غذا، بحران جدید قرن حاضر؛
پس از یهودیان نوبت به مسلمانان رسید!/ برنامه چین برای غذای مسلمانان چیست؟
فارن پالیسی در گزارشی به دلایل عدم موفقیت چین در تسلط بر بازار غذای حلال مسلمانان نوشته و تاکید کرده است که این کشور شاید طی سال های آتی بتواند این بازار را نیز در اختیار بگیرد.
به گزارش اصفهان شرق، بعید است در مکه و مدینه گشت و گذار کنید و جایی باشد که جنس چینی در آن پیدا نشود. ساخت چین، از لباس تا جانماز و چای را فرا گرفته و کوچک و بزرگ با آن زندگی خود را سر می کنند.اما یکی از بزرگترین بازارهای عربستان که از دست چین جان سالم به در برده بازار مواد غذایی است. عربستان بیش از ۹۰ درصد مواد غذایی خود را از خارج از کشور وارد می کند. بیسکویت را از اروپا، روغن پخت و پز را از مالزی و ماهی را از تایلند.
بازار مواد غذایی حلال در دنیا بالغ بر ۶۵۰ میلیارد دلار درآمد دارد و علی رغم فشار دولت چین به کارخانه ها، این کشور فقط یک دهم درصد آن را در اختیار گرفته است.این بازار طی چند سال آینده به ۱.۶ تریلیون دلار خواهد رسید؛ چرا که رشد جمعیت در جوامع مسلمان بیش از هر جای دیگری در جهان است. از طرفی رشد شهرنشینی باعث شده است که مسلمانان ترجیح دهند به جای تولید مواد غذایی به خرید آن مبادرت ورزند.
چین در سال های گذشته تلاش کرده بود تا بازار مواد غذایی یهودیان (کوشر) را به دست آورد. در اواخر سال ۲۰۰۵ این کشور سریع ترین رشد صادرات کوشر به دیگر کشورها را به دست آورد تا جایی که ۵۰۰ کارخانه مخصوص تولید غذای یهودیان در این کشور ساخته شده و نیمی از مواد غذایی صادر شده از چین به آمریکا، کوشر بود. نکته جالب تر اینکه چین در حالی این گونه کارخانجات کوشر را گسترش داد که جمعیت یهودی قابل اعتنایی در این کشور وجود ندارد.