سرویس: غیر تولیدی » نقلی 15:02 - یکشنبه 21 تیر 1394

حجاب درک می‌خواهد

پیش از هر چیز زن و مرد باید بیاموزند که حجاب برای آرامش و زندگی بهتر خودشان مفید است و بعد وقتی این باور در آنها رشد کرد لازم نیست حتی درباره نوع پوشش دستورالعملی صادر شود.

به گزارش اصفهان شرق؛ حجاب از جمله نکاتی است که دین مترقی اسلام به؟ آن توجه وی‍ژه ای داشته و این عفاف و حجاب را برای زنان و مردان هر کدام به شیوه خود بیان کرده است از این رو باید گفت حجاب پیش از اینکه در قانون اساسی کشور وجود داشته و الزام آور باشد در دستورات دینی آمده و واجب شرعی است پس حتی اگر کشور حجاب را اجباری نمی‌کرد مسلمانان باید حجاب می‌داشتند. برای رسیدن به این موضوع که جوانان و مردم جامعه حجاب واقعی را رعایت و به آن پایبند باشند لازم است کار کارشناسی و از پایه صورت بگیرد وگرنه بدون اقناع نمی شود هیچ فردی را به این مسیر دعوت کرد. پیش از هر چیز زن و مرد باید بیاموزند که حجاب برای آرامش و زندگی بهتر خودشان مفید است و بعد وقتی این باور در آنها رشد کرد لازم نیست حتی درباره نوع پوشش دستورالعملی صادر شود. این کاری است کارشناسی والبته بلند مدت که با برنامه ریزی صحیح می‌تواند اجرایی شود اما در کنار این موضوع باید به محصولات عرضه شده در بازار اسلامی توجه وی‍ژه‌ای شود تا متناسب با خواست جامعه محصولات تولید شود، به طور مثال اگر مانتوی آستین کوتاه و با قدی غیر منطقی در مانتو فروشی‌ها توزیع شود نمی توان انتظار داشت مردم آن را نخرند. پس کار روی درک جامعه از حجاب و در کنار آن همسان سازی بازار عرضه با تربیت افراد می تواند جامعه را به سمتی هدایت کند که دیگر با ناهنجاری‌ها و تهاجم فرهنگی تاثیر نپذیرد.

مجلس بودجه ویژه‌ای برای تبلیغ عفاف و حجاب اختصاص دهد
دبیرکل بنیاد عفاف و حجاب گفت: ما باید پایبندی به دستورات دین را در جامعه ترویج بدهیم و یکی از دستورات دین اسلام ترویج عفاف و حجاب در جامعه است و مردم باید بدانند که هرگز فرهنگ وارداتی به صلاح جامعه نیست. مسئولین، علما و ائمه جماعات و جمعه، ‌وعاظ و دانشگاهیان همگی باید خود را مسئول ترویج عفاف و حجاب در جامعه بدانند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری ادامه داد: ما باید قبل از اینکه جامعه به سمت بی حجابی برود و از درون منفجر شویم تمهیداتی را بیندیشیم . همانگونه که گفتم باز هم تاکید می‌کنم که فرهنگ وارداتی هرگز به نفع ما نیست. همه مردم جامعه چه زنان و چه مردان همگی در مورد مقوله عفاف و حجاب مسئولیت دارند و باید بدانیم حجاب فقط مختص بانوان نیست.
وی گفت: همانگونه که دولت‌های غربی برای ترویج بی عفتی و بی حجابی بودجه در نظر می‌گیرند مجلس و دولت هم باید یک بودجه ویژه برای ترویج و تبلیغ عفاف و حجاب داشته باشند. حتی در فضاهای مجازی نیز ما باید به تبلیغات گسترده ای در رابطه با این مقوله بپردازیم. اگر بخواهیم دقت کنیم می‌بینیم که اکثر ادارات و ارگان ها می‌گویند که ما بودجه خاصی که مربوط به عفاف و حجاب باشد نداریم.

حجاب برای مردان و زنان است
یک استاد حوزه و دانشگاه، گفت: کشورهای اروپایی با تهاجم فرهنگی که به راه انداخته‌اند احکام و دستورات قرآنی که از جمله آنها رعایت عفاف و حجاب است را نشانه گرفته‌اند و ما هم با کمال تأسف سنگرها را به آنها داده‌ایم.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحائی گلپایگانی به ایسنا گفته که مسأله حجاب و عفاف دو مسأله بسیار مهم هستند که هر دو لازم و ملزوم همدیگرند. حجاب هم برای مرد است و هم برای زن و فقط مختص یک طیف خاصی نیست.
وی گفت: خداوند در آیه‌ای از سوره نور به زن‌ها و مردها می‌گوید که باید چشم خود را از نامحرمان بپوشانند. همچنین در سوره احزاب آیاتی آمده که خداوند به پیامبر (ص)‌ فرموده “ای پیامبر به زن‌ها و مردها بگو بدن خود را بپوشانند” و این یک دستور است که از سوی خداوند متعال آمده و ما اگر ادعا می‌کنیم که مسلمان هستیم باید این دستورات را اجرا کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان این‌که «حجاب در هر جامعه‌ای تعریف و پوشش خاصی دارد» گفت: پوشش حتماً‌ چادر نیست. در کشورهای دیگر هستند زن‌هایی که چادر ندارند ولی پوشش خیلی خوبی دارند. مثل زن‌هایی که در کشور مصر،‌ مالزی و یا سایر کشورها هستند. ولی در ایران عرف و رسم حجاب به نوعی چادر است و در جامعه ما این پوشش اگر ترویج پیدا کند بهتر است.
گلپایگانی گفت: ما می‌گوییم مسلمان هستیم ولی آن حجابی که باید رعایت کنیم را در جامعه نمی‌بینیم. چرا که برخی از بانوان ما به گونه‌ای لباس می‌پوشند که تمام اندامشان مشخص است همچنین پوشش برخی از آقایان نیز در جامعه مناسب نیست.
وی یادآور شد: مسأله‌ لازم در برابر حجاب، عفاف است و عفت برای زن و مرد است. تمام افراد باید وقار خود را حفظ کنند. ممکن است در جایی فردی باشد که حجاب داشته باشد ولی عفت نه. مثلاً‌ زن یا مردی در سخنان خود آن عفت و حیایی که در برابر حجاب لازم است داشته باشد را ندارند.
وی یادآور شد: اگر هر یک از این سه‌ قوا در رابطه با اجرای دستورات اسلام شانه خالی کند فلسفه وجودی خود را از دست داده‌اند. در زمان شاه هم افرادی که حکومت می‌کردند مسلمان بودند ولی آنها خود را موظف به اجرای قوانین اسلامی در جامعه نمی‌دانستند و حتی برای کشف حجاب جشن می‌گرفتند که این کاملاً‌ برخلاف دستورات اسلام است.
گلپایگانی خاطرنشان کرد: ما در برخی از نقاط کشور پوشش‌هایی را مشاهده می‌کنیم که حتی در کشورهای اروپایی شاهد آن نیستیم. این‌که ما بخواهیم یک سری از اصول را در رابطه با عفاف و حجاب تصویب کنیم به هیچ دردی نمی‌خورد. ما در عمل چیزی از رعایت عفاف و حجاب اکنون در جامعه نمی‌بینیم. در حال حاضر هرگز از تهدیدات آمریکا و اروپا نمی‌ترسیم. ترس ما از این بی‌عفتی‌ها و بی‌حجابی‌هایی است که در نسل جدید به وجود آمده است. نسل نو دارد با یک فرهنگ جدید غربی زندگی می‌کند. بارها مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی سخنانی گفته‌اند که تک‌تک افراد جامعه باید به این موضوع اهمیت بدهند و به صورت جدی دنبال رفع تهاجمات فرهنگی باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: وقتی سریال‌های نادرستی تهیه می‌شود و در برخی از آنها شاهد ترویج بی‌عفتی هستیم دیگر نمی‌توان از مردم توقعی داشت. طبق سخن امام (ره) صداوسیما یک دانشگاه است و از این طریق می‌توانیم فلسفه عفاف و حجاب را در جامعه ترویج بدهیم. ما همگی مأمور و خادم دین هستیم و باید برای اجرای دستورات دین در جامعه تلاش کنیم.
با همه این توضیحات باز هم لازم است که کار از پایه و در مهد کودکها و دبستانها آغاز شود تا حجاب باور شود.

منبع: تسنیم

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.