سرویس: غیر تولیدی 14:33 - سه شنبه 28 مرداد 1399

موش‌هایی که 4 میلیارد برای شهرداری اصفهان هزینه دارند

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: در سال جاری چهار میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال از سوی معاونت خدمات شهری برای مبارزه با موش‌های شهر در مناطق ۱۵ گانه و ناژوان اعتبار اختصاص یافته است.

به گزارش اصفهان شرق؛ به نقل از به گزارش اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، حسین امیری با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان با اشاره به مجموعه اقداماتی به دنبال کنترل و مقابله با حیوانات موذی از جمله موش در شهر اصفهان انجام می‌شود، اظهار کرد: وجود موش‌ها در محیط‌های شهری علاوه بر انتشار بیماری سبب خسارات اقتصادی نیز می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه وجود موش‌ها سبب وارد شدن خساراتی به ساختمان‌ها می شود، گفت: مصرف و آلوده کردن محصولات کشاورزی و مواد غذایی، تحمیل هزینه زیاد مبارزه با موش‌ها را به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه زاد و ولد موش‌ها در هر سال پنج تا شش بار و هر بار زایش پنج تا ۱۵ بچه موش است، ادامه داد: موش‌های متولد شده پس از پنج هفته قدرت باروری دارند بنابراین افزایش آن‌ها به صورت تصاعدی است.

امیری اظهار کرد: با توجه به این واقعیت، یک جفت موش در مناسب ترین شرایط می‌توانند صدها هزار یا شاید میلیون‌ها فرزند در یک سال تولید کنند، بنابراین مبارزه با موش در محیط‌های شهری امری ضروری است.

انتقال 40 بیماری از طریق موش‌ها به انسان 

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان بیان کرد: موش‌ها به عنوان مخزن و ناقل در انتشار بیش از 40 بیماری باکتریایی، ویروسی و انگلی به انسان‌ها دخالت دارند که عمده ترین آن‌ها طاعون، تولارمی، تب خونریزی دهنده، تیفوس موشی و …. است.

وی بیان کرد: برای مبارزه با موش‌ها از روش‌هایی مانند طعمه‌گذاری، هماهنگی جهت جمع‌آوری به موقع و کامل پسماند و زباله شبانه، حذف لانه موش‌ها، استفاده از سمور به عنوان شکارچی موش‌ها، حذف آب به عنوان یک عامل در زندگی موش‌ها، تله‌گیر و استفاده از امواج فوق صوت در انبارهای مواد غذایی و شیمیایی استفاده می‌شود.

امیری افزود: در بخش پیشگیری هم برای مبارزه با موش‌ها در شهر شناسایی واحدهای متخلف، نصب بنر و آموزش و شناسایی معایب سیستم آبرسانی که باعث لانه گذاری موش‌ها می‌شود انجام می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در مرحله مبارزه هم فعالیت‌هایی از قبیل طعمه‌گذاری معابر، بازبینی طعمه‌ها در چهار مرحله، جمع آوری لاشه‌ها، رفع معایب عمرانی و حذف لانه انجام می‌شود، اظهار کرد: همه مناطق شهر اصفهان هر سال برای مقابله با موش‌ها یکی از روش‌های بالا را به کار می گیرند که در منطقه یک در سال گذشته ۵۱۰ معبر طعمه گذاری، در منطقه دو بیش از دو هزار و ۹۰۰ کلونی شناسایی و در منطقه سه بیش از چهار هزار و ۵۰۰ طعمه گذاشته شده است.

وی ادامه داد: همچنین سال گذشته منطقه ۴ حدود ۱۳ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم سم برای مقابله با موش‌ها استفاده کرده است همچنین بیش از ۲۰ هزار لاشه موش از سطح منطقه ۵ جمع‌آوری شده است.امیری بیان کرد: تعداد لانه‌های حذف شده در منطقه شش بیش از دو هزار و ۵۰۰ مورد بوده است و منطقه هفت هم اقدام به شناسایی دو هزار و ۱۴۵ واحد متخلف، منطقه هشت اقدام به رفع عیب ۳۱۲ نشتی و منطقه ۹ نیز دو هزار و ۱۴۵ عیب عمرانی که باعث لانه‌گذاری موش‌ها می‌شود را در سطح منطقه رفع کرده است.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: جدای از برنامه مبارزه با موش‌ها، طرح‌های ضربتی مبارزه نیز وجود دارد که با توجه به اهمیت مکان مورد نظر و یا در نزدیکی ایامی مثل نوروز، این طرح‌ها به صورت ویژه اجرا می‌شود؛ در همین خصوص چندین مرحله طرح ضربتی مبارزه با موش در حاشیه رودخانه زاینده‌رود از منطقه ناژوان تا منطقه روشن دشت، باغ فدک، باغ غدیر، پارک‌های بزرگ شهر و یا معابر اصلی که موش در آنها زیاد شده بود، اجرا شد.

وی بیان کرد: همچنین در سال جاری چهار میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال از سوی معاونت خدمات شهری برای مبارزه با موش‌های شهر در مناطق ۱۵ گانه و ناژوان اعتبار اختصاص یافته است.

انتهای پیام/

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.