سرویس: غیر تولیدی 16:11 - چهارشنبه 14 شهریور 1397

با کودکی که هنگام غذا خوردن بهانه‌گیری می‌کند، چگونه رفتار کنیم؟

یک متخصص تغذیه معتقد است اگر فرزندتان ناگهان علاقه‌اش را به غذایی از دست داده و از خوردن آن امتناع می‌کند، نباید به او توجه کنید.

به گزارش اصفهان شرق، احمد رضایی متخصص تغذیه اظهار کرد: بهانه‌گیری در کودکان نشانه‌هایی دارد که بد نیست با آن‌ها آشنا شده و با  راه‌کارهایی مناسب از  بیشتر شدن آن جلوگیری کنید؛ این نوع بهانه‌گیری ها، پایان‌ناپذیر است، از این رو فهرست غذا‌هایی که کودک بهانه‌گیر دوست ندارد و نمی‌خورد، به تدریج زیاد خواهد شد تا جایی که به عنوان مثال فقط نان و مربا می‌خورد، این بهانه‌گیری حتی ممکن است به بشقاب غذا، رنگ لیوان و غیره هم  سرایت کند، در واقع کودک بهانه‌گیر سعی دارد از غذا به عنوان ابزاری برای تسلط بر والدین استفاده کند.

راه‌حل چیست؟

این متخصص تغذیه بیان کرد: اگر فرزندتان ناگهان علاقه‌اش را به غذایی از دست می‌دهد و از خوردن آن امتناع دارد، توجه نکنید، اجازه دهید آنچه دوست دارد، بخورد و آنچه را نمی‌خواهد، نخورد، حتی پس از اتمام زمان غذا خوردن، ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید.

با کودکی که در خوردن غذا بهانه‌گیری می‌کند چگونه رفتار کنیم؟

رضایی ادامه داد: اگر کودکتان مشخص کرد که “من از لوبیا بدم می‌آید”، حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره لوبیا در غذا بریزید، احتمالاً غذایش را می‌خورد، چون می‌داند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده است و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.

کودک را اجبار به خوردن غذا نکنید

وی افزود: وحدت کلمه داشته باشید. وقتی شما یا همسرتان اختلاف داشته باشید کودک از شرایط استفاده خواهد کرد، نمی‌شود بگویید ۳ قاشق بخاطر من بخور و بعد پدر در ادامه بگوید دو قاشق هم بخوری اشکال ندارد و بعد کودک ۱ قاشق بخورد.

این متخصص تغذیه تشریح کرد: هرگاه متوجه شدید دلیل علاقه نداشتن به غذای خاص، طعم و مزه غذا نیست و تنها احساس نامطلوب غذا در زبان و دهان است، شیوه تهیه را عوض کنید برای مثال، اغلب کودکان به هویج خام بیشتر از پخته علاقه‌مندند و یا سیب‌زمینی سرخ کرده را به آب‌پز ترجیح می‌دهند، نوعی را که دوست دارد، برای او تهیه کنید.

رضایی گفت: هیچگاه به کودک پیشنهاد ندهید از بین چند نوع خوراکی یکی از آن‌ها را برگزیند، زیرا کاری دردسرساز است. تا حد امکان برای اعضای خانواده ۱ نوع غذا بپزید. او باید بداند، خانه رستوران نیست و گرنه پیام نادرستی از غذا خوردن دریافت می‌کند.

با کودکی که در خوردن غذا بهانه‌گیری می‌کند چگونه رفتار کنیم؟

وی یاد آوری کرد: اگر فرزندتان غذایش را نمی‌خورد، او را تا اتمام غذا سر سفره یا میز ننشانید. بهتر است با او سازش کنید، یعنی بگویید “۳ قاشق از غذایت را بخور، بعد می‌توانی بروی”؛ کوتاه نیایید و ۳ قاشق را جدی بگیرید، باور کنید فرزند شما با ۱ وعده غذا نخوردن سوء تغذیه نمی‌گیرد، پس باقیمانده غذایش را نخورید و یا به او شکلات و بیسکوییت ندهید، چون باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیزی دیگر به جای غذا به وی داده نخواهد شد.

انتهای پیام/شهرخبر

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.