سرویس: اجتماعی 08:00 - چهارشنبه 21 مهر 1395

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

عزاداری تابلوی تمام نمای اندیشه حسینی است/ نباید بر اساس سلیقه خود مراسم عزاداری را تغییر دهیم

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه عزاداری‌ها باید تابلوی تمام نمای اندیشه، تفکر، رفتار و عملکرد سید و سالار شهیدان باشد، گفت: در گذشته روز عاشورا افراد کفن می‌پوشیدند و شمشیر به دست می‌گرفتند و لبه شمشیر به سمت مقابل بود اما به مرور زمان و با نقشه انگلیسی‌ها این شمشیر به فرق سر افراد فرود آمد.

به گزارش اصفهان شرق، حجت‌الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،  درباره بدعت‌ها و خرافه‌های وارد شده به عزاداری‌های محرم و عاشورا، اظهار کرد: در شرع تنها به ما اجازه داده شده است متناسب با شأن و شئون ائمه معصوم و بر اساس سنت های تعیین شده گام برداریم.
وی با بیان اینکه اعمالی که انسان اجرا می‌کند به تعبیر آیت الله حائری یزدی مانند نقشه راهی می‌ماند که اگر انسان از آن –حتی ذره‌ای- خارج شود از مسیر منحرف خواهد شد، افزود: ما حق نداریم بر اساس سلیقه و تشخیص خود در مراسم عزاداری ائمه معصوم تغییر ایجاد کنیم چراکه عبادات ما مانند کلیدی است که اگر در دندانه‌های آن –جزئیات نحوه عبادت- تغییری ایجاد شود کارایی خود را برای هدف ما از دست می‌دهد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه باید در چارچوب شرع و شریعت عملی را انجام دهیم تا مورد رضایت خداوند و پسند ائمه معصوم باشد، تصریح کرد: عزاداری یکی از سنت‌های حماسی است که تابلوی تمام نمای اندیشه، تفکر، رفتار و عملکرد سید و سالار شهیدان باشد؛ ما نباید بر اساس سلیقه و برداشت خود مراسم را تغییر دهیم.
وی ابراز تأسف کرد: تغییرات بسیاری در عزداری‌ها امروز شاهد هستیم؛ هم در شعر و محتوای نوحه خوانی‌ها این تغییرات مشاهده می‌شود و ما شاهد نوحه های بی‌محتوا و بیهوده هستیم که هیچ خاصیتی ندارد؛ برای نمونه می‌گوییم ابروی فلان شهید کربلا کمان است، چشمانش زاغ است؛ این اشعار در شأن امام حسین(ع) و یاران ایشان نیست.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی برای نمونه شعر «آمدم در کربلا تا نهضت خون و شرف برپا کنم» را یک شعر معنادار دانست و اشاره کرد: ما باید در نوحه‌ها فلسفه نهضت عاشورا را بیان کنیم.
وی درباره شیوه عزاداری‌ها بیان کرد: طبل‌های بسیار بزرگی را که از ژاپن، کره یا چین وارد می‌کنند یا آلات موسیقی در عزاداری‌ها به کار می‌برند به هیچ وجه تناسخی با عزاداری شیعی ندارد؛ ما در حماسه عاشورا موسیقی حماسی داشته‌ایم و باید موسیقی به کار رفته در عزداری‌های حسینی روحیه سلحشوری و جهاد در شنونده‌ها ایجاد کند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه گاه برخی ابزار آلاتی را در عزاداری‌ها می‌بینیم مبدأ و مبنای اسلامی ندارد، ادامه داد: علامت‌های فلزی به کار رفته در هیئت‌های عزاداری نه تنها هیچ سابقه اسلامی ندارد، بلکه نوعی صلیب است که در فیلم‌های مسیحی شاهد هستیم و میراث مسیحیت است.
وی دیگر ابزاری که مبنای اسلامی ندارد را قمه دانست و بیان کرد: در مورد قمه دو مسئله وجود دارد؛ یکی اینکه از نظر فقهی استفاده از چنین چیزی جایز است یا خیر؛ که با دلایل گوناگون برخی از بزرگان آن را جایز نمی‌دانند چراکه به جسم زیان می‌رساند؛ ضمن اینکه بر اساس نظر علامه مرتضی عسگری «قمه زنی بدعت و رهاورد نقشه انگلستان است و در گذشته روز عاشورا افراد کفن می‌پوشیدند و شمشیر به دست می‌گرفتند و لبه شمشیر به سمت مقابل بود اما به مرور زمان و با نقشه انگلیسی‌ها این شمشیر به فرق سر افراد فرود آمد».
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی تأکید کرد: مسئله دیگر در مورد قمه زنی این است که امروز خدمت به اهل بیت و شناساندن امام حسین به وسیله قمه و زنجیرهای تیغ دار سبب توهین غیرمسلمانان به ائمه می‌شود؛ زمانی که ما از شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی می‌توانیم امام حسین(ع) را معرفی کنیم این چه شیوه مشمئز کننده‌ای است که برخی انتخاب کرده‌اند.
وی معتقد است: ما هم در محتوا، هم در شیوه و هم در ابزار عزاداری باید تجدید نظر بکنیم که این حماسه به یک مراسم بی‌خاصیت و بی روح تبدیل نشود.

انتهای پیام/ایمنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.