سرویس: غیر تولیدی 12:00 - پنجشنبه 01 شهریور 1397

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی:

آشنایی با ۱۲۰ نوع اعتیاد نوپدید «N.P.S»/ تشخیص این مواد از سوی والدین صفر است

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی اردستان گفت: موادهای N.P.S با ۱۲۰ نوع و به شکل های مختلف در ایران وجود دارد که تشخیص آن از سوی والدین صفر است.

به گزارش اصفهان شرق، محمد علی ناجی نیا اظهار کرد: اعتیاد های مدرن یا نو پدیدی وجود دارد که از آن در مقابل اعتیادهای سنتی یاد می کنند.

وی افزود: مواد سنتی را کامل می شناسیم و علائم آن هم شناخته شده هستند، اما اعتیادهای مدرن ناشناخته بوده و در نوع ماده و اثرگذاری و نشانه های وابسته و ترک آن اطلاعاتی در دسترس نیست.

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی اردستان گفت: اعتیاد جدید به مواد N.P.S است که این مواد به صورت کامل در آزمایشگاه ساخته می شود و شخص طراح تصمیم می گیرد که این مواد چه میزان اثرگذاری داشته باشد.

ناجی نیا با بیان اینکه N.P.S در بازار به صورت کیک در دسترس قرار می گیرد، تصریح کرد: وقتی این نوع مواد مصرف می شود علائم زیادی را از خود بروز می دهد.

وی تاکید کرد: بعضی از موادها به صورت دستمال آغشته به مواد و به صورت مرطوب در دسترس است که در صورت استفاده اثر خود را بر روی فرد گذاشته و حتی بعضی از مواد به صورت شربت و اسانس های خوراکی در دسترس قرار می گیرند.

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی اردستان خاطرنشان کرد: موادهای N.P.S با 120 نوع و به شکل های مختلف در ایران وجود دارد که تشخیص آن از سوی والدین صفر است.

ناجی نیا یادآوری کرد: دومین دسته اعتیادها دیجیتالی هستند که می توان گوشی های هوشمند، دستبندهای هوشمند، انگشتر، ساعت و عینک هوشمند را نام برد که موجب می شود تا امکان ایجاد اعتیاد را برای ما فراهم کند.

وی با اشاره به بازی های اعتیاد آور افزود: از جمله بازی های خارجی که در فضای مجازی زیاد بوده و جوانان به آن اعتیاد پیدا می کنند می توان نهنگ آبی را نام برد که قربانی هم گرفت.

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی اردستان تاکید کرد: اعتیادهای سنتی تا شش سال می تواند در فرد مخفی بماند، اما اعتیادهای نوپدید تا 12 سال در فرد مخفی خواهد ماند.

ناجی نیا همچنین آخرین سبک در اعتیادهای مدرن را اعتیاد حسی نام برد که فرد از مجموعه های موسیقی که توهم زا بوده استفاده کرده و با گوش دادن آن از طریق گوشی حس اعتیاد برایش فراهم می شود.

وی اعتیاد را یک بیماری مزمن پیچیده پزشکی نام برد که که بیماری مزمن ذاتا مخفی بوده و انسان ها متوجه نمی شوند.

انتهای پیام/صاحب نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: از انتشار نظرات توهین آمیز معذوریم.