سرویس: غیر تولیدی » نقلی ۱۹:۰۰ - سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳

صفوی خبر داد:

الگوی تغذیه مردم علل عمده بیماری های مزمن/ تهيه راهنماي غذايي ایران

مدير سابق دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت گفت: الگوي فعلي غذاي مردم يكي از علل عمده در بروز بیماری های مزمن است.

به گزارش اصفهان شرق؛ سید مرتضی صفوی  اظهار داشت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني، مصرف ناكافي ميوه و سبزي ها علت ۳۱ درصد از بيماري ايسكميك قلب و ۱۱ درصد از سكته مغزي است.

وی با اشاره به اینکه میوه ها و سبزی ها جزو مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند که مصرف روزانه و به مقدار کافی آنها می تواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری های مزمن داشته باشد، بیان داشت: فقط ۱۲ درصد مردان و ۱۴ درصد زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله دركشور روزانه ۵ واحد ميوه و سبزي مصرف مي كنند.

مدير سابق دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: عــادات و رفتارهاي غذايي نامناسب مانند سرخ كردن غذاها، مصرف چربي اضافي (مثلا“ بصورت كره) هـمراه با غذا، استفاده از نمك اضافي در موقع صرف غذا، افراط در مصرف سس هاي چرب و شيريني هاي خامه اي، مصرف چاي بلافاصله پس از غذا، مصرف جوش شيرين در پخت نان و غیره، چاقي، افزايش چربي خون، افزايش فشارخون، كمبود ريزمغذيها را بدنبال دارد.

وی اعلام کرد: به منظور اصلاح الگوي مصرف غذايي پيروي از يك برنامه غذايي مناسب ضروري است که در همین راستا دفتر بهبود تغذيه جامعه، به كمك اساتيد و متخصصين تغذيه كشور اقدام به تهيه راهنماي غذايي ايران كرده است.

صفوی افزود: براساس راهنماي غذايي ايران ، مصرف روزانه مواد غذايي در ۵ گروه اصلي شامل گروه نان و غلا ، گروه شير و مواد لبني (ماست، پنير و يا كشك)، گروه ميوه ها، گروه سبزي ها و گروه گوشت و جايگزين هاي آن يعني حبوبات و تخم مرغ به مقدار توصيه شده براي حفظ سلامت بدن و پيشگيري از انواع بيماريها ضروري است.

وی بیان داشت: حمايت از صنايع غذايي براي غني سازي و افزودن ريزمغذيهايي كه شواهد كمبود آنها در كشور وجود دارد مانند آهن ، روي ، ويتامين “آ” و “دی”  و كلسيم ضروري است.

دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشكي اصفهان اظهار داشت : در ساير كشورها نيز از ساليان پيش محصولات غني شده با ريزمغذيها مطابق با استانداردهاي تعيين شده در دسترس مردم قرار گرفته است.

صفوی بیان داشت: در اين ميان تداوم اجراي برنامه ملي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك براي كاهش هزينه هاي سنگيني كه بدليل عوارض و پيامد هاي ناشي از كمبود آهن و اسيد فوليك به خانواده ها و دولت تحميل مي شود، حائز اهميت بسيار است.

وی بیان داشت: هم چنين هماهنگي در جهت پايين نگهداشتن قيمت تمام شده شير و فرآورده هاي لبني به منظور پيشگيري از عواقب كمبود كلسيم از جمله پوكي استخوان و افزايش روند فشارخون بالا و بيماري هاي قلبي عروقي نبايد از نظر مسئولين كشور دور بماند.

دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اینکه مصرف سرانه چربي بيشتر از مقدار توصيه شده است، گفت: در عين حال بخش عمده اي از روغن هاي خوراكي، روغن نباتي جامد است كه بدليل ميزان بالاي اسيدهاي چرب اشباع شده، يكي از عوامل عمده زمينه ساز بيماري هاي قلبي و عروقي است و روغن هاي با اسيد چرب اشباع و ترانس بالا خطر بيماري هاي قلبي و عروقي را افزايش مي دهند.

منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.