سرویس: تولیدی » گفتگوی تلفنی 19:26 - جمعه 22 خرداد 1394

در دوازدهمین اجلاس جهانی کنوانسیون رامسر:

آخرین فریادهای گاوخونی در سواحل اطلس پیچید

نام تلاب گاوخونی در دوازدهمین اجلاس جهانی کنوانسیون رامسر در کشور اروگوئه واقع در آمریکای جنوبی توسط رضا خلیلی از دوستداران محیط زیست ورزنه برده شد تا بتوان قدمی مناسب در جهت احیای آن باشد.

به گزارش اصفهان شرق از ورزنه: مهندس رضا خلیلی مدیر عامل تشکل زیست محیطی ورزنه پس از سفری 10 روزه از کشور اروگوئه محل برگزاری اجلاس جهانی کاپ 12 در میان استقبال گرم مردم و جمعی از دوستداران محیط زیست به شهر ورزنه بازگشت.

دوازدهمین اجلاس جهانی کنوانسیون رامسر از تاریخ 1 ژوئن تا 9 ژوئن مصادف با 10 تا 19 خردادماه در کشور اروگوئه واقع در آمریکای جنوبی برگزار شد. کنوانسیون حفاظت از تالاب ها در سال 1349 در شهر رامسر منعقد گردید و تا کنون 168 کشور عضو این کنوانسیون می باشد.
این اجلاس هر سه سال یکبار در سطح جهانی با حضور تمامی کشورهای عضو سازمانهای تخصصی بین المللی محیط زیستی و NGO های ملی و بین المللی برگزار می شود. در این اجلاس امور مربوط به حفاظت و احیا و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.

در قسمت نمایشگاه اجلاس که در دو بخش دولت ها و NGOها برگزار شد، یک غرفه به NGO ایران اختصاص داده شده بود که نماینده NGOهای ایران در کاپ و NGO دوستداران محیط زیست ورزنه و تالاب گاوخونی و همچنین NGO بلوچستان شرکت کنندگان ایرانی بودند.

04

رضا خلیلی در گفتگو با اصفهان شرق اظهار کرد: هر یک از کشورها در این اجلاس در خصوص کارهای انجام شده در زمینه احیا و حفاظت از تالاب های کشور خود، گزارش دادند.
وی با اشاره به اینکه شرکت در این اجلاس، فرصتی برای بیان مشکلات بود، اذعان کرد: در این اجلاس فرصتی پیش آمد تا از آقای کریستوفر بریچ دبیرکل کنوانسیون و همچنین از خانم کامیلا مسئول کمیته ارتباطات کنوانسیون دعوت بعمل آوریم تا برای شرکت در روز جهانی تالاب ها که امسال در سطح کشوری در اصفهان برگزار میشود به ایران تشریف بیاورند.

مدیر عامل تشکل زیست محیطی ورزنه خاطر نشان کرد: پس از بحث چند روزه با سایر کشورها در خصوص مشکلات تالاب و کم آبی امیدواریم بتوان از تجربیات آنها در نجات تالاب هایشان برای کشورمان استفاده کرده و تالاب بین المللی گاوخونی که بخاطر موقعیت خاص و واقع شدن در فلات مرکزی ایران بسیار حساس و شکننده است را به هر نحوی نجات دهیم تا از عواقب آن و خطر ریزگردها در امان بمانیم.

وی در پایان با توجه به اینکه می توان با مدیریت صحیح آب توسط وزارت نیرو تالاب بین المللی گاوخونی را احیا کرد، متذکر شد: زاینده رود و تالاب گاوخونی را میتوان با مدیریت صحیح آب توسط وزارت نیرو و همچنین نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در بخش صنعت، کشاورزی و شرب دوباره احیا کرد.

03 0  05

7 نظر در مورد “آخرین فریادهای گاوخونی در سواحل اطلس پیچید”

  1. ورزنه گفت:

    تشکر ویژه دارم از آقای مهندس خلیلی همچنین آرزوی موفقیت روز افزون برای ایشان .
    دست گلش درد نکنه…

  2. با سلام
    آقای خلیلی از افتخارات شهر ما هستند والبته باید بگم از افتخارات کشور ما
    زنده باد آقای خلیلی همینطور به تلاشت ادامه بده انشاا…که تالاب دوباره احیا بشه

  3. ... گفت:

    اقاي خليلي مگه مهندس هستند؟

  4. مثل هیچ کس گفت:

    درود
    قابل توجه دوست عزیزی که گفتن اقای خلیلی مگه مهندس هستند باید عرض کنم ایشان مدرک فوق لیسانس دارند
    قهرمان تالابها همچنان قهرمان و سر افراز بمان

  5. ./. گفت:

    آقای مهندس خلیلی که فرمودند “زاینده رود و تالاب گاوخونی را میتوان با مدیریت صحیح آب توسط وزارت نیرو و همچنین نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی و استفاده بهینه ازنیش آب در بخش صنعت، کشاورزی و شرب دوباره احیا کرد” ….خب اینا که همه میدونیم.متن سخنرانیشون راجب کارهایی که برای احیای تالابها و فلات کوویری بوده چی است؟آیا واقعا ایده و دستاوردی جدید از این سفر برای نجات تالاب گاوخونی حاصل شده ؟ یک کار عملی و قابل مشاهده؟یا نه نهایتش این بوده که آقای خلیلی با کریستوفر بریچ دبیرکل کنوانسیون و خاتیم کاملیا دیدار داشته و اونها رو به سمینار و همایش و نمایشی در اصفهان دعوت کرده؟!!!
    لطفا از تصمیمات و برنامه ها از این کنفرانس رو بگذارید.

  6. میرزا گفت:

    بله آقای خلیلی مهندسی زمین شناسی دارند

  7. حسین گفت:

    دوستان راسته میگن آب سد رو واسه تالاب باز کردن؟

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.