اصفهان شرق

روایت رکسانای ۷ ساله از نقاشی که جایزه جهانی صلح را گرفت+تصویر

کدخبر: 209311
1399/11/05 در ساعت 10:25

به گزارش اصفهان شرق؛ سازمان جهانی شهرداران صلح به منظور ارتقای آموزش‌های مربوط به صلح در بین شهرهای عضو این سازمان، رقابتی هنری ویژه کودکان شهرهای عضو با موضوع شهرهای صلح‌جو برگزار کرد که رکسانا رستمی، دختر هفت ساله اصفهانی توانست جایگاه دوم جایزه جهانی نقاشی صلح را به دست آورد.

بنا بر اعلام دبیرخانه این جایزه، لوح تقدیر و جایزه نفرات برگزیده در فوریه امسال به شهرها ارسال خواهد شد تا مراسم تقدیر از منتخبان توسط شهرداران شهرها برگزار شود.

برای ارسال آثار به این جشنواره ابتدا رقابتی درون شهری برای کودکان برگزار شد و پس از داوری ۱۰ اثر برگزیده از اصفهان در دو رده سنی برای رقابت در این جایزه به این سازمان جهانی ارسال شد. این در حالی است که اصفهان قرار است در بهمن‌ ماه به عنوان اولین شهر ایرانی نشان ویژه شهر دوستدار کودک را نیز از سوی یونیسف دریافت کند.

مهدی رستمی، پدر رکسانا اظهار داشت: رکسانا که در خانه کودک کلاس تئاتر و نقاشی را گذرانده و وارد کانون نقاشان خانه کودک اصفهان شده است، هنگامی این فراخوان از طریق خانه کودک اعلام شد، با اشتیاق شدیدی نسبت به کشیدن نقاشی استقبال کرد.

وی با اشاره به علاقه شدید فرزندش به نقاشی، افزود: رکسانا از کودکی تا به حال، هر روز در حال کشیدن نقاشی است و در مناسبت‌های مختلف برای دوستان و آشنایان به عنوان هدیه نقاشی اهدا می‌کند.

رستمی با بیان اینکه مشوق رکسانا در کارهای هنری پدر و مادر و اعضای خانواده هستند، گفت: اعضای خانواده به شدت رکسانا را تشویق می‌کنند و او نیز در کارهای هنری خوب عمل می‌کند و فعال است.

پدر رکسانا در خصوص چگونگی بیان مفهوم «صلح» برای دختر هفت ساله‌اش عنوان کرد: ما مفهوم صلح را به صورت داستان و با مهر و محبت با زبان کودکانه برای او تشریح کردیم و خود او هم این موضوع را یاد گرفته و همیشه می‌گوید صلح یعنی شهر سراسر از دوستی، آرامش و بازی کودکانه باشد و همه با هم دوست باشیم.

رکسانا رستمی که با این سن روابط عمومی و فن بیان خوبی هم دارد  از آرزویش گفت که امیدوار است همه کودکان جهان با هم دوست و شاد باشند و همه در کنار هم با شادی بازی کنند.

او از علاقه‌اش به نقاشی گفت و این جایزه را نتیجه تلاش برای تصویر کردن آرزویش برای شادی همه کودکان در قاب نقاشی معرفی کرد.

 در این جایزه جهانی که ۳۱۲۲ اثر از ۹۹ شهر و ۱۹ کشور جهان در دو گروه سنی ۱۰-۶ و ۱۵-۱۱ سال با یکدیگر به رقابت پرداختند و در هر گروه سنی، شش نفر صاحب آثار برتر شدند و در جایگاه اول تا سوم ایستادند، ۱۰ اثر برگزیده از اصفهان در دو رده سنی به این سازمان جهانی ارسال شد.

سازمان جهانی شهرداران صلح که شهرداری اصفهان از ۲۰۰۵ تاکنون به عضویت آن درآمده است، در سال ۱۹۸۲ به ابتکار شهرداران هیروشیما و ناکازاکی و با اعلام رسمی در سازمان ملل متحد تأسیس شد. در رابطه با اهداف مهم این شبکه بین‌المللی این موارد اشاره شده است: «تلاش برای پیشگیری از وقوع جنگ، کشتار و تخریب که نتیجه‌ای جز صدمه به شهروندان و مردم بیگناه ندارد، تلاش برای ریشه کن شدن سلاح‌های کشتار جمعی به ویژه سلاح‌های اتمی و شیمیایی در سطح جهان و تقویت روابط فرهنگی و صلح‌طلبان بین شهروندان شهرهای عضو سازمان به منظور گسترش فرهنگ صلح و دوستی و پرهیز از نزاع و خشونت».

فارس