مسئول قرارگاه سازندگی ناحیه امام علی(ع):
40 درصد از آب کشاورزی روستای چریان هدر می رود/ لزوم فرهنگ سازی در مصرف آب کشاورزی و الگوی کشت صحیح
حیدری گفت: عمده مشکلات کشاورزان انتقال آب از محل تحویل تا زمین های کشاورزی است که مقرر شد با همکاری فرمانداری و جهاد کشاورزی راهکارهای رفع این هدر رفت آب بررسی شده و بهترین راه حل اجرایی شود.
مشکلات بخش کشاورزی روستای چریان براآن جنوبی با حضور مسئول قرارگاه سازندگی ناحیه امام علی(ع) اصفهان بررسی شد.
مسئول قرارگاه سازندگی ناحیه امام علی(ع) در گفتگو با اصفهان شرق اظهار کرد: عمده مشکلات این کشاورزان انتقال آب از محل تحویل تا زمین های کشاورزی است که مقرر شد با همکاری فرمانداری و جهاد کشاورزی راهکارهای رفع این هدر رفت آب بررسی شده و بهترین راه حل اجرایی شود.
محمد حیدری ادامه داد: آب مایه حیات لقب گرفته است اما به درستی، اهمیت حیاتی آن درک نشده است و با وجود هشدارهای زیاد در خصوص خطر خشکسالی، آن طور که شایسته است، بحران آب مورد توجه و رسیدگی مسئولان و نهادهای مربوطه قرار نگرفته است.
وی افزود: مسأله کم آبی در استان اصفهان و خصوصاً شرق اصفهان بسیار جدی است اما کسی آن را جدی نمی گیرد، گویا معنای واقعی هشدار، به علت تکرار زیاد اهمیت خود را از دست داده و به نوعی همه در برابر این واژه واکسینه شده اند.
مسئول بسیج سازندگی ناحیه امام علی(ع) با بیان این که واقعیت این است که هدر رفت آب در ایران به یک بخش اختصاص نداشته و بخش های گوناگونی در مصرف نادرست منابع آبی دخالت دارند؛ تصریح کرد: کشاورزی سنتی، تغییر الگوی کشت بر اساس هزینه و سود اقتصادی، صنعت، مصارف خانگی، شبکه آب رسانی فرسوده، مدیریت نادرست منابع آبی، افزایش جمعیت، تغییر اقلیم، توسعه ی ناپایدار و … از عوامل به وجود آورنده این وضعیت هستند.
حیدری خاطر نشان کرد: پیش از تمامی اقدام ها برای حل بحران آب و خشکسالی ناشی از کمبود آب در استان، لازم است شیوه کشاروزی و کشت مورد بازبینی جدی قرار گیرد چرا که هنوز بخش عمده ای از کاشت محصولات کشاورزی به روش سنتی صورت می پذیرد.
وی در ادامه گفت: همچنین در برخی مناطق کشت نوع محصول با شرایط محیطی و جغرافیایی همخوانی و تناسب نداشته و همین امر افزون بر کاهش بازدهی فیزیکی در محصولات سبب هدررفت چند برابر آب شده است.
مسئول قرارگاه سازندگی ناحیه امام علی(ع) با اشاره به این که فرهنگ سازی در مصرف آب کشاورزی و الگوی کشت صحیح از دیگر امور قابل توجه است؛ اظهار کرد: این موضوع تا اندازه زیادی در برون رفت از وضعیت نامناسب آبی کمک خواهد کرد، حرکت از سوی کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی و آبیاری قطره ای نیز از دیگر گام های جدی و مؤثر در زمینه رفع بحران آبی است.
حیدری به میزان هدررفت آب بخش کشاورزی اشاره و بیان داشت: بیشترین درصد اتلاف منابع آبی کشاورزی به علت عدم استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته آبیاری است، پس میتوان با تغییر نگرش و اصلاح سیستم کشاورزی و آبیاری، بخشی از این هدررفت عظیم را به چرخه تولید و استفاده برگرداند.
وی در پایان یادآور شد: روش آبیاری تأثیر قابل توجهی در افزایش راندمان و بهرهوری آبیاری دارد بهطوریکه با حرکت از آبیاری سنتی غرقابی به سمت آبیاری قطرهای این بهرهوری را کشاورزان در برداشت محصولات درک خواهند کرد.
انتهای پیام/شریفی