سرویس: اقتصادی » کشاورزی و دامپروری 14:00 - شنبه 03 آبان 1393

غلامرضا مصباحی‌مقدم در اصفهان:

جاری شدن رودخانه زاینده رود اولویت اصلی اصفهان است

عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: حیف است که رودخانه زاینده‌رود که جلوه‌ای به اصفهان می‌دهد، خشک شده و احیای آن نیازمند یک عزم ملی بوده و رودخانه اولویت استان است.

به گزارش اصفهان شرق، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم که با دعوت جامعه اسلامی مهندسین و در ارتباط با موضوع تبیین راهکارهای اقتصاد مقاومتی به اصفهان سفر کرده است، در سخنرانی خود اظهار کرد: مجموعه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به ۲ بخش مدیران و مسئولان و بخش مخاطب عام و مردم مربوط است.
وی همچنین افزود: از جمله اتکا به نفت که در حال حاضر ۴۰ درصد بوده که این ظاهر مسئله است و در باطن حدود ۶۰ درصد است و یکی از شاخصه‌های اقتصادی اخیر نیز این است که باید وابستگی به نفت به صفر برسد و این مستلزم بالابردن سهم صندوق توسعه ملی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر میزان نفت صادراتی به فرآورده‌های نفتی صادراتی تبدیل شود میزان درآمد آن به ۱۰ برابر می‌رسد. ایستگاه‌های ثابت گازی بسیار پراهمیت بوده چرا که سبب وابستگی کشورهای همسایه به ایران می‌شود.
مصباحی مقدم در ادامه به تعریف اقتصاد پویا پرداخت و گفت: اقتصادی پویا است که باز باشد و باز بودن به معنای تامین منافع ملت و نظام ایران است و از دیگر فرصت‌ها در عرصه اقتصادی، صادرات نفت به دیگر کشورها بوده چرا که ما به واسطه گاز ارازان قیمت می‌توانیم برق ارزان قیمت تولید کنیم.
وی گفت: شفاف‌سازی کشور از بدهکاری، شفاف‌سازی در عرصه گمرکات و قاچاق کالا و کاهش مصرف انرژی با توجه به اینکه در انرژی ۶ برابر کشوری مانند ژاپن و ۴ برابر میزان جهانی مصرف داریم.
عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: اگر ما به نقطه دولت الکترونیک برسیم به شفاف‌سازی اقتصادی رسیدیم چرا که در آنجا دیگر افراد مداخله نکرده و با سیستم روبرو هستیم و اکنون سهم مالیات در بودجه کشور ۶ درصد بوده که این از عدم شفاف‌سازی اقتصادی نشئت می‌گیرد.
مصباحی مقدم گفت: مسئله صرفه‌جویی ملی از دیگر گام‌های موثر در اقتصاد مقاومتی بوده و این نیازمند همت دولت و مردم است ووجود مشکلات بحران‌آفرین مانند آب، مدیریت مصرف را می‌طلبد و باید در عرصه صنعتی به خصوص در استان‌های خشکی مانند اصفهان و صنعت فولاد در مصرف آب تجدیدنظر شود.
وی با اشاره به خشکی زاینده‌رود، خاطرنشان کرد: حیف است که رودخانه زاینده‌رود که جلوه‌ای به اصفهان می‌دهد، خشک شده و احیای آن نیازمند یک عزم ملی بوده و رودخانه اولویت استان است.
وی ورود ذخایر مالی مردم به صنعت گردشگری کشور را در تحقق اقتصاد مقاومتی موثر دانست و تصریح کرد: ضریب بیکاری جوانان تحصیل‌کرده در حال حاضر ۵۰ درصد بوده که باید برطرف شود و ممنوعیت واردات برق یکی از ضرورریات چرخش چرخنده‌های اقتصادی بوده و ما باید در زمینه تولید گندم به خود کفایی برسیم.
وی بیان کرد: ایران از پس پیروزی انقلاب اسلامی مقابل جریان سلطه‌جهانی و اندیشه‌های لیبرالی و سکولاری ایستاده و در برابر هر ترفند، توطئه و تحریمی مقاومت کرده و مسئله اقتصادی آخرین حلقه‌ای است که دشمن علیه نظام اسلامی به کار بسته است و اقتصاد مقاومتی برای مقاومت در برابر استکبار است.
این نماینده مجلس با اشاره به شرایط بد اقتصادی کشورهای اروپایی، گفت: کشورهای اروپایی در حال حاضر راهی جز ریاضت اقتصادی ندارند اما شرایط ایران بسیار خوب بوده چرا که نه تنها بدهی قابل توجهی ندارد بلکه ذخایر خوبی نیز دارد.
مصباحی مقدم با اشاره به تعبیر حضرت آقا در مورد اقتصاد وابسته به نفت که آن را به اقتصاد بچه‌پولداری تعبیر کردند، اظهار کرد: من نیز چند سال قبل گفته بودم که ما مانند بچه لردها عمل می‌کنیم و اینکه دولت قبل اینگونه عمل کرده را قبول دارم اما اینکه مجلس نیز با وی همکالری کرده را خیر.
وی افزود: ما ۶ ماه پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها گزارشی تهیه کرده و ۱۲ بند از تخلفات مجلس را تصویب کردیم و یک سال بعد نیز مجددا تخلفات دولت را در اجرای هدفمندی گزارش کردیم و گفتیمکه ۹ میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض صورت گرفته و تورم ایجاد شده و ریالی برای تولید خرج نشده است.
عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: احمدی‌نژاد می‌خواست به هر شخص ۲۵۰ هزار تومان یارانه بدهد که ما با ۳ مصوبه قانونی جلوی او را گرفتیم.
وی با انتقاد ار عملکرد سیستم بانکی کشور گفت: در این سیستم بانکی به شرکت‌ها و بنگاه‌های متعلق به سیستم بانکی پول تزریق می‌شود و این سیستم توسعه‌ای عمل نکرده و تنها به فکر منافع خودش است و کاری به منافع اقتصادی کشور ندارد.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: تنها کشوری که سود بانکی منفی دارد ژاپن است و در کشورهای اروپایی تا ۶ یا ۷ درصد نیز سود بانکی می‌دهند و اینکه ما در کشور خودمان سود بالا می‌دهیم یکی از دلایل آن تورم بوده و نرخ تورم و سود بانکی بر روی هم اثر می‌گذارند و اگر دولت بتواند تا پایان سال تورم را به ۱۸ درصد برساند بسیار خوب عمل کرده است.
وی با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان رهبری، اظهار کرد: در گمانه‌زنی‌ها احتمال اینکه هاشمی شاهرودی ریاست را بر عهده بگیرد زیاد است.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به وحدت اصول‌گرایان بیان کرد: آیت‌الله مهدوی کنی می‌گفتند که من واژه وحدت را به کار نمی‌برم اما می‌گویم ائتلاف و اصول‌گرایی و ایشان می‌گفتند که در مسائلی که هم‌فکری داریم باید آنها را مرور کرده و ائتلاف کنیم.
وی با بیان اینکه منشور اصول‌گرایی هنوز پاربرجاست، تصریح کرد: این منشور ۱۲ بند صلبی و ۱۲ بند ایجابی دارد و ای‌کاش که جریان اصلاحات نیز در مبانی خود شروطی را مطرح و مبانی مشترک و مبانی صلبی و ایجابی خود را بیان می‌کردند چرا که اصلاحات جمع متفرقات است.
مصباحی مقدم گفت: در منشور اصول‌گرایی در کمیته مشترک پیشنهاداتی مطرح و در مجمع عمومی که تمام سران حضور داشتند به تصدیق حضار رسید و بعد از آن آیت‌الله مهدوی و آیت‌الله یزدی آن را امضا کردند و اینگونه نبود که آنها این شروط را تعیین و به بقیه داده باشند و این منشور مبدایی برای اجتماع اصول‌گرایان بود.
وی خاطرنشان کرد: جامعه مدرسین اعلام کردند که در مجلس خبرگان خود را دارای وظیفه ذاتی می‌دانیم اما در مجلس شورای اسلامی ورود به موضوع به معنای انجام کار عملیاتی نمی‌کنیم و اگر اصول‌گرایان بخواهند وارد شوند جامعه روحانیت است که وارد می‌شود.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه کمیته انتخابات در جامعه روحانیت شکل گرفته و در حال سیاست‌گذاری برای فعالیت انتخاباتی است، تصریح کرد: محومر جامعه روحانیت آیت‌الله مصباح بودند و این جامعه بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت سیاسی داشته و روی فرد تاکید ندارد و این مجموعه تنها تشکلی در تهران نبوده و ۵ سال است که در شهرستان نیز فعالیت داردو
وی گفت: بخشی از رای روحانی مربوط به اصلاحات است اما این به این معنا نیست که تمام رای مربوط به آنها باشد و اصلاحاتی‌ها تا قبل از انتخابات ۹۲ از هم پاشیده بودند و از بعد از انتخابات گذشته به تکاپو افتادند و بنا دارند که خود را به وحدت برسانند و من احتمال می‌دهم که این کار صورت بگیرد.
مصباحی مقدم اظهار کرد: در مجموعه اصول‌گرایی نیز علاقه به ائتلاف زیاد است و آیت‌الله مصباح نیز گفتند که باید در فروع کروتاه بیاییم تا در اصول به اشتراک برسیم و تفاهم و هم‌گرایی در حال پدید آمدن است و در جبهه پایداری نیز دوستان از نزدیک‌شدن سخن می‌گویند و تا انتخابات زمان به اندازه کافی داریم تا این همگرایی پدید آید.

منبع: ايمنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.