیف، رژیم غذایی ناسالم و پرخوری در زنان ارتباطات نزدیکی وجود دارد.
• رژیم ناسالم یک عامل خطر برای افزایش بیماریهای قلبی است.
• محققان معتقدند که افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میتواند به دلیل عدم خواب کافی باشد.
• بهبود کیفیت خواب میتواند این خطر را تا حدودی کاهش دهد.
• همچنین رژیم غذایی سالم میتواند برای افزایش کیفیت خواب مفید باشد.
طبق مطالعه گروهی از محققان دانشگاه کلمبیا مرکز پزشکی Irving، زنانی که به خوبی نمیخوابند، تمایل به پرخوری و پیروی از رژیم غذایی بی کیفیت دارند.
تحقیقات قبلی ارتباطی بین عدم خواب کافی و چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را نشان داده بود.
در ابتدا فرض بر این بود که این ارتباط ممکن است به دلیل رژیم غذایی ناسالم باشد، اما هنوز مشخص نیست که رژیم غذایی چگونه میتواند خواب ناکافی را تحت تأثیر قرار دهد.
این تحقیق جدید ممکن است نتایج سودمندی را ارائه دهد.
از این رو که اختلالات خواب عموما در میان زنان بسیار شایع است. در واقع، نزدیک به ۴۰ درصد از خانمها خواب ضعیفی دارند.
مطالعات قبلی روی مدت زمان خواب و تأثیر آن بر سلامتی متمرکز شده بود، در عوض این مطالعه به بررسی کیفیت خواب میپردازد.
برای روشن شدن ارتباط بین خواب و رژیم غذایی، یک تیم تحقیقاتی عادات خواب و رژیم غذایی گروهی از زنان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
این مطالعه شامل ۴۹۵ زن، از ۲۰ تا ۷۶ سال، از طیف متنوعی از پیشینههای قومی میشد که آن را از دیگر مطالعات متمایز میساخت.
محققان نگاهی به کیفیت خواب زنان انداختند، چه مدت طول میکشد که آنها به خواب بروند، و آیا پیوسته بی خوابی را تجربه میکنند.
از خانمها درخواست شد تا در مورد انواع غذاهایی که به طور معمول میخورند و همچنین مقدارش گزارشی تهیه نمایند.
در نهایت این تیم دریافتند که زنان با کیفیت خواب ضعیف، تمایل به مصرف قندهای بیشتری دارند، الگویی که با مشکل چاقی و دیابت همراه است.
براساس کالری و میزان غذای مصرفی، افرادی که بیشتر از زمان مورد نیاز میخوابیدند، تمایل بیشتری به خوردن داشتند.
زنانی هم که از بی خوابی رنج میبردند، وزن بیشتری داشتند. آنها همچنین در مقایسه با زنانی که بی خوابی شدیدتری داشتند، چربیهای اشباع کمتری مصرف میکردند.
افرادی که کیفیت خواب ضعیف تری داشتند، الگوی روزانه شان بیشتر با مصرف کمی از غلات کامل همراه بود.
با توجه به نحوه انجام این پژوهش، امکان تعیین مسیر ارتباط بین خواب ضعیف و رژیم غذایی وجود ندارد.
در بین عموم افراد این اعتقاد وجود دارد که خواب ضعیف روی انتخاب رژیم غذایی تأثیر میگذارد.
در واقع میتوان گفت، خواب کم کیفیت میتواند سیگنالهای گرسنگی را تغییر دهد. به عنوان مثال، با افزایش سطح گرلین، اشتها تحریک میشود و سطح لپتین کاهش مییابد، در نهایت این امر موجب کاهش احساس سیری میشود. ” “همچنین مشخص شده است که خواب ضعیف میتواند فعالیت مغز، به ویژه در بخشهایی از مغز را تغییر دهد، به طوری که انگیزه و تمایل به خوردن غذا افزایش یابد، که میتواند منجر به پرخوری شود. ”
با این وجود، این احتمال وجود دارد که گزینههای غذایی ایده آل، علت اصلی اختلالات خواب زنان باشد. پیروری از یک رژیم غذایی بی کیفیت یا پرخوری در طول روز، ممکن است خوابیدن در شب را تحت تاثیر قرار دهد.