مروری بر مواضع مرحوم سید مهدی طباطبایی:
روایتی از ضعف اخلاقی محمد خاتمی در سال ۸۸/ آیت الله خامنهای نظیر ندارد
حجتالاسلام سید مهدی طباطبایی از چهرههای سیاسی و مذهبی کشور روز گذشته دار فانی را وداع گفت. در این گزارش به بازخوانی مهمترین مواضع وی پرداخته شده است.
به گزارش اصفهان شرق، مرحوم حجتالاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی بعد از یک دوره بیماری به دلیل عفونت شدید ریوی ظهر پنجشنبه 27 اردیبهشت 97(مصادف با نخستین روز ماه رمضان) در سن 82 سالگی درگذشت.
پیکر پاک این عالم ربانی در حسینیه بیتالاحزان در شرق تهران تغسیل و صبح امروز(28 اردیبهشت) از مقابل مسجد موسی بن جعفر در خیابان آیتالله سعیدی تشییع شد.
در این گزارش به مرور برخی از مهمترین مواضع مرحوم سید مهدی طباطبایی در چند سال گذشته پرداخته است:
** حقیقت صحبتهای حجتالاسلام طباطبایی درباره آیتالله مصباح
یکی از مواضع مرحوم سید مهدی طباطبایی درباره آیتالله مصباح یزدی بود که در مصاحبه با یک سایت اصلاحطلب گفته بود “ایشان(مصباح) را از لحاظ علمی و فلسفی قبول دارم؛ ولی از لحاظ سیاسی نه”. حجتالاسلام طباطبایی در گفتگویی که چندی بعد با تسنیم داشت، در پاسخ به پرسشی درباره مواضعش پیرامون آیتالله مصباح گفت “برداشتهایی که از آن مصاحبه شد و برخی مطالبی که بهنقل از من ادعا شد، تحریف شده بود و من آنها را قبول ندارم. خیلی متأسف و متأثرم از اینکه حرفها را و محتوا را تغییر میدهند. خدا باید کمک کند که این مشکلات پیش نیاید. من اصلاً نمیخواستم به این شکل وارد بحث آقای مصباح بشوم…
آیتالله مصباح یزدی علامه است و در فلسفه متبحر هستند. من حرفم این است که خیلی حیف است که ایشان در این کشمکشهای سیاسی سطح پایین وارد شوند، واقعاً حیف است، ایشان علامه است و کشور میتواند از مباحث فلسفی و اعتقادی ایشان و از خدمات مؤسسه امام خمینی(ره) در سطح بالاتری استفاده کند، ولی ورود آقای مصباح در این سطح از سیاست باعث میشود که کشور نتواند آنطور که باید و شاید از ایشان بهره بگیرد، ضمن اینکه معتقدم آقای مصباح به آن میزان که در فلسفه متبحر است، در سیاست تخصص ندارد و وارد نیست. من قصد تخریب آقای مصباح را نداشته و ندارم.”
** مخالفت با فتنه 88 و ادعای تقلب
مرحوم سید مهدی طباطبایی هرچند بعد از انتخابات 88 موضعگیریهایی علیه رفتارهایی احمدی نژاد داشت اما در عین حال مواضع محکمی نیز علیه سران فتنه و ادعای تقلب داشت. وی در گفتوگویی درباره تقلب گفته بود “من خودم فردای انتخابات به آقای موسوی نامه دادم و گفتم که اغتشاش نکند.” وی همچنین در این مصاحبه مطرح میکند “من اولین آخوندی هستم که در رسانه ملی گفتم و فیلم آن هم هست که بر صحت انتخابات88 تأکید کردم”.
وی درباره اظهار نظر صریح نکردن رئیس دولت اصلاحات و برخی سران فتنه به اشتباه بودن کارهایشان در سال 88 گفته بود ” بعد از انتخابات 88 پیش محمد خاتمی هم رفتم، هرچند ظاهراً به شخصیتم لطمه میخورد که من خدمت آقای محمد خاتمی بروم ولی رفتم و درباره برخی مواضع وی با او صحبت کردم، اول نمیپذیرفت ولی بعد پذیرفت و قرار شد برخی حرفها را نزند. گاهی اینها ناشی از ضعف اخلاقی است، برای چه میخواهیم بهخاطر نگهداشتن 4 نفر حقیقت را نگوییم؟
** انتقاد از هاشمی به دلیل مواضع فرزندانش؛”فائزه استغفار کند”
این استاد اخلاق تهرانیها هرچند همواره از مرحوم هاشمی رفسنجانی دفاع میکرد با اینحال در مواردی نیز از وی انتقاد جدی داشت. این انتقادات به مواضع فرزندان مرحوم هاشمی برمیگشت و در این باره میگفت “من کراراً به ایشان نقد کردهام، بعضی جاها جواب داده ولی جاهای زیادی هم شده که از جوابهایشان قانع نشدهام، مثلاً در قضیه فائزه با آقای هاشمی درگیر شدم. یک اظهاراتی کرده بود خانم فائزه، من به آقای هاشمی گفتم: این چه حرفهایی است؟ آقای هاشمی گفت “خودت به او بگو”. من گفتم “وقتی شما هستی چرا من بگویم؟” خانمش هم بود. به خانمش هم مطلبی گفتم ولی جواب تندی به من داد.”
بعد از دیدار پر سرو صدای فائزه هاشمی با جمعی از بهائیات در سال 95، مرحوم سید مهدی طباطبایی در واکنش به این دیدار گفته بود “دیدار خانم هاشمی با یکی از سرکردگان فرقه ضاله بهائیت با فرهنگ شیعه و اسلامی ما همخوانی ندارد و زننده است… وی باید استغفار کند. وی باید از ملت انقلابی ایران و شیعیان و آیتالله هاشمیرفسنجانی عذرخواهی کند.”
** حمایت از قالیباف در انتخابات 92
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در انتخابات سال 96، از حجتالاسلام روحانی حمایت کرد اما در سال 92 حامی قالیباف بود. وی در گفتوگوی اخیرش درباره حمایت از قالیباف گفته بود “من سال 92 با این شکلی که در جامعه مطرح است با آقای روحانی نبودم و حتی چندین پیشنهاد شد که با دولت همکاری داشته باشم و با مراجع تقلید دیداری کنم، موافقت نکردم. فکر میکنم قالیباف از جهاتی هم بهتر بود و اگر قضیه دانشگاه را در مناظره مطرح نمیکرد و اگر روحانی سنگ در دامن قالیباف نمیانداخت، قالیباف ممکن بود انتخابات را برده باشد؛ بهنظر من اگر قالیباف برده بود، برای نظام بهتر بود و همکاری خوبی از ارکان نظام و نیروهای نظامی و ارزشی و … با دولت جلب میکرد. ”
** آیت الله خامنهای نظیر ندارد
سابقه آشنایی این استاد اخلاق با آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به سالهای قبل از انقلاب و دوران مبارزه در مشهد برمیگردد. وی از آن زمان از حامیان رهبر انقلاب بود. بعد از انتشار فیلمی از جلسه انتخاب مجلس خبرگان در سال 68 که سعی در تخطئه نحوه انتخاب آیتالله خامنهای به رهبری داشت، سید مهدی طباطبایی به تسنیم گفت “این صحبتهایی که درباره ایشان شده، “بیعقلی” است. فرمایشات آیتالله خامنهای در آن زمان، از روی “تواضع” بود. ایشان وقتی میخواستند بهعنوان رهبر انتخاب شود با تواضع گفت که “نمیخواهم رهبر شوم”. خود امام خمینی و همه اولیای الهی هم همینگونه بودند.”
وی با بیان اینکه “ما نباید اقتدار و وجاهت رهبری را با هیچ اقتداری عوض کنیم“، گفته بود: امام خمینی با چه به ایران آمده، با چه موشکی، با چه اسلحهای؟ ایشان حتی یک چاقوی میوهخوری در کیفش نداشت اما آبرو داشت. ما هرچه به آبروی رهبر لطمه بزنیم به نظام لطمه زدهایم و این خیانت است. اگر احترام و آبروی رهبر حفظ شود، کشور محترم است و بدانید از گناهان کبیره، تهمت و ظلم به رهبری است.
مرحوم حجتالاسلام طباطبایی در همین گفتگو که آخرین مصاحبه آن مرحوم محسوب میشد گفته بود “بهنظرم آیتالله خامنهای نهتنها مثل و مانند ندارد بلکه بینظیر است. با قدرت این حرف را میزنم و ترسی ندارم.”
** سپاه بازوی ولایت است
بعد از سخنان رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ علیه سپاه پاسداران سال گذشته، مرحوم سید مهدی طباطبایی در گفتگو با تسنیم میگوید “سپاه نیروی نظامی و ملی ماست که مورد احترام ملت است، بنابراین باید گفت آنچه که ترامپ در مورد سپاه گفت مورد قبول و پذیرش مردم نیست. به نظرم باید همه نیروهای نظامی از جمله ارتش به این توهین پاسخ هوشمندانه و منطبق با شرایط و اوضاع بدهند. ”
وی در گفتگوی دیگری با تسنیم با بیان اینکه “بسیج بسیار ارزشمند است و نباید بگذاریم که خدای ناکرده بسیجیان متهم شوند چراکه بازوان انقلاب و نور چشمان ما هستند و نباید کمطاقت شوند“، گفت: سپاه و نیروهای مسلح را هم ارج مینهم. سپاه بازوی ولایت است و از این جهت امتیاز دیگری دارد.
** پاسخ به کروبی؛ “کارنامهاش را از خانواده شهدا و مجلس بپرسید”
سال گذشته مهدی کروبی یکی از سران فتنه 4 در نامهای به رهبر معظم انقلاب سعی در سیاهنمایی داشت و با تهامپراکنی علیه رهبر معظم انقلاب در تلاش بود تا تمام مشکلات 30 سال گذشته انقلاب را به پای رهبری بنویسد. در همین رابطه مرحوم سید مهدی طباطبایی استاد برجسته اخلاق مردم تهران در پاسخ به ادعای کروبی به تسنیم گفته بود “4 اصل کلی در نظام وجود دارد؛ اصل اول، حفظ نظام است و هرطور که به نظام ضربه بخورد، گناه کردهایم. اصل دوم حفظ دستآوردهای نظام است. این دستاوردها کم نیست. ما یک نظام استقلالی و قدرتمند در منطقه هستیم. دستآوردهای نظام فراوان است، استقلال، امنیت و آزادی هر سه اینها دستآوردهای نظام هستند. اصل سوم رهبری است. رهبری نظام باید حفظ شود. چهکسی را میخواهیم جای آیتالله خامنهای بگذاریم؟اصل چهارم حفظ آبروی مردم است. فکر نکنیم که ما هرچه آبرو بریزیم، بهتر است. الآن بالاترین ضرری که به کشور خورده آبروریزی است. آبروی اشخاص نباید بریزد. چرا این فسادها بهوجود آمده است؟ چون آبروها رفته است. آیا آبرویمان را رهبر برده است؟ خیر؛ ایشان که به همه نظام آبرو داده است. آبرویمان را اقتصاد برده است و از لحاظ اقتصادی و مفاسد اقتصادی آبرویمان رفته است.”
مرحوم طباطبایی در ادامه در پاسخ به ادعای کروبی چنین گفته بود”هرکس در دوران مسئولیتش مسئول زمان خودش است و رهبر در حد اعلی نظارت و نظارت بالا دارد و راهنمایی و ارشاد میکند و بقیه کارها با مجریان است. همان کس که نامه نوشته {کروبی} زمانی جزو مجریان مملکت بوده که باید از خانواده شهدا و مجلس سؤال کنیم که ببینیم چهکارها کرده.”
انتهای پیام/ تسنیم