سرویس: غیر تولیدی » نقلی 12:30 - دوشنبه 06 مرداد 1393

وعده مهار بیکاری تا سال ۹۴/ وزارت کار به “تکاپو” افتاد

رئیس جمهور به وزارت کار و معاونت برنامه ریزی دستور داده است تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌های دستگاه ها به سمت مهار بیکاری حرکت شود. در همین حال، وزارت کار اخیرا بسته ای مشتمل بر بیش از ۵۰ راهکار عملیاتی در زمینه اشتغال زایی را با عنوان “تکاپو” ارائه کرده که مشتمل بر سهم دستگاه‌ها از اشتغال‌زایی و تشکیل ستادهای استانی برای شناسایی فرصت‌های محلی اشتغال‌زایی در کشور است.

به گزارش اصفهان شرق؛ رئیس جمهور با صدور دستورات جدیدی برای اشتغال زایی و خروج کشور از وضعیت بحران بیکاری به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید کرده است: اگرچه با اجرای بسته سیاستی خروج از رکود و آغاز رونق اقتصادی، به طور طبیعی سطح اشتغال در کشور افزایش خواهد یافت اما در کنار تنظیم و اجرای سیاست هایی در سطح اقتصاد کلان، باید در سطح خُرد نیز اقدامات لازم در حمایت از بنگاه ها و به خصوص بنگاه های کوچک و متوسط و کمک به توسعه فعالیت های تولیدی مورد پیگیری جدی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه از این طریق می توان امیدوار بود با عنایت الهی در سال های ۹۳ و ۹۴ مشکل بیکاری به ویژه در میان جوانان تحصیل کرده تقلیل یابد، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی خواسته است که برای حل مشکل بیکاری و توسعه اشتغال مولد از همه امکانات دستگاه های اجرایی و توان کارشناسی کشور و نیز توانایی علمی استادان دانشگاهی استفاده کنند.
در جلسات اخیر دولتمردان بخش‌هایی از نسخه اشتغال‌زایی دولت توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شده است.
در این گزارش‌ها سهم اشتغال بخش های مختلف اقتصادی کشور، سیاست های بازار کار و بهبود فضای کسب و کار مطرح و میزان اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در هر یک از بخش ها پیش بینی شده است.
همچنین براساس طرح جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (طرح تکاپو) مقرر شده است با تشکیل ستادهایی در هر استان و حمایت از فعالیت های تولیدی خاص در محل و بازارسازی و بازاریابی برای آنها، نسبت به تقویت و توسعه کسب و کارهای محلی و افزایش سطح اشتغال و درآمدزائی در مناطق مختلف کشور اقدام شود.
به تازگی وزارت کار اعلام کرده است بیش از ۵۰ راهکار برای جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری و اشتغال زایی تدوین و ارائه شده است که احتمالا منظور این وزارتخانه طرح تکاپو است. این وزارتخانه انتظار دارد از طریق به کارگیری ظرفیت های موجود کشور و همچنین شناسایی نقاط ضعف بازار کار؛ مشکل بیکاری را حل کند.
طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران در حال حاضر تعداد بیکاران کشور ۲ میلیون و ۵۳۰ هزارنفر است که از این تعداد یک میلیون و ۷۷۲ هزار نفر مرد و ۷۵۷ هزارنفر نیز زن هستند. همچنین یک یلیون و ۵۷۸ هزارنفر از کل بیکاران فعلی کشور را جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله تشکیل داده است.
مجموع شاغلان کشور نیز هم اکنون ۲۳ میلیون و ۶۳۷ هزارنفر است اما تعداد افراد در سن کار کشور بیش از ۶۳ میلیون نفر است؛ بنابراین در شرایط فعلی ۴۰ میلیون نفر از جمعیت در سن کار کشور عملا نقشی در جریان اقتصاد کشور ندارند و به لحاظ معیشتی به ۲۳ میلیون شاغل وابسته هستند.
سهم اشتغال زایی بخش کشاورزی نسبت به سال های گذشته کاهش یافته و به حدود ۴ میلیون و ۱۴۰ هزارنفر رسیده است. صنعت اشتغال ۶ میلیون و ۹۷۵ هزار نفر و بخش خدمات نیز اشتغال حدود ۱۰ میلیون نفر را تامین می کند.
با وجود تمامی اقدامات و ادعاهای مطرح شده از زمان روی کارآمدن دولت های نهم و دهم در سال ۸۴ تاکنون، نرخ بیکاری کشور به ویژه در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان بالا و در حد بحران است. بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله کشور ۲۴.۸ درصد و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز ۲۲.۲ درصد است که نشان دهنده بحرانی بودن بیکاری در این گروه سنی جویای کار است.
کارشناسان معتقدند با وجود تزریق میلیاردها تومان منابع بانکی به طرح های زودبازده و مشاغل خانگی و همچنین برنامه های دیگر دولت های سابق به منظور اشتغال زایی؛ اما عملا اقدامات صورت گرفته تاثیری در کاهش نرخ بیکاری کشور نداشته و تعداد اشتغال ایجاد شده با تعداد مشاغل از بین رفته و یا نیاز واقعی بازار کار، فاصله قابل تاملی داشته است.
در دولت تدبیر و امید نیز هرچند برخی مباحث پیرامون وضعیت بیکاری و اشتغال مطرح شده و فعالیت هایی از سوی دولت به این منظور در جریان است، اما تاکنون حرکت موثر و قابل توجهی درباره مهار بیکاری در کشور مشاهده نشده است. بیکاری در شرایط فعلی نیز به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های خانواده ها به شمار می رود.
حتی برخی مقامات دولتی نیز عنوان کرده اند در سال های آینده بیکاری به عنوان مهم ترین مسئله کشور مطرح خواهد بود.
نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله در بهار امسال به ۴۳.۴ درصد رسیده و این نرخ در بخش زنان ۱۵ تا ۲۹ ساله به میزان ۴۱.۶ درصد بوده است.

منبع: ایمنا

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.