سرویس: اقتصادی » راه و شهرسازی 10:40 - سه شنبه 30 خرداد 1396

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان:

جذابیت به بافت‌های تاریخی اصفهان باز می‌گردد

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: هسته مرکزی شهر به بافت فرسوده تبدیل شده است و از درون در حال پوسیدن و از بیرون در حال فربه شدن است.

به گزارش اصفهان شرق، سید جمال الدین صمصام شریعت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت‌های سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان اظهار کرد: سازمان نوسازی و بهسازی، سازمان بسیار فعالی در زمینه ساماندهی بافت‌های تاریخی و فرسوده است و طرح‌های متعددی برای مرمت بافت‌های فرسوده در دستور کارش قرار دارد.

وی افزود: مرمت ابنیه، مرمت پل‌ها، کاروانسراها، عصارخانه ها، بازارچه‌ها، مرمت بازار بزرگ اصفهان و تمام کف سازی‌ها و بدنه سازی‌ها در محلاتی همچون دردشت، جلفا، جویباره و… از جمله اقدامات سازمان نوسازی و بهسازی است که در راستای احیای بخشی از تاریخ اصفهان عمل شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۹۴۰ پروانه ساختمانی با متراژ ۷۵۷ هزار و ۲۱۴ مترمربع صادر شده است که عدد قابل ملاحظه‌ای است و نسبت به سایر کلان شهرها آمار خوبی قابل توجهی است. این آمار نسبت به سال گذشته کمتر ولی از نظر متراژ یک درصد بیشتر است و  پیش بینی شده است که آمار صدور پروانه ساختمانی در نیمه دوم سال افزایش پیدا کند.

صمصام شریعت اظهار کرد: در سال گذشته چندین کتاب در حوزه معماری و شهرسازی تالیف شده است و این اتفاقی بی نظیر است که از نظر تقاضا، چاپ کتاب و نشریه الکترونیکی و مطالبی که در آن درج می‌شود پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم و سعی شده است تا پیشرفت‌های جهانی در حوزه شهرسازی را رصد و بومی سازی کنیم و توسعه پایدار شهری را مد نظر قرار دهیم.

وی تاکید کرد: طرح تفصیلی که پس از 15 سال ابلاغ شد اشکالات متعددی داشت که شناسایی و حدود 800 مورد برای بررسی به کمیسیون ماده پنج فرستاده شده است. در سال 95 تنها 311 مورد از آن مطرح شد اما بیش از 300 مورد از آن هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: طرح تفصیلی در دنیا منسوخ شده است و درصد تحقق پذیری این طرح‌ها بسیار کم است و انجام این طرح به کلان شهرها سپرده شد و شهر اصفهان هم با همکاری وزارت راه و شهرسازی این طرح‌ها را تهیه کرده است. شهرداری هم تنها هزینه تدوین این طرح را پرداخت کرده و در آن دخالتی نداشت است، بهتر است اگر وزارت راه و شهرسازی قصد تهیه چنین طرح‌هایی را دارد خود هزینه‌های آن را پرداخت و در نهایت طرح را به شهرداری ابلاغ کند.

صمصام شریعت افزود: در طرح‌های تفصیلی، اقتصاد شهری دیده نشده است در صورتی که این موضوع رکن اصلی کار است.

وی تاکید کرد: هسته مرکزی شهر به بافت فرسوده تبدیل شده است و از درون در حال پوسیدن و از بیرون در حال فربه شدن است. این سیاستی غلط است و باید جاذبیت هایی در آن به وجود آید که امکان اسکان مجدد را پیدا کند و امکانات این مناطق با مسائل روز شهری تطبیق پیدا کند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اظهار کرد: در بسیاری از شهرهای دنیا گران‌ترین املاک در بافت‌های تاریخی است در صورتی که در شهرهای ما این گونه نیست و البته این جذابیت به این محل‌ها در حال بازگشت است و باید بافت‌های تاریخی شهری احیا و قابل استفاده شود.

صمصام شریعت در خصوص گستره طرح‌های ویژه شهرداری اصفهان گفت: جمعیتی که در افق “طرح بازنگری شهری” برای شهر اصفهان پیش بینی شده است ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است که به این رقم بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر حدود 450 هکتار به عنوان گستره طرح‌های ویژه، 50 هکتار میدانچه، ۱۵ منطقه شهری، ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی مسکونی اعم از موجود و توسعه در نظر گرفته شده است. اکنون حدود ۷۰۰ هزار خانه در کلان‌شهر اصفهان وجود دارد و حدود ۳۶۰ هکتار اراضی آموزشی، حدود 188 هکتار ورزشی، ۵۰ هکتار پارکینگ، هزار و 100 هکتار فضای سبزعمومی و حدود ۳۰۰ هکتار باغات و اراضی کشاورزی داخل محدوده در شهر اصفهان دیده شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اظهار کرد: آمار تخلفات ساختمانی قدری کاهش یافته است و به دلیل الکترونیکی شدن سیستم‌ها تخلف به کمیسیون‌های ماده 100 اعلام می‌شود و پاسخ آن به شهرداری‌های مناطق ارسال می‌شود و پاسخ استعلامات نیز در غالب پیامک به افراد ارسال خواهد شد.

انتهای پیام/ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.