سرویس: اجتماعی 08:00 - شنبه 28 اسفند 1395

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان

کانون های مساجد در محوریت احیا کارکردهای مساجد/ مسجد محل اتحاد مردم است

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه اصفهان گفت: اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد در محوریت احیا کارکردهای مساجد قرار دارند.

به گزارش اصفهان شرق،  حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه اصفهان به مناسبت دهه نکوداشت کانون های فرهنگی هنری مساجد اظهارداشت: مساجد از صدر اسلام تاکنون دارای ظرفیت ها و کارکردهای متعددی بوده اند اما در مقاطعی از تاریخ این کارکردها مغفول مانده است.

وی افزود: مساجد پایگاه مدیریت تامین نیازهای هر منطقه هستند و فعالیت های مهم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حل اختلاف، ترویج معروفات و مواردی از این قبیل در مساجد مدیریت و عرضه به جامعه می شود.

حجت الاسلام معتمدی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد بستر ارزشمندی را برای انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و احیا کارکردهای این مراکز ایجاد کرده اند، تصریح کرد: اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد در محوریت احیا کارکردهای مساجد قرار دارند که فعالیت های قرآنی، تشکیل قرض الحسنه، ترویج فرهنگ ناب اسلامی تشکیل گروه های هنری مانند سرود و تئاتر، تشکیل هسته های پژوهشی، کارآفرینی، فعالیت های علمی، فناوری و پژوهشی از جمله فعالیت های این مراکز است.

وی با بیان اینکه مساجد بالاترین اماکن در فعالیت های دینی و عبادی است، گفت: مسجد بالاترین مکان برای عبادت در روی زمین هستند اما نباید تنها به این یک کارکرد مهم آن اکتفا کرد زیرا در دین اسلام تاکید بر دانش افزایی، علم اندوزی، کمک به دیگران نیز داشته که در کنار فعالیت عبادی نیز می توان به این موضوعات پرداخت.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان ادامه داد: مساجد نباید تک بعدی باشند بلکه باید برنامه های مختلف و متنوع فرهنگی و اجتماعی را اجرا کنند و در تامین نیازهای هر منطقه نقشی داشته باشند.

وی با بیان اینکه هزار و 800 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان اصفهان تاسیس شده خاطرنشان کرد: فعالیت هزار و 300 باب کتابخانه، تشکیل 200 هسته پژوهشی، اجرای طرح تلاوت نور در بیش از سه هزار مسجد، تشکیل گرو های هنری، ارائه برنامه های آموزشی، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی از جمله اقدامات این حوزه است که در کنار نماز در مسجد اجرا می شود.

مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: این فعالیت ها موجب جذب جوانان و نوجوانان به مسجد شده و ایده های ناب جوانان و نوجوانان از دل این کانون ها و از مساجد به رشد و تعالی رسیده است.

وی یادآورشد: جایگاه مسجد در روی زمین جایگاه موثر و مهمی است که باید فعالیت های کانون های مساجد نیز فعالیت های شاخص و متناسب با نیازهای جامعه باشد و کسانی که مخلصانه در این مسیر گام برمی دارند از اجر و پاداش خداوند در دنیا و آخرت بهره می برند.

حجت‌الاسلام معتمدی بابیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد، گفت: ٢٢ هزار کانون فرهنگی و هنری مسجد در سطح کشور فعالیت دارد که استان اصفهان نزدیک به یک‌دهم یعنی هزار و ٨٠٠ کانون فرهنگی هنری مسجد را در خود جای‌داده است، همچنین یک هزار و ٣٠٠ کتابخانه هم در سطح مساجد راه‌اندازی و تجهیز شده‌اند.

 

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه این کانون‌ها توسط مردم اداره می‌شوند، ادامه داد: هر شب در بیش از سه هزار مسجد استان اصفهان تلاوت قرآن صورت می‌گیرد، ضمن اینکه هسته‌های علمی و پژوهشی هم در کانون‌های فرهنگی مساجد تشکیل‌شده است.

 

گفتنی است استان اصفهان تا سال ۱۳۸۴ دارای ۱۱۴ کانون فرهنگی هنری بوده است و در حال حاضر با فعالیت ۱۸۰۰ باب کانون به عنوان اولین استان از لحاظ کمی و کیفی در فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد شناخته شده است.

انتهای پیام/شبستان

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.