مدیر کل صدا و سیمای مرکز اصفهان:
صدا و سیمای اصفهان از تولید و توزیع برنامه های فرهنگی موبایلی حمایت می کند/ شاهد برنامه های بهتری در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب خواهیم بود
احمدی افزادی با استقبال از پویش مردمی مدافعان حریم خانواده اعلام آمادگی کرد، این کارگروه هر ماه یکبار در همین سازمان برگزار شود و ماحصل آن به صورت تولید برنامه های مفید فرهنگی هر هفته از شبکه اصفهان به روی آنتن برود
به گزارش اصفهان شرق، صدا و سیمای مرکز اصفهان میزبان پویش مردمی «مدافعان حریم خانواده» بود که این پویش همزمان با رهپیمایی با شکوه مردم اصفهان در ۲۱ تیرماه و به منظور مطالبه قانون عفاف و حجاب با تصویب ۲۱ بند اجرایی تشکیل شد.
پویش مردمی مدافعان حریم خانواده هر ماه با حضور در یکی از دستگاه های نظارتی، اجرای این ۲۱ بند را به مسئولان اجرایی یادآوری می کند و در پایان سال نیز مجددا به سراغ همین مسئولان خواهد رفت و اجرای دستورالعمل ها را پیگیری خواهد کرد.
در ابتدای جلسه اعضای پویش، معضلاتی از قبیل عدم نمایش جلوه حقیقی حجاب در قاب تلویزیون، به کارگیری بازیگرانی که در کادر دوربین صداوسیما با حجاب ظاهر می شوند ولی در شبکه های مجازی عکس های زننده ای از خود پخش می کنند، کمبود برنامه های غنی فرهنگی در امتداد حجاب و عفاف، عادی جلوه دادن روابط دختر و پسر نامحرم و … را از مدیرکل سازمان صدا و سیمای استان اصفهان مطالبه کردند.
مسعود احمدی افزادی مدیر صدا و سیمای مرکز اصفهان در ادامه در رابطه با مسئولیت سنگینی که بر عهده سازمان صدا و سیما قرار دارد گفت: امروزه ما در دوره چهارم عصر ارتباطات یعنی عصر تنش اطلاعات قرار داریم به گونه ای که اطلاعات خودش را از هر کجا و به هرشکلی تحمیل می کند لذا آسمان جمهوری اسلامی ایران منحصر به رسانه ملی نیست و بیش از ۲۲۰ شبکه فارسی زبان معاند، ۱۷ ماهواره جهانی و دوهزار شبکه کلی در حال فعالیت می باشند.
وی با یادآوری اینکه در دهه ۶۰ رسانه ملی تنها رسانه کشور بود و البته امروز دیگر ماهواره ها جای خود را به شبکه های تلفن همراه داده اندادامه داد: هر گوشی به یک رسانه کامل تبدیل شده است و این یعنی ما امروز در کنار این رسانه ها قرار گرفته ایم.
شبکه های تنش زای اطلاعاتی
وی در رابطه با انواع رسانه ها و نحوه ارتباط با آن ها گفت: برخی از رسانه ها دارای ارتباطات تک سر هستند، یعنی رسانه آن کاملا مشخص است، دسته ای از رسانه ها دارای ارتباط سر به سر هستند و کاملا با ما در تعامل هستند اما دسته ای دیگر دارای ارتباط بی سر هستند یعنی طرف مقابل ما مشخص نیست و نمی دانیم از کدام جبهه محتوای رسانه ای آن تزریق می شود که شبکه های مجازی نیز از همین نوع رسانه ها هستند.
مدیر سابق شبکه البرز در رابطه با شبکه های تنش زای اطلاعاتی افزود: این شبکه ها ابتدا کار خود را به صورت متنی (پیامکی) آغاز کردند و در سال ۸۸ آغازگر فتنه بودند و در ادامه متن ها جای خود را به پیام های چندرسانه ای به وسیله شبکه های مجازی داد و با استفاده از سخت افزار و نرم افزار خاص، اطلاعات تنش زا را به افراد تزریق کردند و تاثیر آن در رفتارهای اجتماعی قابل مشاهده است.
وی در رابطه راهکارهای مقابله با شبکه های بی سر افزود: سازمان صدا و سیما به زودی شورای فضای مجازی را بازسازی خواهد کرد اما آنچه موثر و مفید است مقابله فردی با این رسانه ها است و خط مقدم این مقابله از افراد مومن، حوزه ها، آموزش و پرورش و جامعه تاثیرگذار و انقلابی تشکیل می شود لذا اگر تمام مطالباتی که از شورای عالی فضای مجازی وجود دارد را کسی پیگیری نکند، مسئله حل نخواهد شد.
عضو انجمن محققان و بنیاد حکمت اسلامی صدرا با بیان گلایه از دستگاه هایی که در اجرای وظایف اجرایی خود اهمال می کنند و تمام تقصیرها را به گردن رسانه ملی می اندازند بیان کرد: مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند: «مائیم و رستم و یک دست اسلحه، مائیم و یک رسانه ملی». لذا رسانه ملی به تنهایی نمی تواند در مقابل هجمه های سنگین دشمنان عملیات کند.
ماهیت رسانه ملی
دکتر احمدی در رابطه ماهیت رسانه ملی اظهار کرد: ماهیت رسانه ملی در اکثر مواقع «انعکاسی» است، بطوری که ابتدا می بایست حرکتی انجام شود سپس رسانه ملی آن را انعکاس دهد و یک جریان به وجود بیاید.
به اعتقاد این مسوول،ر در مواقعی همچون دهه فجر، ایام محرم و صفر این ماهیت به صورت جریان سازی است فلذا باید دستگاه های انقلابی حرکتی را آغاز کنند تا رسانه ملی آن را انعکاس دهد و این همان جریانی بود که در زمان دفاع مقدس به راه افتاد و ما تنها گوشه ای از آن را منعکس کردیم.
وی در ادامه در رابطه با حادثه عاشورای ۸۸ بیان کرد: آن زمان با وجود اینکه بسیاری از موانع امنیتی با انعکاس این خبر ممانعت می کردند ولی رسانه ملی به این نتیجه رسید که این حادثه باید منعکس شود و نتیجه این امر، حماسه جاوادانه ۹ دی را رقم زد.
مدیر صدا و سیمای مرکز اصفهان افزود: امروز برای هر حرکت فرهنگی نیاز به یک پیوست رسانه ای است و می بایست خط تولید رسانه از خط تولید فرهنگ بگذرد.
حمایت از تولیدات فرهنگی موبایلی/ علت اشتباهات صداوسیما
وی ادامه داد: سازمان صدا و سیمای استان اصفهان از تولید و توزیع برنامه های فرهنگی موبایلی حمایت می کند لذا با توجه به اینکه تولید کارهای حرفه ای نیازمند وقت و هزینه بسیار است و در عرصه تنش اطلاعات کاربرد چندانی ندارد امروز نیازمند تولید چنین محتواهایی هستیم.
وی افزود: البته گروه ها و نهادهای انقلابی و مردمی همچون بسیج، بنیاد شهید، ستاد احیای امربه معروف و… شروع به تولید محتوای رسانه ای و فرهنگی کرده اند و بسیار جای تقدیر و تشکر دارد اما لازم است کلیه دستگاه های اجرایی در این امر سهیم شوند و رسانه ملی از عموم جامعه نیز این امر را مطالبه می کند.
احمدی افزادی در رابطه با علت اشتباهات صدا و سیما گفت: رسانه ملی به دلیل حجم بالای کاری که بر عهده دارد و می بایست کلیه جبهه ها را رصد کند و تمامی هجمه ها را پاسخگو باشد، گاهی دچار خطا و اشتباه نیز می شود و همواره لازم است این اشکالات از جبهه های مردمی گوشزد گردد.
وی ادامه داد: البته لازم است این اشکالات به صورت خصوصی بیان شود تا از تخریب رسانه ملی (تنها رسانه نظام) در دید عموم جلوگیری شود لذا رسانه ملی هم این قول را به عموم می دهد که برای اصلاح این مشکلات تلاش لازم را انجام دهد.
وی در رابطه با نقش سنگینی که رسانه ملی بر عهده دارد افزود: در یکی از جلساتی که رئیس سازمان صدا و سیما با رهبر معظم انقلاب داشت معظم له فرموده بودند: اگر یک نفر به خاطر برنامه های شما از رسانه ملی زده شود و پای رسانه های بیگانه بنشیند روز قیامت مسئول خواهید بود. لذا مرگ ما زمانی خواهد بود که فردی تلویزیون را خاموش کند و پای رسانه دیگری بنشیند.
مثلث میل، نیاز، مصلحت
وی افزود: ما در مثلث میل و نیاز و مصلحت مخاطب قرار داریم و همواره می بایست بین این سه ضلع حرکت کنیم لکن تمامی این اضلاع باید در چهارچوب جمهوری اسلامی ایران قرار داشته باشند.
این مدیر ارشد رسانه ملی در رابطه با بخشی از برنامه های فرهنگی تولید سیمای اصفهان بیان کرد: در برنامه سحرهای ماه مبارک رمضان امسال برای اولین بار فایل صوتی سخنان علمای گذشته ای همچون حاج آقا رحیم ارباب را پخش کردیم که بازتاب گسترده ای در سطح استان داشت.
این مدیر رسانه ای ادامه داد: تشیع پیکر پاک و بهشتی شهید اسحاقیان در برنامه سحرگاه ماه مبارک رمضان، همچنین تشییع پیکر شهدای غواص در برنامه زنده رود که یک برنامه پرمخاطب است از برنامه های بی نظیر سیمای اصفهان بود که موجب شد مخاطبان عزیز شش میلیون صلوات را نثار روان پاک شهدا کنند.
وی تاکید کرد: اجرای این برنامه ها موجب می شود ذائقه مخاطبین به سمت معناگرایی سوق پیدا کند.
برنامه های ویژه/ افت شدید بودجه صداوسیما
وی در رابطه برنامه های ویژه قشر نوجوان افزود: با توجه به اینکه صدا و سیما برای کودکان و جوانان برنامه داشت لکن قشر نوجوان از دید ما مغفول مانده بود، بر آن شدیم تا گروه های سرود نوجوانان را در سطح استان پوشش رسانه ای دهیم که نتیجه بسیار خوبی را در پی داشت.
مدیر اسبق شبکه شما در رابطه با دخیل کردن خانم های چادری در برنامه های صدا و سیما برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب افزود: عدم وجود این امر یکی از ایرادات اساسی بود که خود ما هم به سازمان داشتیم لکن اخیرا این ضعف بسیار کم رنگ شده و در ادامه شاهد اتفاقات بهتری در این زمینه خواهیم بود.
احمدی در ادامه تاکید کرد: البته متاسفانه رسانه ملی با یک افت شدید بودجه ای نیز روبرو است که کار را برای ما مشکل کرده است.
مدیر صداوسیمای مرکز اصفهان در پاسخ به سوالی در رابطه علت تعطیلی برنامه آینه افزود: این برنامه دارای نقاط ضعفی بود که فعلا متوقف شد تا با بررسی و اصلاح آن در آینده با نقاط قوت بیشتری به کار خود ادامه دهد.
وی افزود: بنده معتقدم این کارگروه باید هر ماه یکبار در همین سازمان برگزار گردد و ماحصل آن به صورت تولید برنامه های مفید فرهنگی هر هفته از شبکه اصفهان به روی آنتن برود.
انتهای پیام/صاحب نیوز