سرویس: اجتماعی » پزشکی و سلامت 12:41 - یکشنبه 21 اردیبهشت 1393

مدیر بهداشت اصفهان در رابطه با شیوع سالک در کویرشرق اصفهان:

برای نابودی بیماری سالک پیشگیری مهم تر از لانه کوبی است

مدیر بهداشت شماره 2 اصفهان گفت: اعتبار لازم جهت لانه کوبی مناطق کویری شرق اصفهان موجود نیست و این در شرایطی است که با پیشگیری می توان خود را در برابر سالک محفوظ کنیم.

به گزارش اصفهان شرق: بیماری سالک در این زمینه همکاری بسیج با اداره بهداشت جهت لانه کوبی موش ها ی صحرایی و کاهش حداکثری شیوع این بیماری در بین مردم کویر نشین، نقش موثری را داشت. ولی با آغاز سال 93 هنوز خبری مبنی بر اقدامات موثر سالهای قبل نیست و چیزی که نظر ما را در این مورد جلب کرد انتقاد برخی مسئولین محلی از عدم اقدام بهداشت جهت لائه کوبی می باشد.

قطعا انتظار جهت حضور مامورین بهداشت و جوانان بسیجی در طرح لانه کوبی موش ها در منطقه ی شرق اصفهان به جهت موثر واقع شدن اقدامات گذشته می باشد و این بگونه ای است که امسال خبری از این طرح نیست و نگرانی مردم محلی امری به جا می باشد.

در این جهت گفتگویی با حمید ترک زاده مدیر شبکه ی بهداشت شماره 2 اصفهان داشتیم و دلیل اصلی را در نبود طرح لانه کوبی در مکان های بیابانی شرق اصفهان جویا شدیم.

وی شعار هفته ی سلامت یک عمر سلامتی با خود مراقبتی را در محفوظ ماندن از بیماری سالک مفید دانست و اظهار داشت: لانه کوبی موش های صحرایی یکی از چندین مورد کنترل بیماری سالک در مناطق کویری می باشد که از سال 88 تا 92 با همکاری بسیج سازندگی اجرا شد و لیکن با توجه به عدم اعتبارات این طرح در سال 93 می بایست به سمت راههای دیگر از جمله پیشگیری موثر رویم.

وی مردم را به استفاده مناسب از امکانات موجود در محفوظ بودن از نیش پشه فرا خواند و گفت: راههای مناسبی اعم از مجهز بودن در و پنجره ها به توری، استفاده از قلم دافعه، پشه بند های آغشته به سم می تواند در محفوظ ماندن مردم مناطق کویری موثر واقع شود و در این بین مراکز بهداشت این مناطق در خدمت به مردم آسیب دیده از نیش پشه امکانات لازم را دارا می باشند.

ترک زاده همکاری شهرداران شهرهای در خطر این بیماری را در جمع آوری نخاله ها ی ساختمانی موثر دانست و تصریح نمود: طی مکاتبات با شهرداری و مسئولین درخواست جمع آوری نخاله های ساختمانی را داریم و خانه های مخروبه و نخاله های ساختمانی در شهرها زیستگاه مناسبی برای رشد موش و پشه می باشند.

مدیر شبکه بهداشت شماره 2 اصفهان از برگزاری کمیته ای با حضور کلیه ی بخشداران و شهرداران خبر داد و گفت: موارد رعایت و پیشگیری از بیماری سالک به اطلاع کلیه ی مسئولین مربوطه رسید و امید واریم با به کار گیری اقدامات در جهت کاهش این بیماری گام بر داریم و از شهرداریها در خواست نصب اطلاعات مفید در زمینه ی بیماری سالک را جهت استفاده و بالا بردن آگاهی مردم خواستاریم .

1 نظر در مورد “برای نابودی بیماری سالک پیشگیری مهم تر از لانه کوبی است”

  1. مجید از ورزنه گفت:

    آقای به اصلاح دکتر ، به نظر شما همین لانه کوبی که با هزینه اندکی توسط جوانان بسیجی هر منطقه صورت میگرفت را نمیتوان بهترین نوع پیشگیری دونست.
    منظور شما از پیشگیری چیه؟
    اینکه به پشه ها دستور بدید کسی را نگزند یا به موش ها دستور بدید که از منطقه خارج بشن!!!!!!!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.