سرویس: خواندنی 13:31 - سه شنبه 05 آذر 1398

عدسی را با این چاشنی‌ها خوشمزه‌تر کنید

در این مطلب طرز تهیه عدسی را به شما آموزش داده‌ایم.

به گزارش اصفهان شرق؛ امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه عدسی را به عزیزان آموزش دهیم.

این عدسی با عدسی‌های همیشگی متفاوت است. در این غذا از چاشنی‌های مختلفی استفاده شده است که طعم عدسی را بهتر می‌کنند.

مواد لازم:

آب: ۴ پیمانه + ۳ پیمانه آب داغ
عدس: ۱ پیمانه
روغن آفتابگردان: ۲ قاشق سوپ‌خوری
کره: ۱ قاشق سوپ‌خوری
پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
نمک: به میزان لازم
زنجبیل تازه (پوست کنده و رنده شده): ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
سیر (ریز خرد شده): ۴ حبه
گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ‌خوری
خامه پرچرب یا شیر پرچرب: ۱/۲ پیمانه
برگ گشنیز تازه (خرد شده): ۱/۴ پیمانه (برای تزیین)

مواد لازم برای مخلوط چاشنی ها:

تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق سوپ‌خوری
زیره (پودر شده): ۲ قاشق چای‌خوری
تخم رازیانه: ۱ قاشق چای‌خوری
چوب دارچین: یک برش ۲.۵ سانتی
میخک (درسته): ۴ عدد
غلاف هل سبز (دانه جدا شده): ۲ عدد
فلفل قرمز (خشک شده): ۲ عدد
پاپریکا (پودر فلفل دلمه‌ای): ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

۱. هل و فلفل قرمز خشک شده را در ظرف قرار داده و روی حرارت برشته کنید. مرتب چاشنی‌ها را مخلوط کرده و ظرف را تکان دهید تا عطر و بوی آن‌ها بلند شود. ظرف را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید چاشنی‌ها کمی خنک شوند. سپس فلفل‌های قرمز خشک را از وسط برش داده و دانه‌های آن‌ها را جدا کنید و دور بیاندازید. سپس چاشنی‌های برشته شده را به آسیاب کن انتقال داده و به صورت پودر درآورید.

۲. برای تهیه عدسی، چهار پیمانه آب را در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط به جوش آورید، عدس شسته شده را اضافه کنید. پس از اینکه آب دوباره به جوش آمد حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بجوشند (در ظرف را نیمه باز بگذارید). عدس را به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید تا قابل جویدن شود. سپس آن را آب کشیده و کنار بگذارید.

۳. روغن و کره را در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز ریز خرد شده را در کره تفت دهید و نمک اضافه کنید. به تفت دادن پیاز ادامه دهید تا طلایی شود (حدود ۸ دقیقه).

۴. زنجبیل رنده شده و سیر ریز رنده شده را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید. گوجه فرنگی نگینی خرد شده و مخلوط چاشنی‌ها را اضافه و محلوط کنید و حدود ۵ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بیشتر آب بخار شده و مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مواد را هم بزنید و یک دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.

۵. عدس، سه پیمانه آب داغ و مقدار کمی نمک به مواد اضافه و مخلوط کنید. پس از اینکه مواد به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا مواد حدود ۳۰ دقیقه به آرامی پخته و عدس نرم شود. در آخر خامه یا شیر را اضافه کرده و غذا را سرو نمایید. می‌توانید روی عدسی را با گشنیز خرد شده تزیین کنید.

نکته:

بهتر است از گوجه فرنگی کباب شده استفاده کنید. برای این کار می‌توانید گوجه فرنگی‌ها را نگینی خرد کرده و در فر کباب کنید.

باشگاه خبرنگاران

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.