سرویس: اقتصادی » کشاورزی و دامپروری 21:52 - جمعه 22 فروردین 1393

مدیر کانون خبرگان کشاورزی استان در گفتگو با اصفهان شرق

راهکار مشکلات کشاورزی اجرای مصوبات سفر وزیر نیروست

اسفندیار امینی گفت: خبرهای خوبی در راستای سفر وزیر نیرو به اصفهان مطرح شد که می توان توقف برداشت آب توسط بخش صنعت های آب بر را از جمله این مصوبات دانست.

اسفندیار امینی مدیر کانون خبرگان کشاورزی استان در گفتگو با اصفهان شرق با اشاره به جلسه وزیر نیرو در اصفهان و نتایج حاصل در این جلسه اظهار داشت: بهترین خبرهای سفر وزیر نیرو به اصفهان مصوبه اخیر شورای عالی آب کشور مبنی بر پذیرش این واقعیت تاریخی است که مطابق اسناد و قوانین موجود، آب رودخانه ی زاینده رود اصلی و طبیعی که سرچشمه آن چشمه دیمه میباشد به اضافه تونل اول کوهرنگ متعلق به حقابه داران آن( کشاورزان و گاوخونی ) می باشد.

مدیر نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان مصوبه دیگر شورایعالی آب در خصوص توقف برداشت آب توسط بخش های صنعت و فضای سبز از رودخانه و تامین نیازهای این بخش ها از محل تصفیه پساب های موجود را از دیگر مصوبات مثبت جلسه ی وزیر نیرو دانست و خاطر نشان کرد: در شورای عالی آب مصوب شد در یک پروسه زمانی کلیه ی برداشت های بخش صنعت از رودخانه زاینده رود و چاه ها متوقف و از پسآب فاضلاب شهری استفاده کنند که انشاالله بتوانیم این طرح را عملیاتی کنیم.

وی مهم ترین راهکارهای حل مشکل را اجرای مصوباتی که وزیر محترم نیرو در جلسه ی 19 فروردین 93 اصفهان عنوان کردند دانست و تصریح نمود: د ر راستای مسائل حوضه آبریز زاینده رود، در گذشته بسیاری از قوانین نادیده گرفته شده لذا به طریق اولی مصوبات شورای عالی آب هم میتواند زیر پا گذاشته شود لذا ضروری است که این بار همه ظرفیت های دولت و مردم برای اجرای این مصوبات بکار گرفته شود و شبکه نظام صنفی کشاورزی استان و شهرستان ها بویژه شهرستان اصفهان برای تحقق این مصوبات تمام توان و امکانات خود را در اختیار مدیریت استان و کشور قرار می دهد.

امینی به اجرای تونل بهشت آباد اشاره نمود و تصریح نمود: در این سفر وزیر نیرو گفت که در نظر است به جای احداث تونل بهشت آباد، مقدار250 میلیون متر مکعب آب بوسیله پمپاژ و جایگزین با احداث تونل بهشت آباد، به زاینده رود انتقال داده شود.

وی ضمن ابراز نگرانی گفت: این تصمیم اگر بخواهد عملیاتی شود مشکلات ذیل را در بر دارد:

– اجرای تونل بهشت آباد مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی را دارد و قانون میباشد لذا هیچ نهاد و شورایی جایگاه قانونی تغییر در این تصمیم را ندارد مگر خود مجلس.

– طرح انتقال آب از بهشت آباد بوسیله اجرای تونل از قبل انقلاب بارها در دولت های مختلف مطرح شده و هم مطالعات قبل از انقلاب و هم در حدود 12 سال اخیر نیز مطالعات تکمیلی آن انجام شده و مطابق بررسی های کامل علمی تصمیم گیری شده و تغییر تصمیم توسط وزارت نیرو در پند ماه اخیر همانگونه که مغایرت قانونی دارد، وجاهت علمی هم نمیتواند داشته باشد.

– متاسفانه در گذشته تحت تاثیر فشارهای سیاسی تصمیماتی در حوضه های آبی کشور بویژ در مورد لغو مدیریت یکپارچه حوضه های آبی کشور اتخاذ گردید که آثار زیان های ماندگار آن در همه حوضه ها و دریاچه ها و تالاب ها مشهود است و دلیلی وجود ندارد تصمیم های دیگری که بصورت مشابه و خارج از حدود کارشناسی بی غرض و قانون اتخاذ گردد، نتاج و آثاری متفاوت با گذشته داشته باشد.

– جای تعجب است وزارت نیرو به این عظمت که قرار است انشاالله برای همیشه آینده و تاریخ و در سده ها و هزاره های آینده آبرسانی به فلات مرکزی بنماید را مشمول صرف انرژی پمپاژ بنماید. در حالیکه شاید هزینه های اولیه اجرای طرح از طریق تونل مختصری نسبت به پمپاژ و احداث لوله بیشتر باشد که این هزینه در چند سال اول راه اندازی طرح مستهلک میشود ولی هزینه انرژی و نگهداری و تعمیرات و غیره برای همیشه باقی خواهد بود .البته طبیعی است که در مناطقی که امکان احداث تونل و انتقال آب بدون صرف انرژی نیست و یا مسافت زیاد است چاره دیگری نیست.

– آب حاصل از احداث تونل بهشت آباد صرفا متعلق به استان اصفهان نیست و چندین استان را مشمول میشود که دورترین آنها استانهای یزد و کرمان میباشند که هم اکنون قریب 600 کیلومتر لوله های آن از قبل احداث شده و آب انتقال میدهد و به گفته وزیر اگر تونل بهشت آباد اجرا نشود مجدد باید لوله جدیدی احداث گردد و لوله گذاری های قبلی از حیث انتفاع خارج گردد در این صورت سوال اینجاست که آیا شرعا مسوولین مجازند با منابع ملی کشور اینگونه عمل کنند ؟ و آیا تدابیر دولت تدبیر اینگونه باید باشد؟

– نمایندگان محترم مردم شریف استان اصفهان هم متوجه باشند که باید به افکار عمومی که حدود ده سال است در تمام محافل انتخاباتی و غیره از زبان آنها نوید اجرای تونل بهشت آباد را شنیده اند پاسخ بدهند.

وی با اشاره به مصوبه تصویه فاضلاب شهرستان این پساب را مطالبه ی حقابه داران شرق اصفهان عنوان کرد و خاطر نشان کرد: مطابق تصویب نامه ی شماره 4322 مورخ 5 خرداد 1333 هیئت وزیران، پساب فاضلاب شهرستان متعلق به حقابه دار شهرستان اصفهان است و به لحاظ حقوقی و قانونی هیچ نهادی حق فروش آن را ندارد.

 

همچنین بخوانید:

2 نظر در مورد “راهکار مشکلات کشاورزی اجرای مصوبات سفر وزیر نیروست”

  1. علیرضا گفت:

    ببخشید مسئولین اگه آب پمپاژ بشه چیش گیر ما شرق اصفهانی ها میاد…

  2. نسیم 93 گفت:

    برای مهندس امینی آرزوی موفقیت دارم..

    واقعا دلسوزانه حرف مردم را بیان کرد….

    خدا کمک همه دلسوزان بکند.

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.