اصفهان شرق

بحران آب همکاری دولت و ملت را می طلبد

کدخبر: 165544
1397/01/23 در ساعت 11:55

به گزارش اصفهان شرق، ناهید تاج الدین با اشاره به بحران آب آشامیدنی اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری در این سالها  بحران آب در اصفهان  جدی شده و حیات اصفهان در خطر قرار گرفته است.

تاج الدین افزود: ذخیره پشت سد زاینده رود به کمترین میزان خود در پنجاه سال اخیر رسیده، خشکسالی سال جاری زراعی در ۷۰ سال گذشته بی سابقه بوده و منابع آبی اصفهان وضعیت بحرانی را تجربه می کند.

وی گفت: زاینده‌رود که  آب شرب ۵ میلیون نفر و آب مورد نیاز  ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و نیز ۱۰ هزار واحد صنفی را تأمین می‌کند، امروز در تامین مهمترین نیاز مردم اصفهان یعنی آب آشامیدنی هم دچار مشکل است.

بحران امروز زاینده رود از تخلفات در بالادست آب می خورد

نماینده مردم اصفهان ادامه داد: این وضعیت حاصل سوء مدیریت مستمر  آب در این سالهاست، سوء مدیریتی که در حوزه های طبیعی، سیاسی و اجتماعی در بحث آب  شاهد بوده ایم و البته پیوسته نسبت به آن هشدار داده ایم.

تاج الدین افزود: اگر در این سالها، برداشت های غیر مجاز در  بالادست زاینده رود متوقف شده بود، حال شاهد بحران منابع آبی نبودیم. این برداشتها  نتیجه و پیامد دو سیاست کلان بوده است؛ اولین آن سیاست تشویق کشاورزان  بالادست حوضه آبریز زاینده رود  به برداشت هرچه بیشتر آب از منابع سطحی و زیر زمینی از طریق اعطای یارانه به حامل‌های انرژی در بخش کشاورزی است و  سیاست دیگر که به برداشت‌های غیر مجاز دامن زده، توسعه آبیاری تحت فشار برای بالادست زاینده رود  است.

راهی جز محدود کردن مصارف غیر شرب نداریم

تاج الدین گفت: حدود  ۲۵۰ میلیون متر مکعب  آب در حوضه آبریز زاینده رود برای مصارف  غیرشرب برداشت می‌شود که اگر بخواهیم آب آشامیدنی  را در اصفهان تامین کنیم، هیچ راهی غیر از محدود کردن  این مصارف نداریم.

تاج الدین گفت: دولت نیز در قانون برنامه ششم توسعه ذیل ماده ۳۶ مکلف به  انجام اقدامات لازم  در جهت  اصلاح نظام بهره برداری آب آشامیدنی شده و قانون  دولت را   موظف کرده،  بهره وری استحصال و بهره وری مصرف آب  را حداقل معادل ۳۰ درصد ارتقا دهد؛ البته با توجه به عمق بحران در حوضه آبریز زاینده رود، وزارت نیرو هرچه سریعتر باید در این مورد اقدامات خود را به افکار عمومی گزارش دهد.

تاج الدین افزود: لازم به ذکر است در ذیل همین ماده یعنی ماده ۳۶ قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شده که حداقل ۳۰ درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را  از طریق شیرین کردن  آب دریا تامین کند.

وی تأکید کرد: با توجه به بحران بی سابقه آبی در اصفهان و نیز با توجه به صحبت ها و قول رییس جمهور در سفر به استان هرمزگان در اسفند ماه ۹۶ ؛ مبنی بر  اینکه پروژه هایی برای شیرین سازی آب و انتقال از خلیج فارس و دریای عمان به استانهای مرکزی کشور مصوب و در حال انجام است، باید دولت برای اصفهان نیز در این زمینه ورود داشته باشد.

تاج الدین در پایان گفت: البته بحران آب، بحرانی فراگیر است و در همه استانها  کم یا زیاد وجود دارد که  باید با  یک مدیریت ملی و همکاری دولت و ملت از این بحران گذر کنیم و انشاءالله این اتفاق می افتد.

انتهای پیام/ایمنا